Reklama

Reklama

Hudbu složil, slova napsal

  • USA Music and Lyrics (více)
Trailer

Obsahy(1)

V 80. letech byl Alex Fletcher členem slavné hudební skupiny PoP. Zatímco jeho kolega Colin Thomson i po jejím rozpadu zůstal na špici hitparád, Alex upadl do zapomnění. Vystupuje už jen na plesech a poutích, kde jeho publikum tvoří hlavně bývalé fanynky, které už většinou překročily čtyřicítku. Se situací je smířený a žije celkem spokojeně. Jednoho dne se však objeví nečekaná nabídka. Nejúspěšnější popová hvězda Cora Cormanová byla kdysi také fanynkou PoPu a chce, aby pro ni Alex napsal nový duet, který by s ní zazpíval na turné. Písnička musí být hotová během několika dnů. Jenže Alex už deset let nenapsal ani notu. Pustí se do práce se sebevědomým textařem Gregem, ale moc se jim nedaří. Potom se však objeví svérázná Sophie, zaskakující za nemocnou kamarádku, která se Alexovi stará o kytky. Při zalévání jen tak mimochodem hravě dokončí rýmy, s nimiž se muži trápili, a když se Greg urazí a odejde, pokusí se Alex dívku přemluvit, aby mu pomohla. Sophie zpočátku váhá, ale nakonec na návrh přistoupí. Při práci se pomalu sbližují, svěřují si krachy v profesním i osobním životě a složí písničku, z níž je Cora nadšená. Autoři úspěch náležitě oslaví a stanou se milenci. Idyla však netrvá dlouho... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (592)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $50,572,589Tržby Celosvetovo $145,896,422Tržby za predaj DVD v USA $21,110,772 //počet predaných kusov 1,283,525║ Čakal som o niečo viac než príbehovú obohratú šablónku o hľadaní, nájdení, rozhnevaní a zmierovaní, ktorá v poslednej tretine filmu dosť otravuje, našťastie pesničky ako tak vynahradili nedostatky, takže to poslali aspoň k tomu priemernému dojmu. /50%/ ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejpříjemnějších romantických komedií posledních let. Bez hluhých míst, fekálností a prostě když na to člověk zajde s drahou polovičkou, tak se u toho fakt pobavěj. Některé vtipy se povedly a Hugh Grant je prostě borec........a ten klip na začátku byl doslova geniální http://www.youtube.com/watch?v=S0A7dtdc-nU ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Ve většině rolí Hugha Granta bych raději viděl někoho jiného, ale Music and Lyrics jsou výjimkou. Grant jako vyhaslá popová hvězda nemá chybu, stejně jako jeho suše troušené sarkastické hlášky. Navíc mi dokonale sedl do dvojice s Drew Barrymore jako sympaticky svéráznou Sophií. Dokonalý "osmdesátkový" videoklip k "Pop! Goes my heart a chytlavá Way Back Into Love, několik vypilovaných slovních přestřelek a spousta vydařených momentů, které pobavily, stačí, aby byly všechny drobné nedostatky odloženy jako nepodstatné. Music and Lyrics je zkrátka úsměvná romantická komedie, která se nesnaží příliš experimentovat, ale tradiční historku podává s nadhledem, sympatickým humorem a velmi dobrým zasazením do kulis šoubyznysu, ze kterého si tu neustále utahuje. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Klasická grantovka, která si na nic nehraje, neprdí vejš, než jí narostla prdel. V okamžiku, kdy se Barrymore objeví ve dveřích Alexova bytu, je jasné, nejdřív jako že ne, pak jako že jo, pak se něco pokazí, takže to už vypadá jako že ne, a nakonec přijde velké romantické gesto a už definitivně jako že jo. Komu to však vadí? Kdo by od romantické komedie ostatně čekal něco jiného? Námět je originální, reflexe hudebního průmyslu vtipná. Závěr mne překvapil, neb jsem ho čekal mnohem horší... 80% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Umělá, přeslazená, pseudoromantická kýčovina bez špetky dobrého vkusu, která navíc aspiruje na nejvíce pokrytecký film Hollywoodu tím, jak se snaží vzbudit dojem satirického šlehu proti komerčním praktikám hudebního průmyslu, přičemž sami tvůrci a protagonisté tohoto snímku dělají přesně to samé - kvůli penězům se podbízejí divákovi... To nezachrání ani občasný vtip nebo obsazení nějakého ,,médii oslavovaného herce"... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (17)

  • Grantovým (Alex Fletcher) učitelem zpěvu byl Martin Fry z anglické popové skupiny ABC, která byla na vrcholu popularity v osmdesátých letech. (imro)
  • Romantická komedie od Warner Bros. se promítala už od středy, protože byl svátek svatého Valentýna. Její úvodní pětidenní (14.-18. 2. 2007) výdělek byl 19,1 milionu dolarů, přičemž během víkendu snímek skončil na čtvrté příčce. Celkový americký zisk filmu se nakonec vyšplhal na 50,6 mil. dolarů, ten celosvětový pak na 145 milionů.
    . (imro)

Reklama

Reklama