Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kaleb a jeho otec spolu tráví pár dní v horách, kde rybaří. Společně si užívají až do okamžiku, kdy dojde k autonehodě, při níž otec umírá. Kaleb se po otcově smrti poněkud změnil. Těžko ovládá své emoce, a když napadne učitele, soudce, který chápe jeho situaci, mu udělí domácí vězení v délce trvání tří měsíců. Aby bylo zaručeno, že si Kaleb trest odpyká, dostane na nohu náramek, který přivolá policii v okamžiku, kdy se Kaleb vzdálí na 30 metrů od vysílače. Policistka mu vřele doporučuje, aby si našel nějakou zábavu, jinak se bude hrozně nudit. Kaleb se doma jen válí a matce s ním pomalu dochází trpělivost, a zruší mu přístup na online hry a hudbu. Doufá, že pak si Kaleb třeba alespoň uklidí a nebude nechávat úplně všechno na ní. Do uklízení se Kaleb i přes snahu matky moc nepouští, ale nudí se opravdu hodně. Aby vyplnil volný čas, rozhodne se sledovat dalekohledem své okolí a to se stává jeho celodenní zábavou. Zejména ho baví sledovat dívku Ashley, která je v jeho věku. Ashley si jeho pozorování brzy všimne a s Kalebem se seznámí. I s jeho kamarádem Ronniem, který se vrátil z prázdnin, a může tak Kalebovi vyplnit nějakou tu volnou chvilku. Kaleb se v televizi dozvídá o sériovém vrahovi z Texasu, který zřejmě jezdí fordem Mustang, veteránem s poškozeným blatníkem. Kaleb pozoruje okolí a jeden ze sousedů, pan Turner, mu je podezřelý. Má forda Mustang s poškozeným blatníkem, ale když ho vidí znovu, je auto opravené. Jednoho večera s Ashley sledují jeho dům a vidí, jak se vrací domů i s mladou ženou. Zdá se, že se v Turnerově domě děje něco nekalého, že má mladá žena strach a honí se s Turnerem po domě. Později spatří, jak nastupuje do svého auta a odjíždí. Ashley z toho usoudí, že lidé mají různé potřeby. Někomu zkrátka vyhovuje, když ho jeho partner honí po domě. Přesto všichni tři pokračují ve sledování Turnera. Jednoho večera Turner vleče zakrvácený pytel do garáže. Ronnie i s kamerou vleze do jeho garáže a natáčí, zatímco Turner nakupuje. Ashley má za úkol ho sledovat a dát vědět, kdyby se vracel. Kaleb pak na videu spatří obličej mrtvé ženy. Rozhodne se přivolat policii tak, že opustí vytýčený prostor. To je záruka, že policie dorazí hned. A také ano. Policie prohledá Turnerův dům i garáž a v pytli najdou mrtvého jelena... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 027)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já nešmíruju. To je přirozenej vedlejší produkt nudy." Takové štěstí, abych tři měsíce musel zůstat doma, mne patrně nemůže potkat. Kale je však příliš mladý na to, aby to viděl stejně. Nudí se a přestože nemá kávu ani koblihu, tak policejně šmíruje své sousedy za užití techniky počátku třetího tisíciletí. Mě přitom pobavil zejména potencionální vrah Turner, ale jelikož jsem se již díval nějakým tím Oknem do dvora, tak mě Kaleův příběh neměl čím překvapit. Přesto na mě působil svěžím dojmem a o okamžiky lehkého zamrazení taky nebyla nouze. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle me mile prekvapilo. Prvni hodinka filmu sice pusobi jak teen komedie, ktera je sice porad vtipna a prijemna, ale nakej poradnej for se tu nenachazi, jenze najednou konec a zacne pekne vostrej thriller s misty az hororovejma scenama. A zaverecna pulhodinka je fakt pekelne napinava, hlavne diky skvelymu zaporakovi v podani Davida Morse. Samozrejme na tom ma taky velkej podil Shia, sice se ma jeste co ucit, ale do role sed skvele a hral perfektne. Akorat moc nechapu pritomnost Moss, jeji role je malinka, takze to mohli zaplacnout nakou neznamou hereckou. Co se tyce hlavni holky, sexy je, ne nak extra, ale aspon se da snaz uverit, ze se ji libi Shia. Akorat me nastval klasickej naprosto vymastenej monolog, na kterej ji sbalil. Celkove, i kdyz ten pravej thriller zacne az po hodine casu a celej film je vicemene predvidatelnej, tak diky skvelejm hercum, slusnymu napeti a svizny rezii jsem se dobre bavil. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Nuda, klišé, trapárna, mizerné herecké výkony. Tak nějak jsem ten film odhadovala, když jsem o něm poprvé slyšela. Zábava, klišé, poměrně cool záležitost, nadprůměrné herecké obsazení. Tak ten film hodnotím po jeho zhlédnutí. Mimochodem, jméno Shii LaBeoufa bude ve filmovém světě za deset nebo dvacet let stejně oceňované jako dnes jméno Jacka Nicholsona, Roberta De Nira nebo Al Pacina. Na to bych vsadila i poslední tisícovku. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilý trailer (jeden z těch, které dělají z komára velblouda a vy jim to baštíte), jakýsi výcuc toho zajímavějšího z filmů Okno do dvora, Sám doma 3, Můj soused zabiják a Prci, prci, prcičky, mě navnadil na další lehčí, „relaxační“ thriller. A pokud jste viděli alespoň první z jmenovaných filmů, nemá vás Disturbia v podstatě čím překvapit. Přibližně prvních třicet minut po úvodní tragédii je poklidnou pohodičkou, kdy se toho mnoho neděje a pouze sledujeme, jakými aktivitami může trávit čas teenager s domácím vězením (kterému matka odpojila Xbox). Na scéně se objeví ještě sexy sousedka, kámoš – pohodář a teprve ve chvíli, kdy jsou rozdány všechny karty pro další „zasunovací“ komedii, začne film nabírat ty správné grády.___ Nechybí snad žádná scéna „povinná“ pro každý thriller o pravděpodobně nebezpečném psychopatovi, který se dostává do nepříjemné blízkosti bezmocného hlavního hrdiny, kterému nikdo nevěří, že ten milý pán odnaproti ve sklepě schovává rozčtvrcenou babičku či jinou věc, jenž ve sklepě nemívá každý. Stejně jako James Stewart v Oknu do dvora, také LaBeouf nemůže opustit prostor svého domu, resp. může, ale musí počítat s návštěvou nabroušeného poldy, čehož lze využít i zneužít. Zakomponování moderních technologií do příběhu není příliš násilné, ačkoliv jsou nejspíš hlavním důvodem, proč se podobný námět někdo rozhodl „přepsat“ pro 21. století (první verze scénáře byla napsána již v roce 1990, ale kvůli připravovanému Pohledu z okna se k němu tvůrci vrátili až nyní). ___ Shia LaBeouf nenáročnou roli vyplašeného teenagera zvládl na výbornou a vzhledem ke svému věku možná ani nemusel moc hrát. K zástupu blonďatých krásek se nejspíš přidá Sarah Roemer, která připomíná chutný extrakt ze všech těch Jessic (Alba, Biel, Simpson). Carrie-Anne Moss mi v roli panovačné matky moc neseděla, její vztah ke Kalemu navíc nepůsobí moc „matko-synovsky“, herecky nejpřesvědčivější výkon předvádí David Morse, jehož si režiséři již nenávratně zařadili na seznam filmových hajzlů. Není se čemu divit, s Morsem nemohou sáhnout vedle. ___D. J Caruso se začíná profilovat jako docela nadějný režisér, který jako by měl strach zpracovat nějakou komplikovanější látku. Jen by ještě měl zapracovat na lekačkách, u těch stávajících několik vteřin dopředu odhadnete, že se blíží moment, kdy byste sebou měli ucuknout, pročež sebou logicky neucuknete. Ale jinak dokázal tu nálož předvídatelného zabalit docela úhledně. Disturbia není žádný zázrak, který by spadnul z nebe, předcházela ji nepřehlédnutelná reklamní kampaň. Což v tomto případě nemusí být nutně na škodu, každý si může o jejích kvalitách udělat přibližný obrázek a sám se rozhodnou, chce-li za své peníze vidět nenáročný thriller s minimem překvapení, či nikoliv. 70% Zajímavé komentáře: Silas, Mahalik ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pro mě dokonalý prototyp moderního thrilleru. Snímek obsahuje hollywoodský mainstreamový feeling, který se projevuje snad ve všech jednotlivých prvcích, které jsou zároveň při finálním spojení do jedné mozaiky tím, co zde tak skvěle a profesionálně funguje. Disturbia disponuje již od začátku napětím, silnou hereckou sestavou v podání zavedených tváří Carrie-Ann Moss a úžasného Davida Morse a divácky atraktivními mladými tvářemi, talentovaným Shiou LaBeoufem a sexy kráskou, Sarah Roemer. Chemie mezi nimi jiskří, jejich společné scény do tohoto žánru prostě patří a jsou velmi libové:) Film se mohl velmi jednoduše zvrhnout v teenagerskou plytkou podívanou s očekávanými zvraty a klišé, ale místo toho se vytáhl do výšek a dokázal vytvořit z lákavého námětu vskutku výstavní kousek. ()

Galerie (168)

Zajímavosti (50)

  • Severoamerické tržby dosáhly 80,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak činily 118,1 mil. (NIRO)

Související novinky

G.I. Joe 3 má režiséra?

G.I. Joe 3 má režiséra?

13.01.2015

Akční série G.I. Joe opět mění režisérský dohled. První díl měl na starost Stephen Sommers (Mumie), druhý Jon M. Chu (Let's Dance 2) a o převzetí trojky momentálně vyjednává D. J. Caruso (Oko dravce)… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Reklama

Reklama