Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (676)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THING'S SO BIG, EPA DOESN'T EVEN BOTHER TO GIVE YOU THE GAS MILEAGE FOR IT." ---------- S Fuquaom to mám ako na koni. Niekedy som v údive z kvality, inokedy zase odpadávam od nudy. Málokedy si s ním zajazdím v pokoji, na hladine priemeru a Shooter bol jednou z týchto jázd. Mark si znovu zahral chlapíka, ktorý svoj obor ovláda bezchybne, skrátka, je najlepší v tom, čo robí. Tieto role mu vždy veľmi sedia a ťažko si ho predstaviť ako nejaké nemehlo. Keď už hovoríme o zručnostiach, Kate ma ako skúsená, nebojácna doktora úplne dostávala do kolien. Viac ale rurálne Kentucky, Montana, či Tennessee, pretože americký zapadákov, to je proste moje. Škoda ale toho smeru, akým sa film po úvode uberal. Stavím sa, že nenájdem nikoho, kto kedy povedal, že mu bol úvod protivnejší, ako zvyšok rozvláčeného príbehu. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V súčasnom módnom trende, stavať akciu na rýchlom strihu a množstvu CGI efektov, je Shooter veľmi sympatickou old school alternatívou, ktorá nijako neskrýva svoje ambície štýlového béčka a svojou skladbou deju aj štýlom rozprávania, vystavaná na základných klišé, okato odkazuje na žánrové maniere akčných filmov na prelome rokov 80. a 90.rokov. Dopomáha k tomu aj skvelý herec týchto rokov, Danny Glover, netradične v zápornej role. Opäť film patriaci medzi tie, čo si k nemu cestu skrátka a jednoducho nájdu ľudia, ktorým nevadí zbesilá akcia, ale tiež je tu určite skupinka tých, čo tomuto filmu povedia "Nie"!. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V současném módním trendu, stavět akci na rychlém střihu a spoustě CGI efektů, je Shooter velmi sympatickou old school alternativou, která nijak neskrývá své ambice stylového béčka a svou skladbou děje i stylem vyprávění, vystavěném na základních klišé, okatě odkazuje na žánrové manýry akčních filmů přelomu let 80. a 90. Fuqua pochopil, že dobře zvládnuté řemeslo dokáže mnohé a tak je Shooter i přes ty své 2 hodinky velmi příjemně strávený čas ve víru pádné akce, kterou tvrdí božský Mark Wahlberg, jenž z nasraného výrazu nepovolí ani na minutu a dává vzpomenout na největší akční bijce, kteří vévodili podobně laděným snímkům před 15-ti lety. Kdyby ještě k tomu cedil ostřejší hlášky, nápálím tomu plnou taxu! Pro žánru oddaného diváka maximální pohoda, pro zbytek světa, jak se tak dívám na hodnocení kolem, asi nezkousnutelné krmivo. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Odstřelovače odstřelila dlouhá stopáž. Například Wahlbergovo léčení trvalo snad déle než zanícený projev českého politika. Podobně natahované scény film bohužel ničily. Musím však filmu přiznat i kvalitky ! Třeba celý úvod je akční nářez jak od boha. Mark Wahlberg je dost drsnej frajer a Kate Mara je ženská co má slovo "vypadat sexy" napsáno na zrcadle. Když se příště režisér bude držet pravidla natahuje se kondom a ne filmový scény udělá líp. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

80% - Tak takhle má vypadat bezhlavá akční jízda s jednoduchou zápletkou, aby to každý pochopil, a s předem jasným koncem, aby měl (skoro) každý radost. Pět hvězd tomu nedám, protože nechci urazit veledíla, která pětihvězdičková opravdu jsou, ale prsty mě u hodnocení hodně svrbí. Čekal jsem od toho akčňárnu, nic víc, nic míň. Dostal jsem akčňárnu, u které jsem se ani na chvíli nenudil, takže spokojenost... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (39)

  • Když během setkání v horách Sarah (Kate Mara) zastřelí svého únosce zbraní plukovníka Johnsona (Danny Glover), ozvou se čtyři výstřely a je vidět, že závěr pistole zůstane v zadní poloze, tzn. v komoře nezůstal již žádný náboj. Jedná se o služební pistoli M9 (Beretta 92), která má kapacitu zásobníku 15 nábojů. Je velmi nepravděpodobné, že by si zkušený veterán před setkáním s nepřítelem nechal ve zbrani pouze čtyři náboje. (Babinicz)
  • Miesto, kde bola umiestnená zbraň, ktorá mala zabiť prezidenta (Tom Butler), bolo vytvorené v priestoroch veže kostola na New Street a North 4th Street. (Greenpeacak)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama