Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Recenze (677)

Sairina 

všechny recenze uživatele

Film je celkově předvídatelný a zdlouhavý, ale musím dát tak vysoké hodnocení kvůli konci. Tak realistické a pravdivé ukončení se v akčních filmech moc nevidí. Kdyby to mělo být ale úplně pravdivé, tak by hlavního hrdinu na konci popravili, ale to už by diváci byli úplně znechucení ze systému, ve kterém žijí. ()

Macik 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší film je takovej u kterýho vám ani nedojde, že sledujete film, hltáte jeden obrázek za druhým a jste tam v tom příběhu s nima.. :-) A proč? No především kvůli atmosféře, kterou režisér dokázal vytvořit a taky hlavně dobře napsaný scénář s dialogy, nad kterými nebudete kroutit hlavou.. Bohužel tady to pro mě bylo 4. setkání s Anotnínem Fuquou za kamerou a už potřetí z toho vyšel jako lůzr.. Jedinej Training day stál za to a po těhle snímcích (král artuš, shooter a slzy slunce) začínám dost silně pochybovat, že to Tonda nakroutil sám.. Je to naprostej rutinér bez jakýchkoliv vlastních nápadů.. Vede herce asi jako Helena Šťáchová po amputaci jedné ruky a jeho představa o psychologii postav je směšná i pro děti základní školy.. Verdikt: Hrát v tom Chuck Norris a natočit to před takovými 10 lety tak je to jasná cesta do regálu videopůjčoven.. A proto jedinej klad je tady docela pěkná kamera, více než pěkná Kate Mara a pěkně slizkej Danny Glover ;-) ()

fastum 

všechny recenze uživatele

Průměrná akčňárna s povedeným začátkem, ale neskutečně blbým koncem. Chvílemi zdlouhavé scény, docela dobrá akce.. ale upřímně, vím pár jiných způsobů jak využít dvě hodiny. ()

Say 

všechny recenze uživatele

[+]: Děj dokáže vtáhnout a pokud divák zapomene na nějaké vyšší smysly a hloubku, určitě se má na co podívat. [+]: Kamera. [:]: Celý film si na nic moc nehraje a jasně chce diváky pohladit na oko ,,kvalitou" vizuálu (která není zase k zahození) ale působí zde, jako nevyužitý potencionál. Nebo spíš zneužitý. [-]: Opravdový přežitek nabídl casting herců (nabušený odstřelovač, spolupracovnice vystřižená z časopisu Always look pretty, záporák s IQ houpacího koně). [-]: Rhona Mitra odvedla výborný béčkový výkon. Režísérovi ale o nějaké kvalitní výkony rozhodně nešlo. Myslím, že není třeba vysvětlovat důvod (stačí se zamyslet nad tím, proč se opakovaně objevují záběry na její pozadí). [♪]: *** [♫]: ** [=]: Vysokorozpočtová americká tuctovka, která si třeba na rozdíl od Street Kings odpouští vypatlané hlášky a scény přesycené abnormálními krvavými stříkanci. Klidně mě za to ukamenujte, ale tenhle snímek mi nabídl zhruba to samé, co The Bourne Supremacy. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Sice je to jenom další z řady béček, kde se všechno poněkolikáté opakuje a spousta věcí nedává smysl, ale já od toho dostal přesně to, co jsem chtěl. Shooter po celé dvě hodiny rozhodně nenudí, akce není bůhvíjak přehnaná a Wahlbergův kamenný obličej k takové roli parádně sedí - pro ty, kteří chtějí na chvíli vypnout a užít si solidní akci je tohle dobrá volba. ()

NJD 

všechny recenze uživatele

Dobrý akční scény, ale proboha hlavně v tom nehledat nějakou logiku! Prostě nejdřív budeme litovat chlápka, kterýmu umře parťák a pak mu budem fandit, aby zabil všechny ostatní bez ohledu, jestli na tom měli nějakej podíl nebo ne. To dává smysl. ()

cesky_hrac 

všechny recenze uživatele

Odstřelovač je akční film s nepředvídatelným příběhem. Zapnul jsem počítač. Zapnul film a díval se. Ze začátku si říkám: ,, Super! Starého hrdinu najdou a řeknou mu, že mají pro něj práci. A hodí se na to jenom on. Hrdina přemýšlí. Přistoupí na to. A pak..." Film mi vyrazil dech. Všechno se ,,pokazilo". Můj dosavadní pohled na film změnil. Ptáte se co se stalo? To zjistíte po zhlédnutí filmu. Film bych doporučil!! Hodnocení: 82% Děj 8/10 Kamera: 6/10 Scénář: 7,5/10 Efekty: 9,3/10 Obsazení: 8,6/10 Hudba: 5,3/10 ()

krusty2 

všechny recenze uživatele

Po Training day asi jeden s tych lepsich filmou od Antoine Fuqua.Niektore dialogy su na sracku ale zaver sa my dost pacil.Davam a keby zlepsili dialogy a niektore sceny vystrihli bol by to idealny akcny popcorn ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Slušnej akční film. Ale opravdu jen pro ty, co si dokážou užít akční film s výbornými akčními scénami. Ta okolní omáčka nemůže trápit nikoho, kdo má trochu soudnosti. Konec jsem si vysloveně vychutnával. ()

Strike 

všechny recenze uživatele

Pokud by se film prostřihnul a dalo se pryč tak cca 20 minut, tak by bylo lépe. Bohužel takhle je to dost roztahané. Scénář je velmi hlopoučký. Přesto se ale jedná o dobrou podívanou, zejména díky akčním scénám a zejména Wahlbergovi, který zahrál parádně a vytvořil hrdinu, který neřeší morální dilema a prostě chadně střílí a zabíjí. A to se v dnešní době, kdy hrdinové vymýšlejí kdo za co může a nemůže být zabit, počítá. Proto klidně položim 4*. ()

Phoppy 

všechny recenze uživatele

Mělo to náboj a některé scény byly výborně natočeny...jinak scénář až zbytečně jednoduchý a navíc já prostě Wahlbergovi neumím přijít na chuť...jo ta moje předpojatost mě jednou zabije nicméně na mém hodnocení to nic nemění.... ()

wampire23 

všechny recenze uživatele

Konečne som si tento film pustil. A musím povedať, že to bolo skôr sklamanie. Veľa som od tohto filmu neočakával. Ale ani toho som sa nedočkal:D. Zo začiatku celkom napínavé, ale potom prichádza na scénu množstvo klišé, nelogickostí a scenáristických dier. A koniec v štýle Punishera ma dorazil. Maximálne 50%. ()

Gore 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro oldschool action typu Komando a zhruba jednou za rok se objeví jeden takovej akční kousek v blockbuster stylu a i když je plný klišé, tak i přesto mě potěší navíc zde nesourodá dvojice Wahlberg a Peňa ve skvělé formě. ()

Gulde 

všechny recenze uživatele

Takový průměrný akčňák. Příběhem docela zajímavý, ale do průměru ho sráží mnoho klišé oldschoolových akčních filmů (jeden frajer sám bez problémů vyřídí cca 15 členné speciální vojenské komando a vrtulník navrch? Ale no tak...). I tak zajímavé. ()

Kratoc 

všechny recenze uživatele

Mark Wahlberg je takový klouček. On prostě asi nebude nikdy pořádný akční hrdina. Musí si vypomáhat vycpávkami ve stylu půlminutové zpomalovačky kdy se drsně tvářící s brýlemi na očích sune letištní plochou ... Všechno je předvídatelné, nic člověka nepřekvapí a v podstatě už od začátku víte, jak to celé skončí. ()

Jiri_Jaros 

všechny recenze uživatele

FIlmů, které zkusili něco vymáčknout z tématiky odtřelování apod. už bylo hodně. Žádnému se to ale ještě nepovedlo na 100%, protože odtřelování je hold nuda. Tady je to však o něčem jiném. Odstřelování je tu ukázáno jak v civilu tak ve válce. Jak akce tak technické detaily. Příběh byl na akční film docela v pořádku, i když spiknutí v americkém propletenci policejních, vládních a vojenských úřadů u bylo pomalu dost, ale proč to tam nedat. Závěr filmu je taky fajn, protože to rozhodně není klišé. Tím myslím jak jeho obhajobu, která je logická a jednoduchá, tak ji jeho slastnou pomstu ( která už originalitou nesršela, ale byla efektivní) Nejlepší hláška: "Zastřel mi psa a já tě zabiju, zakopu v horách a šerif to pochopí." ()

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama