Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Recenze (677)

JFL 

všechny recenze uživatele

Ani obsazení talentovaných herců a zářivé pozlátko kamerových filtrů nepomůže filmu překonat kategorii schematického akčního béčka. Vedle téměř žánrově povinných úsměvných logických nedotažeností snímek zaujme především impozantním zužitkováním potenciálu lákavých prvků odstřelovačské techniky a pseudo-chytré akce armádních profesionálů. Podobně jako v béčkách 80. let i zde je velmi výrazná linie rezonující s dobovými náladami projevující se ve zpochybňování státní moci a idealizaci tradičních ikon USA. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Aaa boze to zas jednou byla nuda k posrani. Pribeh je naprosto trapna klasicka stokrat omleta zapletka, navic u podobnejch filmu je aspon dost akce, ale tady se furt jen keca. Sice sem tam dojde na akci, ale Fuqua je naprosto neschopnej to natocit poutave a napinave, ale da se to krapet omluvit faktem, ze u sniperovani musi bejt klid. Jinak samotny ostrelovaci akce jsou fajn, tahle zbran neni moc proflakla, ale jinak je to na prd. Wahlberga mam rad a tady spatnej neni, ale tak nak se tam jen mota a ani dobrou hlasku nehodi. A do toho vseho jeste blba hudba a silene presvihnuta delka. Zkratka nuda, dve hvezdicky za sniperku. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé je mi úplně jedno, jestli to bylo předvídatelné nebo ne, že je to klišé, že je to americké, že je to patetické, že Mark je neprůstřelný chlapák alá 007. Vždyť je to přece jasný andílek, který byl patrný ze závěrečných sněhových koulovaček a ohýnků. A za druhé jsem takovým fofrem nesnědla brambůrky během první automobilové honičky ani nepamatuji a pak už jsem měla šlus. Ani minutu jsem nenudila, zírala jsem, co všechno je zapotřebí vědět pro správnou trefu do černého a že jsem jak malá holka, to házím dnes za hlavu a pálím plnou. Mark byl jednička, musím si ho vzít ještě trochu víc do parády. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Za mě určitě největší zklamání spočívá v tom, že si Mark Wahlberg hned po příjezdu “do města” ustřihne ten parádní copánek. Jinak příjemná, rutinně zvládnutá akce (jakby ne, režíroval Antoine Fuqua), hodně na vlně devadesátkové akční odnože “jedinec proti velkému spiknutí”. Nelze přehlédnout, že Marky Mark je standardně zkouřenej jako paprika, takhle by tou sniperskou puškou netrefil ani slona natož kilometrapůl vzdálenou plechovku. A parťáka mu tady dělá další nazdárek: Michael Pena. Je to ok. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Příběh s mnoha klišovitými momenty je chytře zahalen efektními akčními scénami, zejména úvodní a závěrečné headshooty jsou luxusní a šmrncovní. Ono vůbec tu teče krev proudem, co se kolem Boba Lee Swaggera mihne a smrdí to záporáckým pachem, padá to ve vteřině k zemi s prostřílenými částmi těla, desítky věcí tu vybuchují, včetně dost dobré exploze vrtulníku. Dějově je to ošoupané jako vrata u chlíva, ještěže je Mark Wahlberg drsňáckej ranař a Michael Peňa dobrej herec. Danny Glover sípá jako Darth Vader s přetrhanými hlasivkami, jinak mi připadá jako nějakej přišmrdovač u Mekáče. Docela hodně se toho napovídá kolem ostřelovačských technik, jako síla a rychlost větru, vlhkost vzduchu, nevím... jestli tohle viděl a slyšel někdo, kdo se ve střílení na kilometrové vzdálenosti vyzná, musel se buď řezat smíchy nebo vzteky odstřelil pár cizích králíků na druhém konci vesnice. Ať se v tom už nepřehrabuju jako koroner ve střevech: vcelku dynamický film, plný akčních scén s přesnou muškou, standardních hereckých výkonů, avšak s prorezavělou konstrukcí a slabým příběhem. 70% 61 miliónů dolarů(rozpočet)/95 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Akční sága o spravedlivém, přesném a navíc prudce inteligentním snajperovi v hejkalském maskování, který je nejprve zneužit jako prvnička, postřelen a hledán a který se později mstí. Odstřelovač je thrillerový kříženec Uprchlíka, Nepřítele státu a Ramba, který přes veškerou svou napínavost nedosahuje kvalit svých filmových vzorů. Příjemný slušně natočený oddychový film s více než slušnou porcí akce, jen tu chyběla špetka nadhledu či humoru a taky něčeho nového, co by snímek odlišilo. Trailer (ČSFD): http://www.csfd.cz/film/222340-odstrelovac/videa/ ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

V kině jsem tento vynikající snímek propásl, což mě dost mrzí, jelikož zde sviští kulky kolem hlavy a to si v kině nejvíc vychutnám. Mark Wahlberg zaválel ... skvělé. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Další z řady akčních thrillerů s tisíckrát ohraným scénářem. Mark Wahlberg je v roli odstřelovače velmi sympatický a dokonale do role zapadl, ale celý film na svých bedrech neutáhnem, protože jeho nepřítel je stopáž, která je vzhledem k ohranosti a děrovatosti scénáře, hodně neuvážená. Antoine Fuqua není žádný zázračný režisér a podle mě se má co učit. Pro mě průměrný akčňák, který zkouknu, pobavím, ale podruhý už bych na něj nejspíš nekoukal..... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jste jeden z mála lidí na světě, kdo ví, po čem má jít." Oslepne-li zase jednou spravedlnost, tak je třeba vybavit ji pořádným kanónem se zaměřovačem a řádně seřídit mířidla. Já tedy neumím trefit komára z kilometru do levýho oka, neboť naše armáda sice skvěle využila mýho zabijáckýho instinktu k buzerplacový hře zvaný „Čelém vzad!“, ale na mou schopnost přežít v bojovejch podmínkách neutratila ani korunu. Přesto jsem si s oblafnutým vlastencem Bobem docela užil jeho boj proti neexistujícím lidem, kteří si špatně vybrali obětního beránka pečenýho pro blaho americkýho národa. Nemusel jsem se přitom sice schovávat napětím pod peřinu, ale pár povzbuzujících roztleskávacích figur jsem si při sledování neodpustil. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Proč proboha je to tak dlouhý??? Naprosto ohraný děj v kterém diváka naprosto nic nepřekvapí natažený na 124 minut. Pos libném začátku sem film v půlce vypnul a šel sem radši ven :-)) ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Vždycky se najde blázen, který věří, že jeden člověk může změnit svět. A musíte ho zabít, abyste mu to rozmluvili. V tom je problém demokracie...... Neprevarená téma odstrelovača, pekný vizuál a pútavá začiatočná akčná scéna sľubovali dosť. Nebyť hlúpeho deja, slabých záporákov a príliš rozlezenej stopáže, jednalo by sa o veľmi slušný akčný film. Akcia je totiž natočená naozaj dobre a svižne. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No nevim, přišlo mi to dost nudný. Akce pomálu, příběh trapnej a Mark Wahlberg přehnaně drsnej, při těch jeho „profesionálních“ kecech sem uchcával smíchy, ostatně celej příběh je jedna velká stupidita, kterýmu se dá akorát tak smát. Taky by mě zajímalo kde vyhrabali toho arabáka jako agenta, nekoho tak neschopnýho sem snad ještě neviděl a krom toho, celej ten charakter ve filmu je pěkně trpanej, až skoro ubohej. jediný co trošku potěší je tu a tam slušná akce, i když opět v čele s přemachrovaným Wahlbergem a taky Danny Glover, sice nevim, kdy začal tak děsně šišlat, ale záporák mu kupodivu celkem sed ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Formát sám proti všem snad nikdy neomrzí a v konspiračním hávu to platí dvojnásob. Fuqua je navíc vždy zárukou vysokého tempa. Celou dobu drží plyn na podlaze a na nějaké pauzy pro zívání není místo. Příjemným zpestřením jsou samice Mara a Mitra, které dobře vyvažují chlapácké poměřování pindíků. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Nafouklé a nabubřelé nic s překombinovaným dějem, zbytečně komplikovanou zápletkou a několika nadstandardními akčními sekvencemi. Antoine Fuqua pro mě stále zůstává mužem jediného filmu a tím je Training Day. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Je známou skutečností, že fandové akčního žánru ke svému zážitku nepotřebují dobrý scénář, protože akční film je tak nějak z logiky věci založený na jiných hodnotách a Odstřelovač je toho jen typickým dokladem. Scénář je silně dementní, jde o zhuštělou sbírku těch nejprofláknutějších klišé doplněných typicky pateticko-patriotistickými kecy o demokracii, lásce k vlasti, spravedlnosti atd. Jedná se vlastně o typickou Seagalovku, nicméně (i když rutinně) přece jen po režijní stránce lépe zvládnutou a především výrazně lépe zahranou. Mark Wahlberg se do podobných rolí skvěle hodí. Pro fanoušky žánru slušná záležitost s několika nekompromisními souboji, neprůstřelným hrdinou a podlými záporáky. Ostatní budou asi při tupých dialozích, zjevných nelogičnostech a předvídatelných soubojích trpět. Celkový dojem: 25 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jako spotřební áčkové béčko, slepující z hromady klišé, výbuchů, efektně rozestřílených hlav a úchvatných rad pro snipery-začátečníky prostinkou přímočarou story, stejně nenápaditě natočenou jako napsanou, vám ODSTŘELOVAČ dopřeje kýžené odfrknutí. A Mark Wahlberg v hlavní roli pak kupodivu až tak nevadí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„You don´t understand how serious this is. They killed my dog.“ Wahlberg jako svalnatý brácha MacGyvera nenakope nespravedlnosti zadek - on ji ho přímo rozcupuje sniperskou puškou na hadry a to na vzdálenost nejméně kilometru a půl. Při míření pochopitelně vezme v potaz úroveň znečištění ovzduší emisemi CO2, množství poletujícího blanokřídlého hmyzu s váhou vyšší než tisícina gramu a třas rukou způsobený psychickou újmou po ztrátě psa.. Fuqua stvořil hodně militantní a přes svou délku i svižný film, který však zbytečně odstřelily některé pitomě napsané scény (za všechny bych jmenoval to závěrečné důkazní slyšení u ministra). Loser točit umí, ale potřebuje kvalitní scénář. Pak z něj bude zase Winner. Ptám se, jak je možné, že se asistent Lexe Luthora vypracoval až na post amerického senátora!? Co jsi celou dobu dělal, Supermane? Souložil s Lois Lainovou? Tužil vlasy? Natáčel se Singerem? ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Americký patriotizmus funguje za každých okolností, i když Vám díky vládní stupidnosti sejmuli kámoše. Odstřelovač si hraje na vážno po celou stopáž, Wahlberg se hezky mračí a charisma z něj sálá jak z Jasona Stathama, ale tenhle film má vnitřně potenciál jakéhokoliv béčkového filmu bez dostatečného návalu hlášek. Neříkám, že jsem si to neužil (obzvlášť hláška s Bonem a se psem mi na chvíli v hlavě utkví ), ale kromě pár vizuálně povedených scén, několika slušných vtipů a dobrého Wahlberga není o co stát. Na jedno shlédnutí? Možná. Na dvě? Ani náhodou. Další Jason Bourne se zkrátka nedostavil, a to ani přesto, že Bob Lee Swagger umí stejně efektně i efektivně lámat končetiny. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Odstřelovač vzal snajperský výcvik a znalosti průměrného odstřelovače, a tohle všechno převrátil naruby tak, aby z toho ten největší prospěch měl právě on. Ne, že bych mu to měl dvakrát za zlé, i když je Shooter zčásti složen výhradně ze snůšek nesmyslů, celková zábavnost a ultradrsný Mark Wahlberg jako průvodce dějem zvedají laťku výsledného požitku až pod samotnou hranici blaha, kterou od podobných béčkových špionážních "one against all" old school thrillerů vyžaduji. Samotný výběr hlavního představitele se castingovým režisérům vyvedl náramně (díky bohu, že Keanu Reeves nevyšel) a vůbec, obsazení nemá chybu. Kate Mara se stala mou novou femme fatale. Antoine Fuqua už ukázal, že umí lépe (Slzy slunce, Training Day), ale i hůře (Král Artuš), Odstřelovač je někde mezi, jelikož mám však danou tématiku rád a jak jsem již řekl - bavil jsem se náramně, hodnotím jej krásnými čtyřmi hvězdičkami. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Príjemný akčňák hodný pre kukanie v autobuse z Prahy do Košíc :) Mark Wahlberg je prekvapivo energetický, sem tam trochu príliž Bournovský. Ale za to môže réžia, ktorá je trochu povrchná. ()

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama