Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Recenze (677)

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Rutinný akčňák, ktorý nemá, čím by prekvapil a vďaka nudne chaotickému scenáru ani čím by ohúril. Tentokrát to celé nezachraňuje ani Wahlberg, ani Fuqua, od ktorého to je, s odstupom času, dosť možno najslabší kúsok. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Hodně dobře natočené i napsané... Tak přesně vypadá spiknutí a provedení... Ano vražda JFK nebyla dílem 1 muže.. Super konec vč. rozuzlení ..! ()

MartinNewman 

všechny recenze uživatele

Odstřelovač je jeden z nejlepších filmů od Antoina Fuqua plný dobré akce která je velmi rozmanitá, plná napětí jak se sluší na pořádný thriller a sice ne nijak složitou ale dobrou zápletkou jak se na akční krimi thriller sluší. Mark Wahlbetg je v plné síle a v roli která mu mega sedí. Michael Peňa ho skvěle doplňuje, stejně jako zbytek osazenstva v čele s bídákem kterého se zhostil Danny Glover. Film jede ve svižném tempu po celou dobu i když je proložen občasnými klidnějšími momenty, které ale nejsou na škodu, spíše naopak. Tyhle filmy, stejně jako Marka Wahlbetga přímo zbožňuju takže u mě je jasná volba plných 5 bodů. ()

Luboss7 

všechny recenze uživatele

Slušný béčkový film, rozhodne by mu prospelo skrátiť stopáž o 20-30min a niektoré tažko uveriteľné scény radšej vystrihnúť. PS: Pre fanúšikov Counter-striku budú asi scény s awm lahôdkou :-)) ()

Gagin 

všechny recenze uživatele

VElice hezky udělaný snímek, co se mi na tomto filmu líbilo jsou propracované střely sniperů, tedy toho hlavního. Na délku filmu se na to dalo v pohodě koukat. Zaslouží si to 3 *** se vším všudy. ()

CZBios 

všechny recenze uživatele

Hned ze začátku si dovolím nesouhlasit s předchozými komentáři. Jako řadového diváka a "Gurmána" amatéra mě film příjemně překvapil. Dvě hodinky, které film trvá, mi utekli jako voda a po celou dobu jsem se dobře bavil. Úvod do děje během prvních 5 minut filmu mě okamžitě příjemně naladil poklidnou akcičkou, samotný hlavní děj filmu ve mě udržoval mírné napětí a zvědavost. Konec filmu nabral spádu při přestřelce v lese u chaty, pokračující přestřelkou na horách (velmi mě potěšila mohu říct). Nakonec krátké rozluzlení celého filmu v podobě soudu, kde se naposledy střetnou ústřední postavy celého filmu a následuje HappyEnd. SumaSumárum: 5*-za příjemné a poklidné zpracování děje, vyhovující délku filmu, Marka Wahlberga, který se na tuto roli hodí jako hrnec na prdel, a poklidné napětí celého filmu střídané s akcí a doprovázený zvědavostí. ()

Marčus 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je přesně moje krevní skupina. Pomalejší začátek, následovaný solidně propracovanou akcí. Někdo může namítat, že je zápletka jednoduchá a celkový děj průhledný, ale řemeslné provedení mě dokonale vtáhlo do děje a v zásadě jsem se za ty dvě hodiny téměř vůbec nenudil. Požadavek na akční podívanou plní tento snímeček na jedničku. 85 % ()

P3RS3CUToR 

všechny recenze uživatele

Ano, ano. Amerika opět zabodovala. Koukal jsem se na to včera a už si ani nepamatuju o čem ta blbost byla. Pár sekcí nebylo těžké shlédnout, jenže ten zbytek, ten příběh, ta naivita. Starej Odstřelovač se mi rozhodně líbil více. Radši si běžte zaběhat, nebo se koukněte na ČT na Kostičky, nebo třeba běžte spát... bude to lépe využitý čas než koukat na Odstřelovače. ()

kolotroch 

všechny recenze uživatele

Precital som si najprv komentare k tomuto filmu, potom si ho pozrel a... no cakal som nieco horsie... Nebolo to strhujuce akcne dielo, scenar bol v podstate dost priehladny, tradicne americky a zopar zbytocnosti (nasilu vkladane sceny so zamerom ukazat ako sa americky ostrelovac vo vsetkom vyzna a dokaze prezit) si tvorcovia naozaj mohli odpustit, ale preco ho hned zhadzovat alebo vyhlasovat rezisera za losera? Reziser mal urcity zamer a podla mna mu to vyslo tak ako chcel, film s optimalnou dlzkou, s dobrou akciou pocas celeho deja, ziadne zbytocne sceny, neprehliadnutelne kiksy. Jasne, kto caka hlboke dialogy plne metafor tak bude sklamany, ale vsak toto je akcny film, nekritizujem nieco co sa v akcaku neocakava a ked to tam je, tak to vyzdvihnem. Mimochodom ta Wahlbergova spomalena chodza trvala 14sekund a nebolo to az tak rusive, to len tak na margo :-). Fakt jedina vec co mi na tomto filme vadila, ale to s povodnou verziou nema nic spolocne bol cesky dabing Dannyho Glovera, ten hlas sa mu absolutne nehodil, ale tak to na mojom hodnoteni nic nemeni, pre mna osobne styri hviezdicky = 75% a nielen kvoli hlavnej postave. ()

mindkiller 

všechny recenze uživatele

AK CHCETE slúžiť vlasti alebo naopak DAŤ DOLE PREZIDENTA z dvoch kilometrov TAK pre vás BUDE TENTO FILM naozaj veľmi POUČNÝ. ()

Margaret-A 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem chtěl být rytíř Jedi. Teď bych chtěl být Bob Lee Swagger. V poslední scéně bych chtěl mít v jedné chatrči Topolánka, Paroubka, Langra nebo jiného vepře, kvíkajícího u politického koryta. Prostě nějakou bestii, která by mi do hlavně pětačtyřicítky tvrdila, že nemůžu, protože jsou poslanci ČR a já bych řekl: "no právě". Krev by jim, beztrestně chcala z hlavy, jako když se červená nit odmotává z klubka. Klidně by mi to mohl režírovat Fuqua a já bych, pro potěšení lidí smazal ty sráče, co neustále pošlapávají českou vlajku. Královsky bych se bavil - jako u tohohle filmu. ...Akorát by mi u toho mohla hrát lepší hudba, za což je jedna hvězda dolů... ()

RonnieR 

všechny recenze uživatele

Ja som sa celkom bavil. Akčná oddychovka, s pár slabými miestami, ale výsledný efekt OK! Wahlbergovi dobre sekundoval môj obľúbenec Peňa. Glover, Šerbedžija a Koteas = klasika. 55%. ()

Natura 

všechny recenze uživatele

Výborný film, jeden z mála co mě zaujal tohoto žánru. Nejprve jsem mu moc nevěřil ale pak sem byl nadšený. Sice není tak dobrý jako trilogie Mission Imposible a Agent bez minulosti, Bourneovo mýtus a Bourneovo ultimátum, ale je velmi dobrý. Má dobrý děj ale některé kousky jsou trošku zdlouhavé, ale jinak tento film stačí na lepší 3 body. ()

CrashHP 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuqua sa opäť rozhodol natočiť žáner, ktorý mu sedí najlepšie. Výborný Mark Wahlberg v hlavnej úlohe. Pár podobných námetov tu už bolo, no je to natočené vynikajúcu a A.Fuqua to rozhodne na režisérskej stoličke vie, čo dokázal aj tentokrát. Dynamický akčný príbeh s veľkou dávkou akčných scén. ()

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama