Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Recenze (676)

Desperado 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že Shooter je strata času. Fuqua má svojský vizuálny cit, ktorý nezriedka prekračuje hranice únosnosti (dlhé detailné zábery), ale na druhej strane dokážu ulahodiť divákovmu oku. Ďalšia vec: úmorná dĺžka! Ano, vyše dve hodiny bolo v tomto prípade viac ako akurát, ale našťastie to malo svižnejšie tempo ako Slzy slnka. Herci sú dobrí. Či už presvedčivý exvojak Wahlberg, alebo temným šeptom rozprávajúci charizmatický Glover. Celkove je to film, aj napriek neoriginálnemu príbehu, atraktívny, ktorý vynikne hlavne na veľkom plátne. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Tak tomu já říkám "áčkové béčko". Wahlbergovi zabili psa a odnesou to všichni, co na tom měli svůj podíl!:-D ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuqua má na svém kontě spousty dobrých filmů, ať už to je Král Artuš, Slzy slunce nebo Training Day. Ale teprve Odstřelovačem mě dostal ve všech ohledech. Tento film je totiž napínavý od začátku do konce a co víc, netváří se vůbec hloupě, ba naopak, je celkem chytrý a v mnoha situacích vypadá reálně. Je to thriller, který zůstane mým srdcovým. A to, že má dvě hodiny není vůbec na škodu. Když klape všechno jako hodinky, strašně rychle to ubíhá. Akce je dostatek, sniperské pušky mají napilno a Mark Wahlberg znovu potvrdil, že akční role mu jsou nejlépe. A Michael Peňa mu skvěle sekunduje. A pokud mi někdo řekne o doporučenku na nějaký odstřelovací film, budou to dva: Nepřítel před branami a právě Shooter. 85%. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Šmarjá to byla zas hovadina, dvě hodiny života v prdeli. Fuqua si získal můj obdiv za Training Day, který je dle mého názoru jedním z nejlepších policejních dramat, a lehké sympatie za Krále Artuše, který byl sice špatný, ale zase mnohem lepší, než se říká. Jenže se Šutrem si to u mě pokálel, to se bude muset napříště chlapec hodně vynasnažit, aby si to vyžehlil. Jedna hvězda za akční sekvence. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Poctivý akční film, který dává silně připomenout nekompromisní fláky osmdesátých let...Wahlbergovi role velice sedí! ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Režisér Antoine Fuqua má "úžasnú" schopnosť ako asi žiadny iný režisér – dokáže svoje filmy v závere pohnojiť tak, že vám zprotiví aj predchádzajúce nadšené dojmy... V závere Tears Of The Sun sa mu podarilo zosmiešniť všetko, čo jeho napalmovému vyvrcholeniu predchádzalo, v Training Day dokázal to isté tak trochu aj za pomoci scenáristu a taký King Arthur sa stal nepozerateľnou zhovadilosťou už v druhej tretine... a bohužiaľ, svoju povesť neopúšťa ani v Ostrelovačovi, ktorý rovnako ide rozdeliť do troch pasáží: 1. nadupaná adrenalínová lahôdka na úvod, 2 . odvarová Bournovsky-McGyverovská prostredná vata 3. vymletý bezmyšlienkovitý bordel, kedy Odstreľovač dáva realite a zdravému rozumu definitívne guľku medzi oči. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavný pohled na to, jak se nám pokusili odhalit praktiky americké vlády a jeden správný americký hoch to napravil. Ale dalo se na to koukat. Mělo to celkem spád a nepadaly tam všelijaké extra patriotické stupidity. Jako akční oddechovka to funguje dobře. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Jako baví mě, že u akčního filmu ze staré školy, se všichni diví, že má předvídatelný scénář. No jasně že má! A tvůrci to moc dobře vědí. Ano, ten film je přímočarý a nepřináší nic nového. Ale kdo by to po tvůrcích chtěl? Je to přeci dobře napsané, natočené i zahrané. Jen mě baví ti, kteří neustále kritizují, jak je to hloupé a plné klišé, aby tak ukázali, jak moc jsou chytří a všemu rozumí. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller so skvelou zvukovou dekádou, s dobrým obrazovým efektom, obsadený dobrými hercami, ktorý zvládli svoju pozíciu veľmi znamenite. Ale treba vytknúť dej, ktorý mi nehral príliš do karát, miestami bol naivný až hlúpučky, môžem povedať, že bol i nereálny. Kamera ponúkala dobre scény, škoda, že som sa ich už toľko nenabažil, ako skôr. Filmy takéhoto formátu sa točia po desiatkach do roka. Niektoré sú dobré, niektoré zlé a tie ďalšie ako i tento film sú priemerne. Dve hodinky ubehli dosť rýchlo, užil som si sobotňajší večer a šiel si ľahnúť s príjemným filmovým polo- zážitkom. 70% ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Pro mě, až na posledních 15.minut není tento film nudný ani zbytečně zdlouhavý. Když nepočítám zmíněných 15. minut. Hodně lidmi odsuzovaný " béčkový " herec Mark Wahlberg byl fajn. Odstřelovač mě neodradil hodnocením několika lidí kteří šli na 40%. Já dávám 80% za schopnost natočit nadprůměrný akční film. Pořád lepší, než nějaký blábol o snech, který má 79% a je to na rozdíl od tohoto nuda! ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Film ma slušný potenciál, ale podává ty události tak nějak méně záživně, než třeba Bourne Identity. Věřím tomu, že zkrátit to o 30 minut, mohl bych z něj mít lepší pocit. Začátek člověka docela nabudí, ale pak začnete mít rozpačité pocity. Vlastenectví amerického občana, Markova zpomalená chůze, která nebude nikdy vypadat tak moc cool... Dobrá práce pyrotechniků, nic moc scénář... ()

marcek 

všechny recenze uživatele

Část filmu, jsem viděl už o prázdninách v Kanadě - bohužel anglicky a bez titulek, takže jako dloholetý němčinář jsem moc nerozumněl. Tak jsem se těšil až se na to podívám konečně v rodném jazyce. Bohužel nečekalo mě příjemné překvapení. Film neměl až takovou zápletku abych mu dal víc než 3 hvězdy - možná tomu pomohlo ještě to, že jsem se každých 15 min díval na displej jak dloho to ještě půjde :( ()

Maddlis 

všechny recenze uživatele

Já mám prostě filmy s touhle tématikou rád. Je to parádní podívaná na tyhle frajery, řekl bych že pořád uvěřitelnější a zábavnější než mnoho dalších filmů s vojenskou a armádní tématikou. Na začátku se mi moc nezomlouval Mark Wahlberg v hlavní roli, nicméně v průběhu filmu si získal mojí přízeň. Nedokážu se zbavit dojmu, že je tu trochu paralela s Bournem, a to je jedna z nejlepších trilogií, co jsem viděl. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Slušný akční film se sympatickým hlavním hrdinou. Nepřemýšlejte, prostě se nechte unášet vývojem zápletky a bavte se. Bohužel, jednu hvězdu dolů za to, že to bavení se je někdy přebito přílišnou zdlouhavostí a druhou za to, že předvídatelnost nás poněkud zbavuje napětí. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Klasický akčný film z jednoduchou zápletkou. Herci v tomto prípade hrajú svoje obvyklé minimum a to stačí na to aby to bol priemerný film. (Hodnotenie 3,5) ()

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama