Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (677)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Další z řady akčních thrillerů s tisíckrát ohraným scénářem. Mark Wahlberg je v roli odstřelovače velmi sympatický a dokonale do role zapadl, ale celý film na svých bedrech neutáhnem, protože jeho nepřítel je stopáž, která je vzhledem k ohranosti a děrovatosti scénáře, hodně neuvážená. Antoine Fuqua není žádný zázračný režisér a podle mě se má co učit. Pro mě průměrný akčňák, který zkouknu, pobavím, ale podruhý už bych na něj nejspíš nekoukal..... ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Úplně zbytečný film. Režisér Fugua, jako kdyby nevěděl jestli má jít spíše cestou konspiračního politického thrilleru, či spíše cestou ala „Rambo“. Na to první má fakt směšně napsané postavy. Především záporáci, kteří se smějí masakrům, které přímo rozkázali, jsou tak nějak ža moc. A jejich spiknutí je až příliš laciné. No a aby mohl být film považován za dobrou řežbu mu zase chybí nějaké akční scény, které by nábojem převyšovaly průměrný americký seriál z devadesátých let. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Mark Wahlberg si chtěl natočit vlastního Bournea, ale moc se mu to nevyvedlo. Ne že by nedokázal sám utáhnout akční podívanou, to on dokáže a ještě mu v tom pomáhá Danny Glover. Natočil to ovšem průměrář Fuqua a ten to natáhnul na dvě hoďky, což už tak průměrnej thriller udělalo ještě průměrnějším. Příště si musí Mark vybírat líp. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Akční sága o spravedlivém, přesném a navíc prudce inteligentním snajperovi v hejkalském maskování, který je nejprve zneužit jako prvnička, postřelen a hledán a který se později mstí. Odstřelovač je thrillerový kříženec Uprchlíka, Nepřítele státu a Ramba, který přes veškerou svou napínavost nedosahuje kvalit svých filmových vzorů. Příjemný slušně natočený oddychový film s více než slušnou porcí akce, jen tu chyběla špetka nadhledu či humoru a taky něčeho nového, co by snímek odlišilo. Trailer (ČSFD): http://www.csfd.cz/film/222340-odstrelovac/videa/ ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jsou v tomto filmu logické chyby? Ano, a je jich dost (agent hledá info někde na chatu atd...) Ale taky bych se mohl ptát, nudil jsem se? A to musím říct, že ne. Ani na chvíli. Mark Wahlberg je typ herce, kterému uvěříte i to, že je takový velký patriot, navíc Kate Mara + Rhona Mitra… k tomu se ani nehodlám vyjadřovat… :-) Suma sumárum tak dostávám film, který si určitě někdy pustím, i když není dokonalý. I když, po akční stránce… ()

Galerie (49)

Zajímavosti (39)

  • Když se Swagger (Mark Wahlberg) pere se dvěma policisty, má na sobě bundu a čepici Philadelphia Eagles. Mark Wahlberg hrál ve filmu Nepřemožitelný (2006), který pojednává o barmanovi hrajícím za Eagles. (don corleone)
  • Ve filmu se na počítačovém stole objeví kniha „9-11 Commission Final Report“ (Závěrečná zpráva vyšetřovací komise 11. září). (chaometic)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama