Reklama

Reklama

Božský Evan

  • USA Evan Almighty (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Evan, bývalý televizní moderátor, je zvolen kongresmanem. Okamžitě bere rodinu a stěhuje se z rodného Buffala do Virginie. Zde vydá prohlášení, že jeho cílem a také volebním slibem je změnit svět. Poprosí Boha, aby mu s tím pomohl. Bůh ho vyslyší a nařídí mu, aby postavil archu. Evan je z toho v šoku, odmítá uvěřit, že se setkal se skutečným Bohem. Všude se mu ale objevuje číslo 614 jako odkaz k příslušné části Bible, vousy a vlasy mu začínají příšerně rychle růst. Evan je jako v kleštích, na jedné straně práce, na straně druhé archa. K tomu všemu se za ním začínají stahovat zvířata v párech. Začíná pomalu věřit, že stavba archy je tím jediným možným řešením... (TV Nova)

(více)

Recenze (447)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Presnejšie 5/10... Ak čakáte šialenú komédiu, pri ktorej sa budete váľať od smiechu po zemi a zároveň sa dozviete, na čo bol minutý ten NEHORÁZNY rozpočet, čaká vás trpké sklamanie. Pokiaľ vám však stačí pohodový rodinný film s hrsťou obstojných vtipov (The 40 Year Old Virgin Mary) a prekvapivo slušne vypointovanou moralistickou zápletkou, budete spokojní. Carellov výkon za veľa nestojí, ale Morgan Freeman je v úlohe Boha tradične božský, takže prehryznete aj to príjemne odľahčené kresťanské filozofovanie. Jednohubka, ktorá neublíži. Pravda, keby to stálo 30 miliónov dolárov, chápal by som jej vznik viac. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Za hodně peněz hodně málo muziky aneb jak si strčit peníze do kapsy a utéct na Seychely, aniž by si toho kdokoliv všiml. Tenhle film se hrubě nepovedl. A když se podívám na rozpočet, nestačím se divit, protože jediné co stojí peněžně za zmínku mohou být efekty. Jenže ty jsou za ty peníze rozhodně ničemné a nic filmu pořádného nepřidají, krom toho, že je to strašná kravina i bez nich. Steve Carell je možná dobrý herec, ale špatný komediant. Výborně dokáže divákovi měnit náladu, ale ať se klidí, do jiných filmů, kladoucích důraz na dialog. Tam se určitě uchytí, ale v efektivní a zběsilé komedii, která vlastně není komedií si reputaci rozhodně nepodtrhne tlustou čarou znázorňující úspěch a je to vcelku škoda, páč on na to určitě má, jen v tomhle filmu se mu to nepovedlo. Zbytečné pokračování, do kterého tvůrci utopili spousty peněz a u které jsem se ani jednou nezasmál. Vše je ohrané, běžné a rozhodně více než průměrné. Škoda toho všeho. To co tvůrci nabízeli před premiérou se hrubě nepovedlo a je to škoda. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $175miliónovTržby USA $100,462,298Tržby Celosvetovo $173,418,781Tržby za predaj DVD v USA $44,916,030 //počet predaných kusov 2,640,671║ Túto predraženú pohromu nezachráni ani Steve Carell, škoda toho márny pokus a riadny prepadák. /videl v kine: 35%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Božský Evan je božský. Víte proč? Konečně dokáže, že Jim Carrey je neporazitelný vládce komedie a komerční tahák, se kterým se nikdo ze "vtipálků" nemůže rovnat. Prokáže totální ignoranci lidí, kteří schvalují filmy a scénáře, protože něco takhle ujetého se opravdu nevidí ( zajímalo by mě, jestli existuje někdo, kdo se "zamýšlí" nad potenciálem filmu, které studio chce natočit, tenhle snímek by totiž nemohl nikdy projít...). Za další snad zase na chvíli pošlou studia Steva Carella někam daleko na dovolenou třeba, aby si promyslel své další plány a já doufám, že se rozhodně navždy točit seriály do televize. Dále film prokázal, že se 175 milionovým rozpočtem jde udělat nejhorší komedii posledních let opravdu velmi lehce. Ještě ukazuje naprosté rutinérství a obyčejnost režiséra Toma Shayaca. A poslední věc, 95minutový film za obrovské peníze s několika rádoby hvězdičkami, který ani jednou nerozesměje... Pro mě vrchol stupidity filmu, který před odpadem zachraňuje jen moje oblíbená herečka Lauren Graham, co by klidně mohla přidat své ironie a cynismu z Gilmorových děvčat. Morgane Freemane (BOŽE) chraň ať není další díl... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Steve Oedekerk .. Bože, to byla kardinální ubohost. Steve Carell se pitvoří jak dement a není to v jeho podání ani jednou vtipné. Morgan Freeman cedí božská moudra, ale není tak přesvědčivý jako minule. Ubohost a plytkost scénáře podtrhuje nudná režie, která sází na několik stupidních a opakovaných vtípků (kousnutí do rozkroku, kladivo a prst). Jinak jen suše a bez nápadu předkládá tu kupu morální a pobožné vaty, která by sama o sobě někde pěkně na hromádce tu povodeň pohltila a nějaká Archa vlastně nebyla třeba… The 40 Year Old Virgin Mary :-) ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Návrat ke klasickým rodinným filmům devadesátých let. Jenom totálně nestrategický z finančního hlediska :) Kdo čeká naprostou ptákovinu, bude mile překvapen. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Bože, pomoz mi změnit svět !!!" Předně podotýkám, že je to komedie pro celou rodinu. A myslím, že spokojenější bude dětská část publika. Já kvituji, že se zde nikdo zbytečně nepitvořil. PŘÍBĚH:*** když pochopíte, že se budou bavit i vaše děti, může vám to připadat pohodové. Nemusíte věřit všemu co se děje, ale nic vás snad ani neurazí./ HUMOR:*** není to ten typ komedie, kdy se budete držet za břicho. Dobrá nálada by vám však mohla zůstat. A že je tu mnoho klišé? Tvůrci neaspirují (doufám) na Oscara./ AKCE:** za předpokladu, že budeme schovívaví. A oceníme snahu v závěrečné pasáži./ NAPĚTÍ:0 vaše nehty by mohli zůstat celé, pokud se nebudete chtít v amoku prokousat ke konci. Takže: S.Carrell je mi sympatičtější když hraje dospělého dospělého a nezapomeňte přizvat ke sledování celou rodinu. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Debney: 1. Ready for a Miracle - LeAnn Rimes ,2. One Love - Jo Dee Messina ,3. Have You Ever Seen The Rain - John Fogerty ,4. Walk On Water - Blue County ,5. Spirit in the Sky - Plumb ,6. The Power of One - Bombshel ,7. Be the Miracle - Room for Two ,8. God Makes Stars - Hal Ketchum ,9. This Land Is Your Land - The Mike Curb Congregation ,10. Never Give Up - Tracy Edmond ,11. Revolution - Blue County ,12. Revolution - Stone Temple Pilots ,13. Sharp Dressed Man - Jo Dee Messina ,14. Sharp Dressed Man - ZZ Top ,15. Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now) - C&C Music Factory ,16. Have You Ever Seen The Rain - Credence Clearwater Revival , ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla bohuzel kravina. Co z toho, ze Carell je ve svy roli slusnej, Hill v netradicni roli perfektni, pribeh vcelku slusnej a triky hodne dobry, kdyz to proste neni vtipny. Nemuzu si pomoct, ale prislo mi, ze sem tvurci moc vtipu nedali a vetsinou se skladaly s Evanovo divnyho vzhledu, problemu se zviratama a ruznejma padama a urazama a me zkratka neprisli vtipny. Obcas jsem se sice krapet pousmal, ale nevzpomenu si ani na jeden vostrej vtip a ten konec byl vylozene trapnej. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

A Bůh se šestého dne večer sjel jako motyka a ve stavu totálního opojení hodil Tomu Shadyacovi na stůl nehoráznou kupu zelených bankovek... Jinak si nedovedu vysvětlit, kde se vzal tak ohromný rozpočet a hlavně, co si jako tvůrci mysleli, že dělají?? Za tolik peněz nedávno přifrčel před kameru naleštěný tahač, během deseti vteřin se změnil v Optima Primea a diváci čistili své oblečení od koláčů slin. Chce se mi normálně brečet, když vidím, co před kameru přifrčelo tady. No přeci Božský Evan se svojí rodinou a se spoustou viditelně CGíčkových zvířátek! To je ale milé, že děti?? Škoda, že celá zdejší fauna je zhotovená v Power Pointu. A nikdo mi nevysvětlí, proč se to jmenuje Božský Evan. Cožpak tenhle člověk umí silným fouknutím nadzdvihnout procházející dámě šaty nebo nechat někomu šnorchlovat opici v prdeli?? Ne, Evan neumí nic takového, on jenom dostane úkol, poté co mu do života zasáhne božský Morgan Freeman a číslovky 6,1,4. A tak se vtipy filmu upínají na Evanovu manuální nešikovnost. Toto je film pro cílovou skupinu diváků ´do osmi let´. Dobře, tak všechno není úplně špatně, Carell se viditelně snaží působit nenuceně legračně a občas se mu to daří a možná to má malinkou myšlenku, jinak je to však hodně nemastné a hodně neslané. A na záběrech vody že prej experti pracovali rok?? Tak to museli z toho tak 350 dní pařit videohry... 175 miliónů dolarů(rozpočet, ale pořád tomu nemůžu uvěřit)/171 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Odraz v zrcadle očividně nefungoval. Tohle nefungovalo ani v HANGOVER 2. Ale humor klapal, S. Carell byl zábavný, i když na kultovního J. Carreyeho to nedosahuje. M. Freeman je opět skvělý. BOŽSKÝ EVAN je průměrná komedie. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdyby se někdo ptal, řekněte, že se blíží záplava." Po Mojžíšovi, Abrahámovi, Johance z Arku a Bruceovi si Bůh vybral dalšího proroka. Ještěže to byl Evan a ne já. Chudák Evan totiž netušil, že jeho touha změnit svět bude samotným nejvyšším přesměrována k něčemu, co by americký kongresman rozhodně neměl dělat - k fyzické práci. A mě celkem bavila proměna politika v biblickou postavu i nešikovnost hlavního představitele, takže ani hromada moralizování mne neotrávila natolik, abych na Evanově výkonu začal hledat nějaké mouchy, žirafy nebo slony. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jsem docela zklamaná nepovedeným dějem a Steve Carell roli absolutně nezvládl. Od zhlédnutí této rádoby komedie se filmům, kde Carell hraje, obloukem vyhýbám. 2 * s odřeným uchem ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Zatímco v Božském Brucovi byly Bohovy pohnutky logické, zde do konce nevíte, vo co mu vlastně jde. Tam, kde v Božském Brucovi nastoupily originální a vtipné fóry, a Jim Carrey řádil, tam se v Božském Evanovi mlátí do prstů, do hlavy, padá z výšky a Carell je nejlepší při scéně s holením. Tam, kde se v Božském brucovi utírala podlaha, tam s ev Božském Evanovi tancuje. Božský Bruce byl vtipný. Božský Evan není. Film za dvě hvězdy, i se super ultra ega trapnými tancovacími závěrečnými titulky ale jen za jednu) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Náhodou já jsem se docela bavil, je to vtipný, svižný a pohodový, pěkný triky a slušnej příběh, i když pravda, okoukanej. Nicméně nevim jak si mohl někdo myslet, že komedie tohohle typu, může vydělat 175mil dolarů (Netušim kam tolik prachů dali, ale do tohohle filmu určitě ne) a vratit tak aspoň to, co do toho bylo vlozený. Je to prostě takovej ten typ komedie, kterej neohromí, ale ani neurazí. Ono se asi totiž hodně spoléhalo, že do kin nažene lidi biblickej příběh a už viděli jak všichni věřící se poženou do multikin, jako u umučení krista, jenže hovno a tak je z toho finanční propadák, ale mě to filmově rozhodně neurazilo, spiš naopak sem se dobře pobavil a Steve Carell je dobrej komediální herec ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nechápu tu obrovskou popularitu páně Carella, vždyť jeho pitvořivé grimasy jsou příšerné a především málo vtipné, zvlášť když se pořád dokola opakují. V případě, že má dublovat za Jima Carreyho v jakémsi nastavovaném sajrajtu o tzv. vyvoleném, otvírá se mi rybička v kapse. Přitom nápad o novodobém Noemovi si vysloveně říká o dobrý situační humor. Zde bohužel zprzněný právě výše jmenovaným pánem. A tím, že se tvůrci chtěli napakovat na úspěchu filmu Božský Bruce, to ještě více zazdili. Pro mě osobně špatný a hlavně zbytečný film. Ale i v takovém průseru se občas najde nějaká legrační věc. Pokud si potrpíte na humor generovaný cirkusovými zvířaty, máte svého favorita. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

... aneb jak rozpustit 170 milionů dolarů v nezávadné ódě na ochranu přírody, která má tucet dobrých fórů (zbytek je tupé mlácení do hlavy) a jednu vydařenou digitální vlnu. Ne, pořád nechápu, kam ty prachy natekly... a je mi to vlastně úplně jedno. ()

Související novinky

Remake Nedotknutelných našel režiséra

Remake Nedotknutelných našel režiséra

02.03.2013

Předloňský francouzský zázrak o ochrnutém aristokratovi, který najde nejen pečovatele, ale i přítele v zdánlivě asociálním černochovi, utržil ve světových kinech famózních 416 milionů dolarů. Avšak… (více)

Reklama

Reklama