Reklama

Reklama

Božský Evan

  • USA Evan Almighty (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Evan, bývalý televizní moderátor, je zvolen kongresmanem. Okamžitě bere rodinu a stěhuje se z rodného Buffala do Virginie. Zde vydá prohlášení, že jeho cílem a také volebním slibem je změnit svět. Poprosí Boha, aby mu s tím pomohl. Bůh ho vyslyší a nařídí mu, aby postavil archu. Evan je z toho v šoku, odmítá uvěřit, že se setkal se skutečným Bohem. Všude se mu ale objevuje číslo 614 jako odkaz k příslušné části Bible, vousy a vlasy mu začínají příšerně rychle růst. Evan je jako v kleštích, na jedné straně práce, na straně druhé archa. K tomu všemu se za ním začínají stahovat zvířata v párech. Začíná pomalu věřit, že stavba archy je tím jediným možným řešením... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (447)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Presnejšie 5/10... Ak čakáte šialenú komédiu, pri ktorej sa budete váľať od smiechu po zemi a zároveň sa dozviete, na čo bol minutý ten NEHORÁZNY rozpočet, čaká vás trpké sklamanie. Pokiaľ vám však stačí pohodový rodinný film s hrsťou obstojných vtipov (The 40 Year Old Virgin Mary) a prekvapivo slušne vypointovanou moralistickou zápletkou, budete spokojní. Carellov výkon za veľa nestojí, ale Morgan Freeman je v úlohe Boha tradične božský, takže prehryznete aj to príjemne odľahčené kresťanské filozofovanie. Jednohubka, ktorá neublíži. Pravda, keby to stálo 30 miliónov dolárov, chápal by som jej vznik viac. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Bože, co to bylo? Steve Carell v roli velebného patriarchy s hluboce moudrými a pokornými pohledy. Jakoby se zalekli tématu - z biblických příběhů si přece nemůžou dělat legraci, takže najednou to byl doslovně trapný příběh rádoby Noa, protože neměl ani vtip, ani hloubku a vršil klišé na klišé. Do toho hudba přímo obtěžkaná náboženskou těžkopádností a to nikoliv osvobozující, milující a umožňující třeba i více výkladů. Ne, tohle je drtivý epos polopatické a jediné správné víry - recyklovat, modlit se, poslouchat zákony, trávit čas s rodinou uprostřed přírody a usmívat se na sebe dokonale vybělenými zuby. ____ Jedna hvězdička za zvířata. /7. 5. 11./ ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Mozno je to na moj vkus prilis nizke hodnotenie, ale tym nechcem povedat, ze by sa tato komedia neoplatila vidiet. Samozrejme to zavisi aj od toho, do akej miery mate radi komika Stevea Carella, teda ci vas svojimi gagmi dokaze rozosmiat. Ja som si uz na neho celkom zvykol, aj ked ho nepovazujem za jedneho z najlepsich komikov (to uz mam radsej Stillera) ale s chuti som sa na niektorych dialogoch nasmial aj nahlas. ,,Ak toto dokaze vyjst z tohto zvierata spredu, tak ani nechcem vediet, co moze z neho vyjst zozadu" Treba vidiet, nechcem vela prezradzat. Najviac ma zaraza prehnane drahy rozpocet tejto komedie, kedze najväcsie efekty sa odohrali az takmer na konci filmu a na takyto styl komedie je to podla mna zbytocne plytvanie penazi, ale na druhej strane boli vizualne efekty nadherne... 24.11.2008 ____ Steve Carell - (Evan Baxter) +++ Morgan Freeman - (Boh) +++ John Goodman - (Kongresman Long) +++ Lauren Graham - (Joan Baxter) +++ Produkcia: Tom Hanks, Tom Shadyac +++ Hudba: John Debney +++ ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Risk se tentokrát nestal ziskem. Film se Stevem Carellem v hlavní roli komerčně neuspěl, a tak se z něj stal předražený spektákl, který z průměru vybočuje především armádou zvířat, především v digitálním zastoupení. Milovník fauny musí zaplesat nad tím bohatým výčtem němých tvorů. Hlavní hrdina se opět setká s Bohem s tváří Morgana Freemana, opět ho čeká několik trapasů v práci i v soukromí a největší atrakcí filmu je jeho závěrečná apokalypsa, která ovšem nebude mít vážnější dopad na svět. Ovšem divák si to až tak moc neužije. Vtipů není tolik a tahle komedie nesrší třeskutým humorem. Spíše s ním šetří. Průměrná komedie se špičkovými triky. 60% ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Ďalšia paródia na Bibliu a úplne podobná hlúposť ako film pod názvom Evan, Všemohúci. Ďalšia slabá pretrpená komédia. Niekedy sa mi to už ani nechce hodnotiť a pri takýchto filmoch začínam chápať kamaráta, čo vraví, že niektoré filmy odmieta hodnotiť. Na druhej strane je to kandidát na vysielanie do našich televízii, ktoré vysielajú prevažne najväčší americký odpad. Otrasné! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (14)

  • Film sa vo svojej dobe stal s rozpočtom vo výške 175 miliónov amerických dolárov oficiálne najdrahšou komédiou v dejinách kinematografie. (genetique)
  • Severoamerické tržby byly 100,5 milionu amerických dolarů, celosvětové 174,4 mil. (NIRO)

Související novinky

Remake Nedotknutelných našel režiséra

Remake Nedotknutelných našel režiséra

02.03.2013

Předloňský francouzský zázrak o ochrnutém aristokratovi, který najde nejen pečovatele, ale i přítele v zdánlivě asociálním černochovi, utržil ve světových kinech famózních 416 milionů dolarů. Avšak… (více)

Reklama

Reklama