Reklama

Reklama

Božský Evan

  • USA Evan Almighty (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Evan, bývalý televizní moderátor, je zvolen kongresmanem. Okamžitě bere rodinu a stěhuje se z rodného Buffala do Virginie. Zde vydá prohlášení, že jeho cílem a také volebním slibem je změnit svět. Poprosí Boha, aby mu s tím pomohl. Bůh ho vyslyší a nařídí mu, aby postavil archu. Evan je z toho v šoku, odmítá uvěřit, že se setkal se skutečným Bohem. Všude se mu ale objevuje číslo 614 jako odkaz k příslušné části Bible, vousy a vlasy mu začínají příšerně rychle růst. Evan je jako v kleštích, na jedné straně práce, na straně druhé archa. K tomu všemu se za ním začínají stahovat zvířata v párech. Začíná pomalu věřit, že stavba archy je tím jediným možným řešením... (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (14)

  • Severoamerické tržby byly 100,5 milionu amerických dolarů, celosvětové 174,4 mil. (NIRO)
  • Malajská muslimská asociace spotřebitelů (PPIM) vyzvala k zákazu filmu kvůli tomu, že podle ní uráží islám. Generální tajemník Maamor Osman prohlásil, že film zobrazuje potopu světa jako vtipnou záležitost a charakterizuje Boha (Morgan Freeman) jako pouhého člověka, což je v islámu zakázané. Film ale v Malajsii nakonec premiéru měl, a to 23. srpna 2007. (Varan)
  • Natáčelo se od března do srpna 2006 v Kalifornii a Virginii. (Varan)
  • Původně se film měl jmenovat "Božský Bruce 2" a počítalo se i s účastí Jennifer Aniston (Grace), ale poté, co hlavní roli odmítl Jim Carrey (Bruce), byl příběh přepsán a přejmenován na Božský Evan. (Timak)
  • Zásilku dřeva od Boha (Morgan Freeman) doručí společnost AlphaΩ Hardware. Jde o narážku na "Knihu zjevení", kde Bůh praví: "Já jsem Alfa a Omega, počátek i konec." (xjane)
  • Když Evan (Steve Carell) jede kolem kina, hrají v něm zrovna film s názvem The 40 Year-Old Virgin Mary. Snímek, kterým se Carell proslavil, se jmenoval The 40 Year Old Virgin (40 let panic, 2005). (xjane)
  • Ve filmu bylo použito nejvíce cvičených zvířat od počátků světového filmového průmyslu. Bylo jich 177 druhů. (EMMY)
  • Za svoji předchozí roli ve filmu 40 let panic (2005) Steve Carell (Evan) obdržel 500 000 dolarů, Božský Evan mu přinesl částku o jednu nulu delší. (Siriuss)
  • Filmová archa vyrostla na týchž betonových panelech, z nichž je v Los Angeles přistávací plocha pro Boeingy 747. (Siriuss)
  • Film sa vo svojej dobe stal s rozpočtom vo výške 175 miliónov amerických dolárov oficiálne najdrahšou komédiou v dejinách kinematografie. (genetique)

Související novinky

Remake Nedotknutelných našel režiséra

Remake Nedotknutelných našel režiséra

02.03.2013

Předloňský francouzský zázrak o ochrnutém aristokratovi, který najde nejen pečovatele, ale i přítele v zdánlivě asociálním černochovi, utržil ve světových kinech famózních 416 milionů dolarů. Avšak… (více)

Reklama

Reklama