Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Recenze (607)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Asi tak 3x jsem se pousmála... A to je bohužel všechno. Pokud je nějaký film komedie, měl by asibýt aspoň trochu vtipný. Jenže Bean není vtipný ani trochu. Většina fórů už tu 10x byla (ústřice - tentokrát ovšem "vylepšené" o humry atd.), Bean se pitvoří víc než obvykle, ale to bohužel ničemu neprospívá - když se absurdnost dovede do absurdnosti, je fakt moc. Navíc když se dovede k té absudrnosti naprosto trapným způsobem, podpořeným děckem a (nečekaně) ztracenými doklady a penězi, vznikne jedna obrovská nuda. Ještě že byl film zakončený na festivalu v Cannes, kde mi promítání ohromně "uměleckého" filmu a následný Beanův příjezd umožnilo dát Beanovi aspoň ne-zcela-potupné 2*. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Prázdniny pana Beana paradoxně selhávají tam, kde bych to nečekal – v samotné hlavní postavě. Nevím proč se Atkinson rozhodl, že ještě víc přitlačí na pilu a tak z postavy z grotesky udělal hotovou cartoon postavičku. A dojíždí na to stejně jako Steve Martin v Looney Tunes, neboť „živý herec“ v podobné roli prostě nefunguje (ať je sebegumovější). První hodinka, která prakticky celá stojí na Beanovi, tak pobaví jen párkrát, jinak neustále nudí a Beanovo pitvoření akorát leze na nervy. Pak se Bean ocitá ve filmových kulisách, dostávají prostor vedlejší postavy a finále na filmovém festivalu v Cannes je dokonce výborné. Ale to neomlouvá tu rozpačitou první hodinku. Viděl bych to tak na hodně tolerantních 50%, nebýt toho podivného finálního hudebního čísla… ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Oceňuji vlastnost Mr. Beana užít si "kravinky." Někteří diváci by ji potřebovali i v případě tohoto filmu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pan Bean by měl raději zůstat v seriálu, film mu totiž nesluší. Seriál si vystačí s po sobě následujícími vtipnými scénkami, film potřebuje děj. A to je problém. Polovina humoru je zde založena pouze na tom, že se Atkinson ksichtí ještě víc než obvykle, z druhé půlky je navíc skutečně vtipná pouze malá část. Zklamání, 40% ()

lebowski 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem věřil, že i přes nepříznivé zdejší komentáře se mi to líbit bude, že není možné aby ve filmu nic nezbylo ze skvělé postavy pana Beana, jak jí známe. Bohužel je to ještě horší než 10 let starý celovečerní Bean, tam byly alespoň věci, i když třeba okopírované ze skečů, kterým jsem se zasmál. Tady bohužel není nic...Leda nějaké pitvoření...Zapomeňte na Atkinsona v roli Beana ve filmu. Koukněte raději na jeho serióznější herectví ve výborné černé komedii Univerzální uklízečka ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dávno před filmem mě neskutečně pobavilo jak někteří odborníci a kritici v naprosté shodě dali filmu dvě hvězdičky a záporné recenze navrch. Ovšem je všeobecné známo, že práci filmového kritika si čte jen jiný filmový kritik a nebo člověk, který má průjem a musí být dlouho na záchodě. Filmoví kritici a odborníci jsou jistě i odborníci a experti na postavu a humor Mr.Beana. Ovšem přes jejich neuvěřitelnou odbornost jim možná utekl jeden prostý fakt. Postava Mr. Beana musí především umět rozesmát dětskou tvář a nebo tvář člověka z duší dítěte. Jak to udělá už je jedno. Film je velmi příjemná, milá a zábavná jizda napříč Francií. Proč to nepřiznat, jsem člověk z duší dítěte a takovéto prázdniny v době podávání daňového přiznání jsem si rád s panem Beanem užil. Návštěvnost filmu svědčí o tom, že hodně lidí považuje usměv za lepší hodnotu než práci filmového odborníka. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak nízké hodnocení si návrat pana Beana určitě nezaslouží. Mně se to totiž opravdu líbilo. Pan Bean mě dokázal rozesmát jako tenkrát a to je účel, se kterým hodlal natočit tento film. Přitom řikal, že už nikdy nechce s jeho alter egem mít nic společnýho. Jsem rád, že svůj cíl nesplnil. Jeho průjezd Francií za to totiž určitě stojí a néé že ne! A i když je tam pár scének humorně nic moc, převyšují je ty podařené a zábavné. Jediné co mi opravdu vadilo, tak snad ten opravdu bláznivý příběh, ale u něj je to nejspíš povinností. U těchto prázdnin věřím, že se na ně s radostí znovu a rád pokud budu moci podívám. Jeho přiblblý úsměv mi za to určitě stojí. Mimochodem Willem Dafoe režisérsky fakt válel... --- K čemu je policista se zlomeným srdcem? Bez tebe nejsem nic, nic, nic, nic, nic....NIC! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $33,302,167Tržby Celosvetovo $234,981,342Tržby za predaj DVD v USA $28,564,152 //počet predaných kusov 1,465,848║ Bžunda ako sa patrí, ja som si to teda užil bohato, občas dostalo hrdlo teda riadne zabrať. /videl v kine: 75%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní nuda, kterou se Rowan Atkinson proploužil skoro až neochotně. Skutečného Beana v původní formě zahlédnete snad jen v závěrečných deseti minutách a i tady humor vyvěrá odjinud než byste čekali. Ani slušné finále, ani Karel Roden ve vedlejší roli vám ale zážitek nezachrání. Smutný konec televizní legendy. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Robin Driscoll, Simon McBurney, Hamish McColl .. Dle prvních ohlasů jsem dostal obavu, že tentokrát půjde o „Největší filmovou katastrofu“ bez špetky nadsázky. Jistota se však nedostavila. Rowan Atkinson prostě udělal epitaf své zásadní postavě a je velká škoda, že u toho nebyl i scénárista a duchovní otec Richard Curtis. Protože z něj daný scénář nedělá toho obvyklého dobráckého prosťáčka, ale idiota s odpovídající mimikou. Únosnou mez úplně shodí scéna, kdy mu u autobusu uletí lístek a dosedne na slepici a on se za ním vydá bez jakéhokoliv přihlédnutí k dané situaci, prostě jen proto, aby se postava dostala na jiné místo, kde už byla nachystána další humorná scéna a děj tak mohl pokračovat. Tento moment mi vadil asi nejvíce. Jinak jsem se i průměrně bavil a celé finální Cannes je vymyšlené velmi dobře. Kdyby nebyla polovina vtipů pouhou recyklací a nedošlo na výše zmíněnou scénáristickou debilitku, nechal bych ty tři hvězdy, s nostalgickou slzou v oku, bez poskvrny. 50%. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Rowan Atkinson stále více rozmělňuje kult Mr. Beana účinkováním v celovečerních filmech a nezůstává u toho, co mu jde a umí bezesporu nejlépe - u svých několikaminutových skečů na bázi němé grotesky. Prázdniny pana Beana jsou na jeho humor až moc složitý filmový formát a invence pana Atkinsona ho bohužel neutáhne. Vysloveně špatný film to rozhodně není, ale žádná velká sláva také ne. Pár výborných gagů, několik dobrých vtipů, trocha té filmové vaty...a taky několik deja-vu (témata jako oběd v restauraci a co s nechutnými ústřicemi už jsme v nějakém skeči Mr. Beana někdy zahlédli). Co vlastně tedy přimělo Rowana Atkinsona vyrazit do Cannes právě v doprovodu celovečerního filmu? Asi to byly jen a jen peníze...umělecké a tvůrčí pohnutky to mohly být jen stěží... (za zmínku ale rozhodně stojí herecká účast našeho Karla Rodena - už se zřejmě zcela etabloval v prostředí anglosaského filmu a dostává i role ve velkofilmech mimo Hollywood. Hraje sice zase Rusa, tentokrát režiséra, ale jeho role je jednou z ústředních a já mám dojem, že u nás doma se to třeba v kampani k tomuto filmu zase až moc neakcentovalo. Karel Roden skutečně herecky prorazil...) ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Disaster has a passport. Scénáristé, Atkinson a Bendelack, nezapřou inspiraci francouzským tvůrcem Jacquesem Tatim (už ten samotný název!), ale jako kdyby vůbec nepochopili zábavnost a nadčasovost jeho filmů - jedná-li se o shluk několika postav na omezeném prostoru, jde o vyzdvižení zvukových efektů a jejich přehnání (Playtime), popř. dlouze vystavěnou scénou s geniálním načasováním (zbytek tvorby). Zato fórky v Prázdninách pana Beana jsou zkratkovité, na jedno použití a zvukové efekty vynikají snad jen v "kuřecí scéně"._____ Jak už zaznělo v mnoha komentářích přede mnou, tohle není Bean, kterého všichni známe a milujeme z televizních skečů, o to víc zamrzí a fanoušky naštve, že jsou zde patrné jeho záblesky (scéna s došlou baterií do kamery). Pokud je nějaký vtípek převzán z televizních skečů (rozveselování smutného dítěte, způsob, jak zůstat vzhůrů apod.), působí to křečovitěji než v Největší filmové katastrofě. A nejhorší vizitkou pro film s panem Fazolí je asi to, že je nejmíň zajímavou postavou v celém filmu na úkor brilantně zahraných malých roliček Karla Rodena, Willema Dafoea a Jeana Rocheforta. A protipůl v podobě malého ruského chlapečka, zjevně parodii Kolji, nesahá ani po kotníky protivníkům pana Beana z příhod v lázních._____ Jinak: Může naprosto geniálních cca. 10 minut, utahujících si z filmařů ala Vincent Gallo, udělat ze sračky dobrý film? Ne, nemůže, ale na ty hodně slabé tři v tomto případě plně postačí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Ksichty, ksichty, starý ksichty...já už jsem na to asi moc starej... Chová se jako idiot, chodí jako idiot, párkrát se mi naskytla příložitost k pousmání - bohužel to není zásluha Beana. O scénáři se nemá cenu zmiňovat, jen vzpomínám na dobu, kdy poprvé přišel mr.Bean na obrazovky - pane to byl šrumec !!!! A proč jsem se díval? Kvůli svým dětěm. Ty se bavili náramně. Hlavně ten sedmiletej !!! ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Mr. Beana mám rád. Proto jsem se potěšil, že je celovečerní film. Vypadalo to slibně. Trampoty Mr. Beana během cestování. Naladil jsem se a spustil film. BOŽE - "TO BYLA HOVADINA". Ségra u toho zaspávala a já se nezasmál ani jednou!!! Nechápu, jak někdo na to může jít do kina??? Já bych tam asi všechny povraždil. Ve filmu není nic nového! Mr. Bean se opakuje a opakuje.... Tento film nedoporučuji - pokud se chcete zasmát, pusťte si raději Cameron Diaz ve filmu "THE HOLIDAY""! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Je mi moc líto, že tak geniální postava končí svou pouť v nevydařeném zmatku, jehož jediné štěstí je v tom, že Beana nenechává příliš často mluvit, jinak by vše skončilo ještě hůř. Je rozdíl mezi tím, když Curtis s Atkinsonem opečovávají každý záběr a scénář prokládají důmyslnými a do důsledku vypointovanými skeči a tím, když se na hloupé rodinné trampoty navěšují osvědčené, ale v tomto použití o to trpčí grimasy. Rowanův gumový obličej má ale i po tolika letech pořád mnoho do sebe a když se dočkáme nového fórku, stojí to za to a při etudě u reprobedny nebo útěku na motorce jsem se zase vrátil o mnoho let zpátky, kdy jsem tohle dokonalé nemehlo viděl poprvé. Ty díly si totiž budu pouštět pořád, ale dívat se, jak se z dokonale vyčůrané postavičky snaží scénář dělat téměř nemocně se chovající individuum, už nebudu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Načo je komu dobrý policajt so zlomeným srdcom?“ Ako školák som sa šúlal na gauči pri Mr. Beanovi až tak, že keď som bol v r. 1997 tínedžer, bola ísť do kina na celovečerák rovnaká frajerina, ako ísť na dvojky Nebezpečnej rýchlosti a Jurského parku. Keď s odstupom rokov pozerám niektoré časti, smejem sa už menej. Ten týpek je magor, mal by sa liečiť a nie voľne sa pohybovať na verejných priestranstvách. Celovečerák ma desí ešte viac: Bean v ňom pripomína skôr psychopatickú, hororovú postavu, ktorá je len malý kúsok od brutálneho nočného vyvraždenia celej rodiny, u ktorej dočasne býva. Mať toho chlapa u seba doma, v noci nezatvorím oko a pri posteľ si uviažem vlčiaka. PRÁZDNINY PÁNA BEANA (ktoré prišli napriek tomu, že Atkinson po jednotke tvrdil, že končí) sú na tom dokonca EŠTE horšie. Inak by to bola „len“ podpriemerná nevtipná komédia za pár úškrnov. Jej hlavný problém je... Rowan Atkinson. Bol tu odporný a pôsobil na mňa úchylným, nebezpečných dojmom. Pri pozeraní toho, čo tu stvára päťdesiatnik Atkinson, idol môjho detstva, som sa cítil zle a nepríjemne. Keby to nemalo Karla Rodena, Dafoea a VEĽMI pomalú babetu, umrel by som. Skutočne netuším, koho je to chyba, či Atkinsona, scenáristov alebo režiséra (kto je dočerta Steve Bendelack?), ale asi je to fuk. Jednému nechápem Celosvetovej tržbe 229 miliónov dolárov pri trápnom rozpočte 25. Jasné, Mr. Bean je anglické rodinné striebro, ale že by takú mohutnú tržbu zaobstarali len obyvatelia UK, tomu sa mi nechce veriť. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

To se proste neda, tohle je silenej masakr. Bean je mozna jeste vic dementni nez obvykle a kdyby ve filmu byl nekdo jinej, vyznelo by to bud nevtipne nebo trapne, ale v Beanovo podani je to proste neskutecne vtipny. Zhruba 70 minut tu je jeden for za druhym, bud nejaky ty osvedceny gagy nebo skvely a originalni napady a to vse hezky zmodernizovany a zesvizneny pribehem, kterej se odehrava na ruznejch mistech a hodne dobrou hudbou. Kdyz se Bean dostane na festival, tak foru krapet ubyde, ale je to jen proto, ze si tvurci pripravujou pudu pro ultra for spojenej s promitanim umeleckyho filmu. Potesili me Dafoe, Roden a Rochefort. Ja si nemuzu pomoct a i kdyz vim, ze to je proste debilita a vetsi imbecil nez Bean asi neexistuje, i tak jsem se celou dobu skvele bavil a nemuzu jinak nez za 5*. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

I Mr. Bean se někdy utne, ale ne vinou Rowana Atkinsona. Prázdniny pana Beana jsou vůbec prvním beanovským opusem, na němž se autorsky nepodílel Richard Curtis. Přičemž to byl ale právě on, kdo vždycky vymýšlel ty úžasně gradované situace. Většina gagů tohoto filmu se vleče šnečím tempem a zůstává bez razantní pointy (např. nacistické intermezzo, hon za slepicí a asi 20 dalších). Ty, které pointu mají, obvykle zabíjí režie a střih (např. šéf luxusní francouzské restaurace, pojídající hamburger). Takový nedostatek smyslu pro timing opravdu zamrzí. A pak je tu i starý známý problém prvního filmu - Bean je jen dobromyslný popleta, empatický a mravně nezávadný. Zatímco v televizních skečích se děti stávaly jedinými, komu se cítil být nadřazen a s gustem je všelijak šikanoval, ve filmu... hanba mluvit. Mé tři hvězdičky berte jako hodnocení narkomana, který po deseti letech kruté abstinence dostal další dávku. Byla dietní, přesto se mi pár scén opravdu líbilo - Beanovo operní vystoupení, přestrojení za babu (kde se mimo jiné připomene jeho nevšední výtvarné nadání) a milé finále s písní Beyond the Sea, například. 50% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já tedy nevím, mám takový pocit, že se tady někdo z nějakých záhadných důvodů obává přiznat barvu a dát Beanovi vyšší ohodnocení. Vždyť co já vím, tak to je jeden z velmi dobrých komiků, který přesně ví jak pobavit a zahřát ty naše bolavé a kolikrát smutné duše. Ne ne, já ho mám ráda i s jeho mimikou devítiletého kluka, bez které si ho už ani nedovedu představit. Nikdy se mně nestalo, že bych se s ním nudila a tenhle snímek patří mezi ty, kde na mě dýchla ta fajn prázdninová pohoda se vším všudy. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

S výnimkou troch scén (motorka, reklama a festivalová projekcia) úplne zbytočný film. Ale kvôli samožerkovi Carsonovi Clayovi (Dafoe) a jeho neskutočnému samožerskému prístupu k filmu musím dať tri hviezdy, lebo je to geniálna satira na všetkých kváziartových "géniov" dnešnej doby. 5/10 ()

Reklama

Reklama