Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Recenze (608)

adam9 

všechny recenze uživatele

Člověka to strašně zamrzí, když vidí legendárního pana Beana v téhle, jednoduše řečeno, sra*ce. Oproti Největší filmové katastrofě strmý pád dolů, a tak nezbývá, než se snažit tohle vytěsnit a vzpomínat pouze na klasického starého dobrého Beana. ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Film je to pěkný.Mně se to docela líbilo.Originální a nápadité.Prázdniny pana Beana jsou hezký,vtipný a nápaditý snímek.I když některé fory jsou převzaté ze seriálu o Mr.Beanovi a jinak originální to je.Nemám nic proti Rowanu Atkinsonovi,ale dokonalé to ale úplně není.Za mě nadprůměr a 3 hvězdy. ()

Radim 

všechny recenze uživatele

Zoufale nevtipné, místy trapné. Pousmál jsem se jen u scén, které byly několikrát omleté v jeho legendárních scénkách. Panu Beanovi prostě dlouhá stopáž nesvědčí. ()

Lionheart 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na tom v kině a okouzlilo mě to. Uznávám, že na tom má velkou zásluhu sladká Francie. Jinak místy vykrádající, ale ten "umělecký" snímek Nothing stál za to:-) Mnohem lepší než první film. ()

Eraserhead odpad!

všechny recenze uživatele

Při Rowan Atkinson Live brečim smíchy, krátké příhody pana Beana jsou super, u prvního filmu jsem se pořád ještě dobře bavil. Toto je pouze nekonečná trapnost a absolutní vražda Beanova kultu. Prostřihy z videokamery mi lezly na nervy, ale naštěstí aspoň ty dostaly v závěru nějakou zajímavou pointu. Stejná nuda jako film Carsona Claye. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Po prvom, rodinne americkom filmovom Beanovi prichádaza druhý, ktorý dokončuje dielo skazy. Náš starý dobrý retard chodí sem a tam, robí chujoviny, chrúme krevety a vylieva obsah mušlí do kabelky ale ani s jazykom vyplazeným po kolená nedokáže aby sa diváci váľali po podlahe v záchvatoch dusivého smiechu. Pravda, pár scén sa predsa len vylúpne, konktrétne operné vystúpenie na trhu či záverečné slávnostné zostúpenie zo strechy budovy po prichádzajúcich autách, ale 90 minút je v tomto prípade strašne rozťahaná a zúfale neúčinná dávka rádiaoaktívneho pitvorenia. Najsmutnejšie na tom celom je fakt, že samotný pán Bean tu svojim kŕčovitým snažením o humor začína spoľahlivo liezť na nervy. Fakt, je ako nejaký tancujúci zombík čo krúti hubou a má byť akože vtipný. Skrátka, keď máme hrniec plný vody a hodíme doň jednu fazuľu bohvieaká polievka z toho nebude. ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

V tomhle případě jsem tak nadšený nebyl. Přestože mám Mr. Beana hodně rád, znova na tento díl koukat nebudu. Nebylo to opravdu nic moc...spíše teda nic.. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Po dlhých rokoch podpichovania nemohlo prísť k francúzsko-anglickému vyrovnaniu v inej krajine než doma u Galského kohúta. Návrat na rodný kontinent Beanovi prospel, čo som plne docenil až po druhom zhliadnutí. Oceňujem rozhodnutie poslať ho naprieč krajinou, kde môže rátať s jediným komunikačným prostriedkom a to gestikuláciou, takže podstata vtipu môže pracovať naplno. Farebné scenérie príjemne kontrastujú s príbehom a Beanovou mierne nadnesenou predstavou vysnívaného výletu. Pri takej scénke prebudenia medzi filmovými rekvizitami zo 40 rokov 20.storočia je toto spojenie najpríznačnejšie. Ako tomu bolo pred 10 rokmi v LA aj tu sa nám dostáva oprášenie  fórov či už z televíznych (miesto golfovej loptičky unikajúci lístok) alebo divadelných vystúpení (operné číslo). Najsilnejšie gagy sa sústreďujú zhruba v strede filmu aj keď vo finále na festivale v Cannes čaká kráľovský fór, ktorý si vzal na paškál artové kúsky a súčasný hlad po originalite. Medzi vystrihnutými scénami je možné objaviť malý poklad z vlaku, ktorý by sa v plnom zostrihu určite uživil. Zakiaľ bol prvý filmový Bean možno až príliš poameričtený, ten druhý sa od tejto cesty odklonil na bláznivý road trip po európsky. Oba si zakladajú na úsmeve čoby najsilnejšej zbrani akého jediná úloha je úprimne pobaviť než vyhrať cenu kritiky a to sa Rowanovej najznámejšej postave skrátka uprieť nedá. A tým čo smútia, že vo filme chýba medvedík len toľko, v polovici televíznych epizódach tento méďa nebol a nikomu to nevadilo. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Seriálový Bean je kult, první díl je taky celkem v pohodě, ale tohle pokračování dost skřípe. Jakoby se tvůrci geniálních gagů nadobro vyčerpali. ()

Balet odpad!

všechny recenze uživatele

12. 04. 2007: Ohodnotím to i přes to, že jsem to samým zhnusením nedokoukal. Chápu producenty, že chtějí vydělat na zavedeném jménu, ale nedokážu pochopit, proč se zaopatřený Rowan Atkinson pustil do takové sračky. Nebylo to ani moc vtipné, dokonce to bylo horší, než první film. ()

Marťas 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem: hrůza. Kromě dvou scén se mi na tomto filmu nelíbilo naprosto nic. Konec, kdy nějaký režisér mele několik minut dementní básničky a na závěr všichni zpívají byl nejhorší závěr filmu, který jsem snad kdy viděl. Nechápu, že Rowan Atkinson hraje v takto stupidním snímku. Přitom jeho poslední celovečerák byl naprosto dokonalý. Škoda. Děkuji, nechci, nikdy více. ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Tak strašná demence tohodle filmu mě odrazuje se koukat v televizi na Mr.Bean seriály. Atkinson postavu Beana přehráva a dělá z něj totálně vypatlaného retarda, který v těch seriálech není, ale už mě o tom prostě nikdo nepřesvědčí. 1/10 za snahu udělat celovečerák ... a málem jsem zapomněl. Na film se rozhodně nedívejte za střízliva nebo když nemáte nic v krvi. Tím nechcu nikoho nutit k tomu aby se před filmem napil nebo se zhulil... ale když se aspoň na to zhulite budete se tlemit naprosto všemu aniž by vás zajimalo co tam mr. bean dela ()

Macik 

všechny recenze uživatele

Zasmál jsem se asi jen 4x (ústřice v kabelce a přitom Beanovy grimasy, stopování chlápka na babetě, filmu Claye Clarksona a pak představě, že bych za to vyhodil kilo za vstupný do kina.. :-D) Při závěrečné scéně, kdy tam všichni zpívají mi bylo trapně i za Káju Rodenovic.. Inu herectví je tvrdej chleba.. :-) Verdikt: Kdo má rád beana a zná všechny jeho skeče, tak ať si je raději pustí znova a tenhle film obejde obloukem.. Protože i Mr. Bean: Největší filmová katastrofa má lepší scénář než tenhle donekonečna omýlaný paskvil.. ()

ekomo 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je tak velký rozdíl mezi kvalitou seriálu a filmu s Mr.Beanem. Naštěstí úžasné legendární Atkinsonovi grimasy vše zachranují. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo opravdu špatné! Nevím, jestli si to zaslouží ani ty 2 hvězdičky. Ale z úcty k minulosti pana Beana je nechám. Film naprosto bez vtipu a zábavy. Prostě plynul a plynul a plynul a pořád nic. A potom to skončilo. Jediné, u čeho jsem se fakt zasmál byl úvod toho Clayova filmu na festivalu. To mě dostalo. Ale jinak nula nula nic. Zlé! Howgh! ()

Zyne 

všechny recenze uživatele

tohle už příliš nepovedlo a není to zdaleka tak vtipné, jak je u Beana zvykem. Skutečně "jen krůček od katastrofy"... ()

RipperJosh odpad!

všechny recenze uživatele

Nikdy v životě mi za nějaký film nebylo tak trapně...koukal jsem se na to během cesty autobusem do Chorvatska, nedobrovolně, takže ani nebylo úniku. Chvílema to bylo tak neuvěřitelný, že jsem radši koukal z okna a modlil se, ať už je konec. Nechápu, jak se k něčemu takovýmu mohl Atkinson upsat, byla to naprostá potupa Mr. Beana, stupidní a nevtipná fraška... ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu účel tohoto filmu. Humor Atkinsona zůstal zcela nevyužit, jinak mi není jasné proč by bylo tak málo vtipných scének. To, že toho moc nenamluvil byla možná i škoda, třeba by to dost rozporuplné dojmy trochu vylepšilo. ()

Reklama

Reklama