Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Recenze (609)

monolog 

všechny recenze uživatele

Beanovy prázdniny, pokud si je chce člověk doopravdy užít, neměl by koukat na film, ale jenom na trailery, protože v nich je všechno to zábavný. Ostatek navíc je jen nudná a trapná vata. Některými přinejmenším uznávané menší role Rodena, Rocheforta a Dafoea mi přišly spíš jen jako další vycpávka, ten mladej rusák jen jako zaplnění vzduchoprázdnýho scénáře, a Bean. Božínku, co mu to udělali. Je to jedna velká nuda, trapná nuda, kterou pro mě vytahuje jenom několik krásných záběrů Francie (asi tam napřesrok pojedu) a hezká zrzenka Emma de Caunes (stopro pojedu :) Všemi vychvalovaná scéna v Cannes, je pravda oproti ostatku celkem dobrá, jenže to je stejně podprůměr. Sebeláska čišící z filmu Carsona Claye by byla i zábavná, kdybych něco velice podobnýho (vlastně kromě jména) neviděl už před pár lety v jednom amatérským filmu v jedný soutěži. Největší filmová katastrofa nebyla nejdokonalejší rodinná komedie, ale byla humorná. Jenže Prázdniny jsou prázdné, nudné a trapné. Nic, co bych musel ještě někdy vidět. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jen hodně slabý odvar Mr. Beana, který rozesmíval milióny diváků. Příčinu bych neviděl v samotném Atkinsonovi, ale hlavně ve velmi slabém scénáři, který divákovi nemá absolutně co nabídnout. Pokud jste Beanův fanoušek tak za zkouknutí stojí, ale jinak bych moc nedoporučoval. Navíc většina scének byla použita už dříve a to mnohokrát lépe. Co se týče přítomnosti hvězd Willema Dafoea a Karela Rodena tak ty tu nepředvádí nic stětaborného.... ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Veľmi veľký nepodarok v ktorom je problém napočítať vydarené humorné scény aj na jednej ruke. Postavu Mr. Beana mám zo seriálov veľmi rád a Atkinsonova mimika je geniálna, v tomto prípade je však okrem iného otravná už aj ona. Absolutne sa nehodiaci casting (Roden, Dafoe a všetci) a úplne debilné nápady (malý otravný chlapec a Beanova niečo ako frajerka). Pochváliť môžem len scénu s pomalou motorkou, ktorá bola geniálna. Inak však veľký trápny fail. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jo a jo a jo, tohle můžu. Díky opět skvělým Rowanu Atkinsovi sem se nenudil ani na chviličku, ba co víc, úžasně sem se bavil. Jeho cesta na pláž je fakt nabitá nejrůznějšíma fórkama a některý z nich jsou skoro až geniální. Sice jě tady Bean až trošku moc retadovanej, ve velký filmový katastrofě na tom byl líp, ale nijak to filmu neškodí. Takhle sám táhnout komedii dokáže fakt asi jenom Atkinson a když se k jeho grimasám a pohybovým kreacím přidá slušnej příběh s příjemným obasezením a skvělá svižná muzika, tak nemůžu jinak než za 5. Taky potěší Roden v jedný z vedlejších rolí, ale ne zas tak moc vedlejší. Tenhle film mi fakt dokonale zved náladu o 100% a o tom by to mělo být ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Tohle nebyl Bean. Tohle byla nějaká jiná postava stejného jména. Vzpomeňte si na původní televizní skeče. Bean se zde zdaleka tolik nepitvořil. Humor zde spočítal v tom, že slušně oblečený pán, který se (pouze decentně!) tvářil jako nekňuba, prováděl na nějakém omezeném prostoru absurdní kousky. Bean v tomto filmu je pouze gumová postavička s ještě gumovějším xichtem. Samozřejmě jsem se taky někdy zasmál, a pod dojmem kvalitní závěrečné scény z kinosálu v Cannes jsem původně dal o hvězdičku víc, ale pak jsem si přečetl výborný Douglasův článek na Fulmpubu, zavzpomínal na všechny ty televizní scénky, které jsem jako dítě miloval, a musel jsem jít s hodnocením dolů. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nečekal bych, že někdy dám tak nízké hodnocení produktu s označením Mr. Bean. Jeho druhý celovečerní film je pouze slabým odvarem povedeného předchůdce. Banální příběh zachraňuje skvělá hudba a cyklistická vložka. O zábavě nemůže být řeč. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ano, bylo to slabší. Bylo to jako takový televizní vzpomínkový pořad, takový slepenec, který měl jednak pobavit a jednak zavzpomínat si na ta léta u televize, kdy v jednom kuse dávali Mr. Beana. Tvůrci postupovali jednoduše. Prostě si řekli, že zhlédnout všechny ty videokazety a vyberou pět nejlepších gagů, ty pak propojí něčím veselým, posypou chechtacím práškem a prodají v pytli smíchu. A tak se stalo. Vyždímali, co se dalo. Ovšem, kupodivu se to povedlo. Stokrát viděné kousky dovedou znovu pobavit, nové jsou výborné a hlavně tvůrci šli do akce s velkým riskem a ten jim podle všeho vyšel. Uspěli totiž v dnešní době s celovečerním filmem, kde hlavní postava, která je v záběru 90% času němá, resp. nemluví. Navíc navštívíme zajímavé lokace francouzské riviery. Nevím, mně ten film přišel jako povedený. V mnoha ohledech určitě. Možná někdo čekal od Beana víc. Býn či neBýn, viděl jsem už stovky horších filmů. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No neviem ako je to možné, ale aj napriek tomu, že som si uvedomoval, že toto asi nebude Beanov najväčší úspech, tak tie vtipy, ktorými mi navodil na perách úsmev stačia na slušný nadpriemer. Je len škoda, že na filmoch nepracujú tvorcovia krátkych skečov, ktoré budú ešte asi dlhé roky vyhľadávanými komickými klenotmi, pretože z nich sa tu objaví len veľmi málo náznakov. A je to škoda aj z toho pohľadu, že to nie je pre Atkinsona a ani pre nás vôbec dobré východisko pre ďalšie možné nakrúcanie bláznivých príhôd pána Beana. 70%. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem neměla ráda humor pana Beana a u tohohle jsem usnula někde v polovině. Zvlášť ten pitvořící se maník, který se tentokrát pokoušel i mluvit, mi neskutečně lezl na nervy. Ale nebudu zlá a nedám tomu odpad. Ačkoliv ta jedna hvězdička je už skutečně na hraně. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Že toto filmové pokračování bude horší než Nejhorší filmová katastrofa jsem nečekal. Bohužel jsem se během celého filmu skoro vůbec nezasmál a všechny situace mě přišli dost kýčovité, předvídatelné a špatně načasované. Naštěstí se na scéně objevuje Willem Dafoe, který mě svým uměleckým filmem dost rozesmál, což je docela smutné, že pouze tento okamžik filmu mě připadal povedený. Spíše mě připadalo, že tvůrci více spoléhali na grimasy R. Atkinsona než na zajímavé situace, které dělali seriál výborným, takhle z toho vznikla jedna velká nudná podívaná. Já hodnotím 1,5 hvězdičky… ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Zoberte si najslabšiu Beanou epizódu a intenzitu gagov rozložte na 90 minút. Taký je nový Bean, starý, neobjavný, opakujúci sa, ale v konečnom dôsledku príjemne zábavný a slnečnými pláňami letného Francúzka prevoňaný. Jednoducho pohoda. 60% ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

... a zbyly jen oči pro pláč. Světem protřelé gagy nabalzamovány a s vervou Beanovi vlastní znovu vyslány dobývat svět. Něco málo funguje (promítání v Cannes), zbytek se jen mátožně točí ve víru barev a infantilnosti. Pro tuzemského diváka je zajímavý výskyt Karla Rodena. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Šílené grimasy Mr. Beana spolehlivě fungovaly v 90. letech, nápady ale vyprchaly, nicméně kasy pokladen kin se chtějí plnit opakovaně. A tak se katastrofa řítí do slunné jižní Francie, která by měla dalšímu filmovému zpracování posloužit pro nové bláznivé příhody. Jenže režisér Bendelack vrství jen mnohdy dříve viděné, místy trapné a především nevtipné gagy, kdy fenomén britských ostrovů jen koulí očima, hází nijaké výrazy a absentuje v komediálním fyzičnu. Děj se vlastně člení s ohledem na střídání dopravních prostředků, kterými Bean cestuje, kdy v každém způsobil nějaké ty trable (hnedle z úvodu po boku Karla Rodena), aby vše zakončil slavný jihofrancouzský festival. Bohužel zbyla jen ohlodaná kost, kdy vás nejvíc bolí, že slavný magor nemá co hrát a přitom na to stále má. Ostatní jen přihazují, ničemu kloudnému nepomáhají a když už to vypadá, že by se mohlo blýskat na lepší časy (nám známý styl humoru se totiž odehraje pouze na pár minutek v luxusní restauraci), nabídne se jen nezáživná konzumace mořských potvor a (už dočista obehrané) zbavení se delikates do cizí kabelky. Moc moc děkuju za relativně krátkou délku.. ale víckrát už NE!! Ušmudlaných 40%.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na herecké kreácie Angličana Rowana Atkinsona, čo predvádza v úlohe komickej postavičky Mr.Beana si asi nikdy nezvyknem. Vôbec nedokážem pochopiť jeho všeobecnú popularitu. Mne to stále pripadá akesi úchylné. Jeho humor mi je na míle vzdialený. Jednoznačne mentálne postihnutý, nemý mím a jeho nevšedné dobrodružstvá. Seriálové epizódy by som ešte ako tak dokázal zniesť, ale filmové pokusy pána Beana ma doslova urážajú. "Prázdniny pána Beana" nestoja za pozornosť. Možno tak Karel Roden a Willem Dafoe, ktorý si tu zahrali dve vedľajšie postavy. Ale ani to tejto turbo komédii moc nepomohlo. * ()

CANNIBAL odpad!

všechny recenze uživatele

Za mě je tenhle film naprostý průser Atkinsona. Opakující vtipy už prostě nejsou vtipný a ty nový jsou snadno předvídatelný. Nesmyslně postava Mr. Beana ztichla a to je zbytečně zpátečnický. Po skvělém celovečeráku ''Filmová katastrofa'' obrovský zklamání. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že tak třikrát jsem se docela dost zasmál, ale může to snad přebít tu neskutečnou stupiditu, recyklaci, nudu, nepříjemnost, patos a kýč a nejodpornější závěr filmu, co jsem snad viděl? A i kdyby to bylo všechno takhle udělané schválně, nezájem, tohle byl hnus. ()

Reklama

Reklama