Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Recenze (609)

freddy 

všechny recenze uživatele

Skeče Mr. Beana miluji už od raného dětství. A tak bylo jasné, že si ke mně dříve nebo později najde cestu i tento snímek. Ono to není tak těžké, pokud si platíte HBO nebo Cinemax, počkat si na nějaký ten filmový hit a pak si ho v klidu a pohodlí vychutnat bez vložených reklam. A v tomto případě musím říct, že se vyplatilo počkat si, neboť jsem se po většinu filmu bavil, a to nejen já, ale i moje mamka, kterou hned tak něco nerozesměje. Zkrátka tento styl humoru mi sedí a film byl neskutečně vtipný téměř po celou dobu. Ano, nedělá mi problém přiznat, že jsem se prostě a jednoduše bavil stejně, jako jsem se v dětství bavil u krátkých skečů Mr. Beana. Prostě je to pořád stejně vtipné a celovečerní stopáž pranic neubírá na kvalitě a vtipnosti dalším skečům Rowana Atkinsona. Jen stěží mohl vzniknout vtipnější film, tohle je prostě asi maximum, kterého jsou scénáristé a pan Atkinson schopni, ale mně to bohatě stačí k tomu, abych mohl prohlásit, že těch 90 minut, strávených s tímto filmem, rozhodně nebylo zbytečně promrhaných. A samozřejmě potěšil i Karel Roden v roli porotce festivalu v Cannes. Takže já jsem se bavil a uděluji zaslouženě čtyři hvězdičky. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Bean sice místy recikluje již dávno viděné scénky a rozhodně s menším úspěchem. Vtipné momenty a nápady se ale stejně najdou a navíc Atkinson pořád ruluje, tak proč mu těch pár nepovedených scén neodpustit. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Druhy celovecerny Bean na mna posobil, ako pokus Rowana Atkinsona ukazat "hlbsiu podstatu" postavy Mr. Beana. (to som vsak pravdepodobne, sudiac podla okolitych komentarov, bol asi jediny... :) Vznikol tak podla mojho nazoru pomerne prijemny mix Chaplinovskeho The kid, Begniniho La vita e bella obleceny v Beanovom zasumelom saku. Radim vsak, vypnut film tesne pred zaverecnym "uzasnym" spevackym vykonom vsetkych zucastnenych. Good bye Mr. Bean! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jasné, že to už nie je ten Bean, ktorý nás bavil pred rokmi, ale ani mi nie sme tí istí. Spolu s Beanom sme zostarli i my a mladším nám jeho fórky pripadali lepšie. Aj tu sú už vtipy predvídateľné, záchvaty smiechu nehrozia, ale pár krát som sa zasmial a jemný úsmev na tvári tam bol. Bavil ma nácvik pozdravu v nemeckej uniforme. Navyše poteší účasť K. Rodena. Deti sa však bavili dobre, tak ako my kedysi. Hodnotenie berte skôr ako rodinný priemer. 60%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokud si člověk dá na čas pauzu od Mr. Beana tak se v tomhle kousku občas i zasměje. Bohužel ani několik povedenějších scének nezakryje fakt, že už jsme je viděli většinou v lepším provedení v minulosti. Jedná se tedy spíše o film pro celou rodinu, kterou příjde navštívit chlapík, jehož prakticky všichni znají a přehlídnou jeho inteligenční nedostatky. 55% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Nechci říkat, že Bean patri do stareho zeleza, ale tohle bylo spis trapny nez smesny. Nemuzu si pomoct, ale ten britsky humor je pryc, tohle se snazi vyrovnat americkemu stylu a to je sakra spatne! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání! Pana Beana mám rád a vždy mě dokázal pobavit. Když ho R.Atkinson pověsil na hřebík, říkal jsem si O.K., škoda, ale asi to tak má být. Jak vidno, reinkarnace se hrubě nezdařila. Zvládl jsem bohužel jen 27 minut filmu a odpadl. Pane Beane, táhněte do pekel! ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Prázdniny pana Beana nejsou tak špatné jak všichni alespoň na začátku naznačovali. Jde jen o to, že na to musíte jít se správnou partou do kina ( cca v sedmi lidech ) a nebát se zasmát nahlas na celé kino. To vše udělá dobrou atmosféru a film se Vám a mnohým jiným z kina mnohem zpříjemní. Takže hodnocení typu jedna hvězdička nebo dvě, měsíc před premiérou, kdy si to pustíte sami doma, nebo s přítelkyní, před kterou se bojíte nahlas zasmát, aby jste nevypadali jako idiot, na divXu vůbec nerespektuju. To raději ani ten film nehodnoťte. Dal bych snad už i více, ale to už by jsi to nebylo fér, i když 70% bych dal. Zasmál jsem se více než napočítám na prstech, takže účel to splnilo. Až na tu finálí scénu, jako z muzikálu, kdy všichni zpívají, což jsem trošku nepobral, to bylo fajn. A byla to velmi dobrá antireklama na přehnaně umělecké filmy, typu Retro, kdy příliš dlouhé monology a uvažování o samotném životě jsou mnohdy více na škodu. Jinak přejmenování na Karla Rodena III je celkem vtipné. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Ani tentokrát Bean nezklamal, jen je vždycky s podivem, že se dostane do šlamastyky tak často :D Bavil jsem se celou dobu, tak proč by si nezasloužil plné hodnocení že? ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mr Bean zabával celú jednu generáciu a jeho absencia je v televízii celkom citeľná. Atkinson by si zaslúžil ďalší poriadny úspech a návrat muža, ktorý nosí na Vianoce na hlave moriaka a spí s plyšovým medveďom, by mu k tomu mohol pomôcť, navyše prostredie filmového festivalu a najvyššej spoločnosti si priamo hovorí o nejaké to zosmiešnenie. Prázdniny pána Beana sú Atkinsonovým návratom do prvej ligy. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

V mém hodnocení bude taky notná dávka nostalgie, protože samotný film není příliš vydařený. Najde se sice několik vtipných scén a momentů, ale nemohla jsem se zbavit pocitu, že všechno, co Bean předvádí je strašně ohrané nebo to na mě už zkrátka tak nefunguje. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Mr. Bean vyráží na cestu na dovolenou na francouzskou riviéru, což v případě tohoto profesionálního nemehla bude nadlidský výkon. Ač snímek nabízí několik geniálních scén - Bean cyklistou, krádež našlapané babety nebo dotvoření filmu do sebe zamilovaného Carsona Claye, tak většinou se jedná vtípky slabší nebo veřejně vykrádající sebe sama. Je škoda, že postupně dochází k znehodnocování původně geniální postavy. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 4/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +výborný závěr filmu, herci ve vedlejších rolích, pěkná hudba, zdárně využité scenérie Francie -první hodinu je děsná nuda, nevyužitý potenciál, špatné načasování gagů a v podstatě scény nejsou vystupňované./// Pro mě je Největší filmová katastrofa petihvězdičkovím filmem. Beana mám rád a jeho příhody rovněž. I proto je pro mě tenhle film spíše zkamáním. Naštěstí né velkým. Protože to nějak neřeším a tentokrát je mi to celkem volné. Spíš si říkám, že je škoda, že jsem se tolik nenasmál. Určitě ne tolik jako u jiných epizod s panem Beanem. Ze začátku jsem z filmu měl křeč a ve 40cáté minutě si říkál: "Ještě že to má jen 90 minut". Opravdu mě žádná scéna nerozesmála. Snad jsem se jen párkrát pousmál. Zklamala restaurace. Zklamala cesta vlakem. Až ve chvíli kdy na plátno vstoupí Emma de Caunes, tak se film rozáří, začne být zajímavý a zábavný. To bohužel až v poslední půlhodině. Velice mě pobavili scény v kulisách 2 světové. A ještě více filnále v Cannes, které je věrně Beanovské a prostě celkově senzační. Být takový celí film dám jistě o * víc. Možná i plný počet. Jenže takhle je to rozporuplný film, který nakonec pobaví, ale když se na něj podívám znovu, tak jen na poslední půhodinu./// Celkem 62%/// ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Smutný (prozatimní ?) konec Mr. Beana. Vše co mělo být vtipné bylo použito už dříve. Nápad s natáčením na videokameru byl hodně nešťastný. Karel Roden nemastný neslaný. To malé ďěcko vyloženě otravné. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Ještě, že jsem na to nešla do kina. Nudné, nevtipné, nereálné, kravské; vtipné jsou pouze ty vtipy, které už známe. Ať žije "Bean, největší filmová katastrofa"... ()

Satan 

všechny recenze uživatele

"Příště budu vybírat pečlivěji." Tohle se mi honilo hlavou, když jsem odcházel plný rozpaků z (doufejme) posledního výstupu Beana. Před 10 lety v "Největší filmové katastrofě" to ještě šlo. Tohle byl ale trapný pokus o něco vtipného. Atkinson se bohužel tváří 99% celého filmu jako pako a jeho stále dokola omýlané fórky typu papírky na ksichtu, hýbající se uši, oči dokořán...měl jsem opravdu chuť se zvednout a odejít znechuceně pryč. Naštěstí jsem zůstal. Roden s Dafoeem film zachraňují a především ve scénkách, kde se motá jeden z nich, řadím mezi ty nejpovedenější. Možná proto je finále v Cannes tak vydařené. Většina vtipů je trapná a vyšumí do prázdna, ale abych jen nekritizoval - občas se vyskytují ve filmu světlé momenty a především u zvedání telefonu za důsledkem zjištění toho správného posledního dvojčíslí, jsem se dost smál (chlap na hajzlu rulezZ). Co říct celkově? Pokud máte rádi Beana, nechoďte na to. Pokud máte rádi komedie, nechoďte na to. Já na to doplatil a prosím, už nikdy víc. Všechno bylo tak nějak násilně natočené a křečovitě provedené. I když se polovina kina smála, bylo znát, že většina kinosálu bylo zaplněna malými caparty, kteří se smáli opravdu každé blbosti. Ti starší věděli, že tohle je průser. Rowane, neměl si to brát, i když ve mně budeš stejný chlápek, co místo usínání u mobilních melodií budeš kýchat na cenné historické knihy a zavírat dveře koledníkům o Vánocích. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Je to trochu slabší než jsem čekal, je zde dost vtipů, ne všem se ale zasměju a navíc mě štvalo, že některé scény jsou vytaženy z krátkých klasických dílů o Beanovi. Jinač to byla celkem slušná komedie, potěší herci Willem Dafoe a Karel Roden. Hudba dobrá. Nejlepší scénou bylo jak Bean obědval. 74% = **** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na prázdniny s panem Beanem jen na vlastní smích. Do cestovního kufříku si přibalit dobrou náladu a hlavně se vyvarovat trapasům, zapomenutým zavazadlům ve vlaku, a případně se skamarádit s rusky mluvícím chlapcem a Rodenem. Z nějakého blíže nespecifikovaného důvodu, jsem byl s filmem spokojený. Dokonce jsem se více jak polovinu stopáže bavil nad dobrou implantací ikonického komika do děje. To se v předchozím filmovém přetažení vtipně svérázné postavičky z televizních obrazovek na plátna kin, až tak moc nedařilo. Spousta gagů zasáhla cíl a do toho chytlavá písnička, když se Bean prohnal peletonem závodníků. Film měl výborný spád až do doby, kdy se dějově přesunul do kina. Najednou z filmu vyprchal život, radost a nadšení a začala taková podivně koncipovaná trapná zívačka. V kině se totiž nevyskytl jediný gag. Dafoe si zase hrál na démonického režiséra a jeho kreace do výsledného optimistického pojetí moc nezapadla, i on samotný zde působil až moc hvězdně, což trochu rušilo. Prázdniny pana Beana byly veselé, a až to závěrečné balení kufrů připomínající odjezd domů z příjemného pobytu, bylo lehce otravné. Však to znáte, jak to chodí. Mé hodnocení: 60% ()

hladass odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá zrůdnost bez jakéhokoliv děje, ve které se Rowan Atkinsom pitvoří asi desetkrát více než je u něj obvyklé, ale vtipné scény jaksi nepřicházejí a divák se zpočátku nudí a s postupujícím časem je mu už jen trapně... Mr. Bean by se měl držet krátkých vtipných scének, které mu jdou nejlépe a u kterých děj nepotřebuje, protože jeho prázdniny jsou ještě hořší než Největší filmová katastrofa... ()

Reklama

Reklama