Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Recenze (609)

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Jak zde několik lidí správně napsalo tohle NENÍ Mr. Bean. Ten pravý žije v minimalistických půlhodinových skečích, nepotřebuje efektní scény, překombinované zápletky ani jakékoliv jiné filmařské berličky, ten pravý je utopen v osmdesátkové patině thatcherovské Velké Británie. Prázdniny jsou veskrze trapným a nudným filmem, který se líbí maximálně šestiletým dětem a který obsahuje jen jediný vcelku oslnivý moment (ano, film Plyaback Time režiséra Carsona Claye který bych strašně rád viděl celý). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zasmial som sa celkovo 3krát, čo je množstvo, ako pri priemernej americkej komédii. Pri seriáli je to zhruba 10krát za tých cca 20 minút. Takže sklamanie. Snáď sa pochlapí aspoň Willem Dafoe a po vzore Rodrigueza a jeho rozhodnutia natočiť Mačetu nám za pár rokov predstaví svoj umelecký art film. Určite by to bolo zábavnejšie ako tento kalkul. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Možno síce slabšie ako seriál ale už len to, že tam vôbec bol je smiešne. Nedá sa na na ňom nezasmiať už len preto ako sa tvári.. Je to proste taký malý pánko.... ()

arie 

všechny recenze uživatele

Mám rad postavu Mr. Beana, no i tak si myslím, že táto snímka nie je až taký veľký kvalitatívny prepadák ako sa zdá na plný pohľad. O zábavnosti televíznych epizód tejto kultovej postavičky môže druhý celovečerný Bean, samozrejme, len snívať, no i tak si udržuje status príjemnej, i keď v konečnom zúčtovaní absolútne priemernej zábavy, ktorá obsahuje aj pár skutočne hluchých miest, ale na oplátku nechýba ani pár geniálnych sekvencií. Atkinsonovi nemám čo vytknúť, negatíva by som skôr pripočítal na konto scenáru a režiséra. Ostatné herecké obsadenie, je aj napriek účasti známych tvári len do počtu, teda až na Willema Dafoea, ktorý skvelým spôsobom stvárnil egoistického režiséra. Takže i keď sa jedná o priemer, snímka príjemne pobaví, no ostáva v hlbokom tieni ostatných príbehov slávny postavy. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Smutné, jak Mr. Bean skončil. Dokud nevlezl na filmové plátno, byl prostě úžasný. Největší filmová katastrofa už nebyla to pravé ořechové, ale byla rozhodně koukatelná a mně se líbila; nebyl to sice ten starý dobrý Bean, byl však vtipný a scénář měl hlavu a patu. To už se však rozhodně nedá říci o Beanových prázdninách. Scénář, dá-li se to tak nazvat, je zoufale slabý, zápletka zase neskutečně hloupá. Vtípky jsou dost pochybné, spíše křeč a nemohoucnost vymyslet něco kloudného, semtam se však člověk zasměje. Je to jedna velká recyklace toho, co tu už bylo, zasazená do bídného příběhu. A Roden nemá vůbec tak velkou roli, jak jsem si myslel dle toho haló kvůlivá jeho obsazení. Objeví se na začátku, kde ztratí synáčka a pak až na konci, kde ho zase najde, žádná sláva... Normálně bych šel s hodnocením snad ještě níže, ale trhalo by mi to srdce, takhle Beana tupit; už tak je to nedůstojné... 50% ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání. Rozhodně jsem čekala víc. Není to však vůbec špatné - bývalo by to bylo lepší, kdyby se film sestříhal tak na 60 minut... Beanův pitvořící se obličej totiž po nějaké té půlhodince poněkud začne nudit. Co se ale filmu upřít nedá je fakt, že některé pasáže skutečně umí rozesmát. Otázkou zůstává, zda by se na tento film dalo dívat bez Dafoea, Rocheforta, Rodena, krásné Emmy de Caunes a roztomilého ruského hošíka. Já si myslím, že ne... ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Beana mám rád a Největší filmovou katastrofu dokonce moc. Ovšem Prázdniny, to je úplně jiná liga... a ano, nejzajímavější je až promítání v Cannes. (BTW, u Dungeon Siege jsem se pozastavoval nad A Uwe Boll film, directed by Uwe Boll... tady byla "umělecká onanie" Willema Dafoe ještě tvrdšího ražení, když se jeho - a jen jeho - jméno objevilo v titulcích snad čtyřikrát po sobě...) ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Nejen pro mě jeden z nejlepších komiků, co kdy stanuli před kamerou, se konečně po mnoha epizodách seriálu dočkal i uvedení ve filmu. Ten byl možná pro mnohé zklamáním, i já jsem neúmyslně bohužel těch pár negativ zaznamenal, ale jelikož zkrátka anglický humor v čele s Atkinsonem zbožňuji, tak jsem se mnohokrát zasmál (scéna s přijíždějícím dědečkem je opravdu geniální). A to je vlastně vše, co jsem od Prázdnin očekával, takže pro ty, co se také chtějí jen zasmát u oddechového snímku, čeká spokojenost. 70% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Tak mně se další bláznivý příběh pana Beana líbil. Je to pohodová rodinná komedie, a dokonce jsem se několikrát fakt zasmál. Jediné co bych asi vytkl, bylo to, že Bean už svoje pohybové kreace trochu přehrával, ale to se dá odpustit:-)pro mě pěkných 80% ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Kam sa podel náš starý dobrý Mr.Bean? Na začiatku, to pre mňa vyzeralo katastroficky. Neskôr sa mi to začalo páčiť a na konci som sa úprimne smiala. Neviem sa však zbaviť porovnávania nového a starého pána B. Preto 50% ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Právě do té připitomělosti námětu, rodinně naivního a inflantilního konceptu postav, pseudo-polodokumentárního/polofilmového pojetí a francouzské scenérie náš fazolový muž zapadne daleko lépe než do toho experimentu v Americe, kde byl výjevem někde z Marsu. Recyklování není zde nejhorší, ale hraje se na efekt až moc. Ale aspoň si Willem Dafoe zahrál s Rowanem Atkinsonem. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Druhý filmový Bean mi nějak léta unikal, byť to, že si s ním zahrál náš Karel Roden mi v hlavě odněkud uvízlo. První film osobně považuju za velmi povedený, ať si kdo chce co chce říká, páč Whistlerovu matku si budu patovat, co budu živ. Vcelku se zvědavostí jsem tedy dnes s velkým odstupem po projekci jakéhokoliv dílu pana Beana jel na tyhle Prázdniny. A hned od začátku mi mistr Atkinson vyloudil úsměv na tváři, který se místy měnil i v klasický smích a já byl spokojenější a spokojenější.  A když do příběhu naskočila krásná Emma de Caunes, bylo vymalováno. Ano,  Bean se možná pitvoří víc než by bylo zdrávo, ale on někdy dělal něco jiného? A že se opakoval, mně osobně taky vůbec nevadilo. Operní scénka pak naprosto dokonalá a i když samotné finále se přece jen místo očekávané katastrofy spíš tak  trochu rozplizlo vniveč, má to u mě pan Fazole za čtyři. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Zřejmě ještě nemám vyléčený smysl pro humor, ale faktem je, že jsem se za celou dobu jednou pousmál a toť vše. Očekával jsem Beana, jakého znám z nesmrtelného seriálu, ale připadalo mi, že vidím někoho, kdo se pravého Beana snaží pouze napodobit a nedaří se mu to. Díky tomu mě neuchvátila ani jedna obličejová kreace, trapná je scéna v restauraci, která je, až na pár drobných úprav okopírovaná ze seriálové epizody a celkově mi připadalo, že Bean ze sebe dělá většího blbce, než je zdrávo (viz zapomenutí kufru ve vlaku, peněženky na automatu a běh za lístkem na autobus). Možná stárnu já, možná pan Bean, ale u těchto prázdnin jsem málem zemřel nudou. 15% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bean nemá čím překvapit, on nemusí. Pokud mu ale nenapíšou pořádný scénař, musí propadnout. I stalo se. Howgh. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od predošlého "hraného" Beana je toto naozaj filmová katastrofa. Skeče vôbec nefungujú a sú len slabým odvarom už videného. Vtipný je len samotný Atkinson, ale to na celovečerák rozhodne nestačí. BEAN mal otrepaný príbeh, ale aspoň nejaký mal, tu scenárista rezignoval. Myslým, že rezignuje aj väčšina fanúšikov Mr. Beana... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelná scéna, když Bean stopuje tu motorku a pak ji ukradne.. to jsem fakt doslova brečel smíchy. Miluju Beana. ()

Reklama

Reklama