Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Recenze (609)

Damiel 

všechny recenze uživatele

53 % - O tom, že postava Mr. Beana nejlíp funguje v televizních skečích, přesvědčil už první film. Jejich pospojováním vzniká cosi, kde příběh nefunguje a kouzlo scének se rozmělňuje. Prázdniny jsou jen opakováním toho, co už všichni znají právě z TV příhod, zasazené do trochu jiného kontextu, navěšené na toporný děj. Lepší by bylo natočit pár nových příhod, protože jinak skvělá figurka Mr. Beana na plátně moc nefunguje. ()

Sigurd 

všechny recenze uživatele

Tak tohle opravdu nemuselo být. Poprvé se to nepovedlo, tak proč to nezkusit napodruhé, řekli si k divákově smůle tvůrci. Celá tahle Beanova jízda je vlastně jen osmdesát minut trvající bezohledné mučení. Podivný „příběh“, vtipy bez pořádné pointy, staronové skeče a hlavně konstantní nuda. Překvapil mě také Atkinsonův přístup k roli. Beanovy změna spíše uškodila. Neztrácejte s tímhle filmem čas a raději se podívejte na seriál či vydařenou Univerzální uklízečku. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Podíl recyklovaného materiálu je na tomhle výrobku tak překvapivě obrovský, že těch pár originálních perel (operní scéna na tržišti, stopování, poslední desetiminutovka) skrz tu hromadu kompostu zkrátka neprosvítí a beznadějně zapadne. Copak už dvojici Atkinson-Curtis došly všechny nápady? ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Měl jsem zážitek jako na horské dráze. Chvílemi se jsem trhal smíchy a moje bránice dostala zabrat. Bohužel pak přicházely momenty, které byly slabé a nudné. Taková to střídačka běžela až k závěru, kde se vše lehce přehouplo do mírného plusu. Očekával bych s Beanem větší bžundu a spíše nedoporučím. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Na to, jaký jsem od toho čekal průšvih, tak to dopadlo celkem dobře. Na první Beanův film to sice nemá a pochopitelně to nemá ani na klasické Beanovské scénky, ale já se celkem pobavil. Herecké obsazení bylo příjemné (hlavně Willem Dafoe a jeho režisérskohereckoproducentská role :-) ) a takový Roden už hrál v mnohem horších filmech. Není to sice ten starý dobrý Bean, ale Atkinson se snaží a i když opakoval některé fóry, které byly už v seriálu (výstup z vlaku, ústřice, schovávání hnusného jídla do kabelky, rozveselování dítěte, svíjení se do rytmu hudby kvůli penězům od lidí,...), stejně jsem se pobavil. Francouzské prostředí je krásné a nevadil mi ani český dabing (no stejně většina lidí nebyla nadabovaná, protože mluvili francouzsky nebo rusky). Tedy nevadil mi až na Beanův hlas Miroslava Saice (daboval ho i v prvním filmu), který chvílemi dělal z Beana úplného retarda. Vlastně on se tak Bean někdy ve filmu skutečně choval. Závěr na festivalu byl povedený, avšak to závěrečné zpívání na pláži si mohli odpustit. No, i tak je to film, který stačí vidět jednou a pak už dlouhou dobu ne. Když už budu chtít Beana ve filmu, raději si pustím Největší filmovou katastrofu... ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Vtipné? Vůbec ne. Zábavné? Ani náhodou. A co ten scénář? O co tam valstně šlo? Proč někteří chtějí do jednoho scénáře narvat všechno, co se jim kdy zdálo zajímavé?! Bohužel budu muset tento snímek zařadit mezi ty, na které se už nikdy nepodívám. Škoda Mr. Beana. Byl vtipný.... ()

Kosmik 

všechny recenze uživatele

Ajajaj, tenhle film se bohužel poněkud nepovedl. Postava Mr. Beana měla opravdu od prvního celovečeráku zůstat již u ledu. Tehdejší konec Mr. Beana byl přesně včas, na jeho vrcholu. Znovuvzkříšení této postavy nepřineslo nic dobrého. Atkinson sází na prvoplánový humor a Beana zcela zbavil jeho základních (většinou špatných) charakterových vlastností, na kterých byly stavěny zvláště televizní skeče. Až na malé drobnosti téměř vymizela jeho originální vynalézavost, s jakou si dovedl poradit s různými situacemi, a bohužel zbyla jen slupka naivního blba, který nenáročného diváka čas od času rozesměje, ale skalního fanouška postavy Mr. Beana možná i urazí. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

Určite to nie je také zlé ako tu píšu mnohý....príjemný film o strastiplnej ceste príjemným Francúzskom a príjemná kritika nafúkanej "umeleckosti" v závere......a pre mňa aj určitým spôsobom vzdanie holdu starej dobrej Európe a jej obyvateľom....čiže tomu, čo sa nám dnes žiaľ rozplýva pred očami :( ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Nejslabší film s Beanem, který jsem kdy viděla. Jeho pitvoření už bylo opravdu přes míru, a situace, které prožíval, velmi blboučké. Moc jsem se nenasmála, spíše divila, do čeho pan Atkinson šel. ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

Krásna komédia, pri ktorej sa dá dobre zasmiať. Je plná dobrodružstva a dejových zvratov. Film sa môže pochváliť aj tým, že je bez hrubých vulgarizmov a nemravnosti. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Rozhodne beanovstejsi nez posledni celovecerak. Mluvil beanovsky choval se beanovsky. A dekuju za Rodena, pro nas pro Cechy je to vzdy zazitek kdyz hraje herec z malych pomeru ve filmu kde pomery nerozhodujou. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Příjemná letní hloupoučká cestovatelská komedie. Žádná velká sláva, pár trapností, ale já se docela bavil. Čekal jsem, že to bude mnohem horší. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Nejlepší scénka z celého filmu se odehrává hned na začátku .. ve vlaku při jízdě z Anglie do Francie – účinkují: Mr. Bean, jeho kapucino a otevřený notebook jednoho spícího spolucestujícího .. byla však nevím proč vystřižena a je k vidění pouze jako přiložený bonus na originálním DVD … ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od předchozího filmu "Mr. Bean: Největší filmová katastrofa", který mi už pomalu začíná lézt na nervy, je tenhle fakt skvělá komedie. Rowan Atkinson ve spojení s tím malým klukem vytvořil hodně povedenou dvojku a jako obvykle taky napáchal nespočet zmatků. No prostě sranda. :) ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Beana mám rád ale tohle už bylo moc.....vtipy jsou trapné, ohrané a námět pitomý.Atkinson se zoufale snaží přiblížit předchozímu filmovému Beanovi ale vůbec mu to nejde a najednou vypadá neskutečně trapně....a nezachrání to ani Dafoe a Roden....jedno z největších filmových zklamání vůbec!!! ()

Reklama

Reklama