Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (609)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Mr. Bean vyráží na cestu na dovolenou na francouzskou riviéru, což v případě tohoto profesionálního nemehla bude nadlidský výkon. Ač snímek nabízí několik geniálních scén - Bean cyklistou, krádež našlapané babety nebo dotvoření filmu do sebe zamilovaného Carsona Claye, tak většinou se jedná vtípky slabší nebo veřejně vykrádající sebe sama. Je škoda, že postupně dochází k znehodnocování původně geniální postavy. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Tohle nebyl Bean. Tohle byla nějaká jiná postava stejného jména. Vzpomeňte si na původní televizní skeče. Bean se zde zdaleka tolik nepitvořil. Humor zde spočítal v tom, že slušně oblečený pán, který se (pouze decentně!) tvářil jako nekňuba, prováděl na nějakém omezeném prostoru absurdní kousky. Bean v tomto filmu je pouze gumová postavička s ještě gumovějším xichtem. Samozřejmě jsem se taky někdy zasmál, a pod dojmem kvalitní závěrečné scény z kinosálu v Cannes jsem původně dal o hvězdičku víc, ale pak jsem si přečetl výborný Douglasův článek na Fulmpubu, zavzpomínal na všechny ty televizní scénky, které jsem jako dítě miloval, a musel jsem jít s hodnocením dolů. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Rowan Atkinson stále více rozmělňuje kult Mr. Beana účinkováním v celovečerních filmech a nezůstává u toho, co mu jde a umí bezesporu nejlépe - u svých několikaminutových skečů na bázi němé grotesky. Prázdniny pana Beana jsou na jeho humor až moc složitý filmový formát a invence pana Atkinsona ho bohužel neutáhne. Vysloveně špatný film to rozhodně není, ale žádná velká sláva také ne. Pár výborných gagů, několik dobrých vtipů, trocha té filmové vaty...a taky několik deja-vu (témata jako oběd v restauraci a co s nechutnými ústřicemi už jsme v nějakém skeči Mr. Beana někdy zahlédli). Co vlastně tedy přimělo Rowana Atkinsona vyrazit do Cannes právě v doprovodu celovečerního filmu? Asi to byly jen a jen peníze...umělecké a tvůrčí pohnutky to mohly být jen stěží... (za zmínku ale rozhodně stojí herecká účast našeho Karla Rodena - už se zřejmě zcela etabloval v prostředí anglosaského filmu a dostává i role ve velkofilmech mimo Hollywood. Hraje sice zase Rusa, tentokrát režiséra, ale jeho role je jednou z ústředních a já mám dojem, že u nás doma se to třeba v kampani k tomuto filmu zase až moc neakcentovalo. Karel Roden skutečně herecky prorazil...) ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Nejen pro mě jeden z nejlepších komiků, co kdy stanuli před kamerou, se konečně po mnoha epizodách seriálu dočkal i uvedení ve filmu. Ten byl možná pro mnohé zklamáním, i já jsem neúmyslně bohužel těch pár negativ zaznamenal, ale jelikož zkrátka anglický humor v čele s Atkinsonem zbožňuji, tak jsem se mnohokrát zasmál (scéna s přijíždějícím dědečkem je opravdu geniální). A to je vlastně vše, co jsem od Prázdnin očekával, takže pro ty, co se také chtějí jen zasmát u oddechového snímku, čeká spokojenost. 70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Ksichty, ksichty, starý ksichty...já už jsem na to asi moc starej... Chová se jako idiot, chodí jako idiot, párkrát se mi naskytla příložitost k pousmání - bohužel to není zásluha Beana. O scénáři se nemá cenu zmiňovat, jen vzpomínám na dobu, kdy poprvé přišel mr.Bean na obrazovky - pane to byl šrumec !!!! A proč jsem se díval? Kvůli svým dětěm. Ty se bavili náramně. Hlavně ten sedmiletej !!! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (26)

  • Keď natáčali príchod Mr. Beana, Stefana a Sabine na filmový festival v Cannes, ľudia v dave volali skutočné meno Emmy de Caunes, neuvedomujúc si, že herečka nakrúca nový film a v skutočnosti sa nezúčastňuje filmového festivalu ako herečka, ale ako postava. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v Londýne (Anglicko, Veľká Británia) a Paríži, Avignone, Marseille, Oppède-le-Vieux, Sault, Cannes, Cavaillon, Millau, Villefranche-sur-Mer, Nemours a Saint-Vallier-de-Thiey (Francúzsko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama