Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Výpravný film z období pádu Římské říše, který se nedávno natáčel i na Slovensku (Spišský Hrad, Červený Kameň). Když se začne Římská říše rozpadat, opustí mladý Romulus Augustus město a vydá se na nebezpečnou cestu, aby vytvořil legii věrných - POSLEDNÍ LEGII. (oficiální text distributora)

Diskuze

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Celkom príjemný historický akčno-dobrodružný snímok. Samozrejme, americká produkcia by z tohoto námetu vyťažila viac. Ale na to, že sa jedná o európsku produkciu, klobúk dolu. Samozrejme, film má pár mínusov: predvídatelnost nasledujúceho deja, slabší herci (až na Kingleyho), strohé efekty, až privelmi premúdrelého chlapca a prítomnost ženskej ako superbojovnice, ktorá "kosí" desiatky nepriatelov v sekunde - riadna uletenosť a totálna zbytočnosť vo filme. Zato záporáci aj súboje sú v pohode. Hodnotenie: 60%

Wodomi

Wodomi (hodnocení, recenze)

Náhodou takových filmů by se mělo točit více. Film je podobné úrovně Ve Jménu Krále od Uweho Bolla, tedy jeho nejlepšího a lehce podhodnoceného. Ano, je to levnější ale moc moc příjemná podívaná a oddych. Problém nastane u intelektuálů odtržených od reality, co neumí ani relaxovat a hltají jen novinku za novinkou. Těch je tu bohůžel spousta. Nenechte se odradit hodnocením, pokud se umíte i jinak bavit a žít, film se vám, myslím, bude líbit. Nicméně Colinův výkon je takový plytký, nevcítěný, bohužel je to hlavní postava. Konec za to stál a souboje samy o sobě byly lepší jak v Tróje. Asi by spíš zaujal, kdyby se natočil v ranných 90. letech chvíli po Highlanderovi a nebo bral od začátku jako výpravná pohádka:-) Takže ano, působí lacině ale tři hvězdičky za konec, za Bena Kingsleyho a toho malého imperátora. Je to prostě průměrný snímek. Nic víc nic míň.Kevin McKidd v podobě vrchního tyrana Wulfila taky potěší.:-)

fmash

fmash (hodnocení, recenze)

Vždyť to taky pohádka je, ne? :) Já nechápu, proč v tom tolik lidí hledá nějaké vyšší mety. Jestli je to kvůli zklamaným očekáváním, tak nevím, kdo od toho mohl co čekat. A podstatně nablblejších pohádek jsou mraky.

j-f-k

j-f-k (hodnocení, recenze)

Musím říct, že i když v tomto filmu hrají takoví herci jako Firth a Kingsley, tak je jen slabým odvarem nějakého pokusu o dobrý a kvalitní kousek. Jedna hvězdička je jen za exteriéry a pokus o nějakou záoletku.

praded

praded (hodnocení, recenze)

predlohou je rovnomenný román, ktorý som prečítal. pred zhliadnutím filmu som si bol vedomý toho , že dej knihy nebude filmom okopírovaný. Ale netušil som, že režisér vynechá tolko zaujímavých dejových pasáží románu, ktoré to rozhodne mohli okoreniť. Okrem toho plynulosť dejovej línie filmu je otrasná , dej preskakuje z jedného obrazu do druhého, bez súvislého prelínania.

mandes

mandes (hodnocení, recenze)

jak vidím predchadzájúce filmy režiséra tak už cítim čo to bude za hovadinu. len nechápem jak jak to mohol príjmuť Colin Firth a Ben Kingsley.

Související novinky

Další maso od Marshalla

Další maso od Marshalla

29.01.2009

V ultimátním béčku Soudný den se skotský hrdlořez Neil Marshall podíval do nepříliš vzdálené budoucnosti. Ve svém novém filmu nazvaném Centurion se naopak vydá do hodně vzdálené minulosti. Konkrétně… (více)

Z Říma na skotskou Vysočinu

Z Říma na skotskou Vysočinu

26.08.2008

Může být jenom jeden! A není vyloučeno, že tím vyvoleným bude skotský herec Kevin McKidd, kterému byla nabídnuta hlavní role v chystaném remaku Highlandera. V historickém seriálu Řím, kde ztvárnil… (více)

Tintin už má obličej

Tintin už má obličej

25.03.2008

Spielberg a Jackson to s tou digitálně animovanou adaptací slavné komiksové série Tintin myslí opravdu vážně. Dokonce tak vážně, že první díl trilogie bude podle všeho dalším Spielbergovým režijním… (více)

Reklama

Reklama