Reklama

Reklama

VOD (1)

Americký fotbal vás srazí k zemi a pak od vás očekává, že se znovu postavíte na nohy.Univerzitu Marshall a celé městečko Huntington srazí k zemi obyčejný život mnohem hůř. Právě v tom okamžiku se objeví Jack Lengyel a přijme práci, o kterou nikdo nestál: sestavit nový marshallský fotbalový tým jen několik měsíců po leteckém neštěstí, při kterém zahynuli všichni univerzitní hráči. Matthew McConaughey jako energetický trenér nezkušených hráčů, jejichž naděje na vítězství je mizivá. Ale všichni chtějí vyhrát. Napětí a inspirace v příběhu o sportu i uzdravování, natočeném podle skutečné události. Čas běží dokud rozhodčí nezapíská. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Sportovní film z podstatné části dělá hlavně to, jak se mu podaří zprostředkovat samotné sportovní záběry a tady musím smeknout, jsou výborně nasnímané, zrežírované a skvěle podbarvené těkajícím hudebním doprovodem. Filmu nechybí ani dobře zahrané charaktery, mající své reálné předobrazy. McConaugheyho entuziastický trenér vystupuje nad ostatní, ale třeba Fox se Stathairnem ho minimálně dotahují. To, co se mi tu ale moc nelíbilo, je přemíra patosu v přímé mluvě postav. Tady se mi zdá, že scénárista příliš tlačí na pilu a srdceryvnost zbytečně ždímá do sucha. 65% ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Víc než polovinu děje všichni chodí jen okolo a vzpomínají na všechny ty hráče, co zemřeli v letadle. Příběh se nikam nehne a když nakonci tým složený z průměrných hráčů vyhraje jediný zápas v sezóně a McG nám to poddává jako kdyby vyhráli samotný Superbowl, tak to jsem se od srdce zasmál. I mezi ostatními filmy o americkém fotbale je to jen šedý podprůměr. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Klasické americké lidské drama o ztrátě a návratu z hlubin beznaděje. Určitě je škoda, že Návrat na vrchol přichází až po například Remeber the Titans nebo basketbalovém Coach Carter, takže je jeho koncept už trochu okoukaný. Přesto je ovšem celý film velmi dobře zvládnutý a většinu diváků minimálně dobře zabaví. McG a jeho parta si totiž každou sekundu filmu budují v divákovi stále větší sympatie i díky dvojici Matthewů, smutnému Foxovi a nadšenému McConaugheymu, za pomoci akčního režiséra, který dynamickou hru zvládá snímat s jednoduchostí a přehledností. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Športové/motivačné filmy môžem, ale toto ma peknú chvíľu dosť obchádzalo. V úvode na nás McG páli jednu patetickú scénu za druhou, ale potom sa film našťastie ukľudní. Hoci má ďaleko do mojich obľúbencov, tu musím poznamenať, že McConaughey doslova drží film nad vodou. Žiadny oscarový výkon, ale získal si moje sympatie. Také skrz naskrz priemerné tri, čo je aj celkom škoda. Keď si zvážim tému a plejádu veľmi schopných hercov, ktorí vo filme sú - mohol z toho McG či scenáristi vyťažiť omnoho viac. Potenciál určite bol. Minimálne mi chýbal ten pocit, že tímu držím palce, ktorý je pre tieto filmy kľúčový. Remember the Titans mi šmakujú viac. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Standardní výkon METJŮA u filmu, který má na běžného Američana působit jako na Žida Osvětim. Letadlo s čutálisty do meruny se zřítí a v tu ránu je z toho celonárodní tragédie, po které následují jednání "OBMĚNA KÁDRU", "VÍTĚZSTVÍ" a "ZPĚT NA STANDARD". Metráž přepálená, což má za následek divákovu apatii. 65% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Otec zemřelého hráče Chrise Greffena (Ian McShane) si čte v kavárně knihu "Na západní frontě klid" od Remarquea. Když trenér Jack (Matthew McConaughey) povzbuzuje ředitele k návštěvě federace, píská melodii z filmu Hodný, zlý a ošklivý (1966). Na konci v titulcích je záběr na ceduli s nápisem: "Bůh dal, Bůh vzal." Jedná se o citaci z Bible, z Knihy Jób, první kapitola, verš dvacátý první. (Kuny27)
  • Jednalo se o charterový let, při kterém zahynulo 37 členů týmu, 8 členů trenérského personálu, 4 členové leteckého personálu, 1 zaměstanec letecké společnosti a dalších 25 významných lidí. 70 dětí ztratilo jednoho rodiče a 18 dětí navíc osiřelo. (sir-dave)
  • Film si odbil premiéru 12. decembra 2006 v Huntingtone, hollywoodska nasledovala o dva dni neskôr. V oboch prípadoch bol použitý zelený koberec namiesto tradičného červeného. Zelená je totiž farba tamojšej Marshall University. (misterz)

Reklama

Reklama