Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

„Toto je příběh muže jménem Harold Crick… a jeho hodinek. Harold Crick je muž nekonečných čísel, neustálých kalkulací a pozoruhodně mála slov. A jeho hodinky neřeknou o mnoho víc.“ Po deseti letech usilovné práce je spisovatelka Karen Eiffel téměř na konci své poslední a možná nejlepší knihy. Jejím jediným úkolem zůstává vymyslet, jak zabít svoji hlavní postavu, Harolda Cricka. Karen však nemá ani tušení, že Harold Crick z nevysvětlitelných důvodů žije ve skutečném světě… a najednou slyší její slova. Fikce a realita se střetnou, když zmatený Harold slyší, co si ona myslí, a zjistí, že musí najít způsob, jak změnit její (a svůj) konec. Horší už to nebude je neotřelou komedií o tom, jak vzít svůj dosavadní život do rukou a učinit z něj takový, jaký ho chcete mít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (845)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Naproto fantastcké. Film, kouzelný svoji prostotou, laskavosti, prýštící z každého filmového políčka. Trošku mi to evokovalo Woodyho Allena, ani nevím proč. Herci jsou skvělí (Ema Thompson je poděs k sežrání) a projev Wilal Ferrella je úžasně civilní, utlumený ale o to intenzivnější. Scénář brilantní, jemný humor funguje na výbornou... Jedno z největších překvapení tohoto roku se vynořilo v podstatě odnikud, ale o to je příjmnější. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný film. Ale když přistoupíte na Forsterovu hru, tak si ho prostě zamilujete. Nabušený herecký ansábl nemá slabý článek, originální námět je zpracován na výbornou a Maggie je zatraceně sexy... Chápu, že někomu to prostě nemusí sednout, a bude donekonečna rozebírat proč a jak, ale mě všechno pasovalo perfektně. I závěr, který Emma Thompson obhájí během jednoho rozvitějšího souvětí. Forster stoupá režijně a Ferrell herecky, jsem za to upřímně rád. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad, excelentná Forsterova réžia (vidiac tie fincherovské ťahy, začínam sa tešiť na jeho Bonda), ale niečo mi v tom filme chýbalo. Alebo bolo niečo navyše? Už viem. Vadil mi Will Ferrell. Pretože to nebol Ferrell, zvládajúci vážnu úlohu, bol to len utlmený Ferrell, za ktorého vážnym ksichtom stále vidím toho šialenca. Celý čas som myslel na to, ako by si s tou úlohou poradil Jim Carrey. Pretože keď on hrá vážnu úlohu, tak mu to veríte, nie je to len "Ace Ventura, ktorý sa práve teraz nasilu tvári vážne". Ferrell na túto ligu jednoducho nemá. A už vôbec sa do tej úlohy nehodí svojím zjavom. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Po hodně dlouhé době jsem odcházel z kina vrcholně spokojen a dobře naladěn. Emma Thompson byla famózní, Will Ferrell po vzoru Jima Careyho mnohem příjemnější v civilní roli a Maggie Gyllenhaal sice není sultánova favoritka, ale s těmi sušenkami byla k nakousnutí. Veliký Dustin jistí křídla, takže herecky bez výhrad. Navíc spousta originálních parádiček s obrazem, skvěle sednoucí hudba a vůbec celé mě to nějak chytlo za srdce. Taky semi líbilo to drobý rytí do intošů - když stejnej příběh dopadne tragicky, je to umění, když dobře, je to kýč. Jak čtu některý komentáře, je to celkem přesný. :)) No a co vůbec vykládám, prostě já jsem si přál, aby to dopadlo dobře :)). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bravo!! Je až s podivem, že se jméno německého všeuměla Marca Forstera ještě nevyjímá na nějaké výrazné filmové sošce. Minimálně za to, za jak krátkou dobu natočil tolik působivých snímků. Má chuť experimentovat, být žánrově rozličný, spolupracovat s absolutní hereckou špičkou (Depp, Watts, Hoffman, Berry, Winslet, McGregor) a ještě všechno ukočírovat s neuvěřitelnou grácií. Jeho Stranger Than Fiction rozhodně nebude vyhledávat masové publikum. Decentní, hravá, vizuálně nápaditá a inteligentní komedie je typickým materiálem pro semináře filmových škol. Jednotvárně nalinkovaný život Harolda Cricka plyne v rytmu udávaném jeho hodinkami. Pohlcen numerickým světem se očividně svému nudnému životu nebrání, nehodlá nic měnit. Jenže ouha!! V jak hektické době žijeme, pozná náš hrdina na vlastní kůži. Ženský hlas, ve větách stylisticky literárních, začne odkudsi z jeho okolí vyprávět o něm samém. Popisuje vše, co se mu děje. Situace velmi brzy vyvstane tak, že spisovatelka Karen Eiffel, léta píšící zřejmě svůj nejlepší román, netuší, jak jej ukončit. Na tom by nebylo nic zarážející, pokud by Harold Crick nebyl její románový hrdina. A právě s ním začneme velmi intenzivně sdílet jeho snahu bojovat se svým stávajícím stereotypním životem, stejně se zřejmě nezměnitelným koncem. Jenže jak vystrnadit protivný ženský hlas z vlastní hlavy? Do okolí vysílá zoufalé signály, křičí na ulici, šílí. Na snímku je potěšující, že svého diváka překvapí, ať už od něj bude čekat prakticky cokoliv. Tvůrci si s nabídnutými možnostmi pohrávají, aniž by divák dokázal předpovědět, co bude následovat. Netradiční pojetí romantické linie má neuvěřitelný náboj (pochopitelně, mám slabost pro Maggie Gyllenhaal, která hravě prozáří leckterý záběr). Forster navíc narýsoval pro Willa Ferrella zřejmě jeho na dlouhou dobu nejlepší roli, ten ze sebe vykřesal pořádnou „špetku“ charismatu a nabídl divákovi zcela odlišnou komiku, než na kterou je zvyklý. Neuroticky silná postava byla zase po dlouhé době předložena Emmě Thompson, která jí s pokorou přijala. A my se můžeme vrchovatě dojímat (se shrnujícím a kapku zbytečným komentářem, obdobným jako od Mary Alice Young - fanoušci vědí). Závěr je tak v plné režii divácké spokojenosti.. Aby také ne!! 80%. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (27)

  • Když Harold (Will Ferrell) říká, že 67krát 453 je 30 351, je to správně. Jeho oprava na 31 305 je mylná. (Kulmon)

Související novinky

Hoffman miluje Thompsonovou

Hoffman miluje Thompsonovou

09.06.2007

Dustin Hoffman a Emma Thompson si během natáčení Horší už to nebude zřejmě padli do oka. Zanedlouho se totiž spolu objeví v romantickém dramatu Last Chance Harvey. Ale pravděpodobnější možná bude, že… (více)

Reklama

Reklama