Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ji-hwan je milovník Jackieho Chana, chce být jeho nástupcem a proto tvrdě trénuje taekwondo a pracuje jako kaskadér pro produkce pochybných kvalit, aby mohl jednou zazářit v akčních filmech jako on. A rozhodně mu v tom nezabrání ani fakt, že je trochu jednodušší. Dal-rae chce být herečkou, jenže zkuste si to, když se vám před očima jiných lidí vždy rozklepou kolena a ztratíte řeč. Ti dva se potkali už jako malé děti a jejich přátelství trvá dlouhá léta. Narušení jejich pevného vztahu způsobí nový přítel Dal-rae. Ten je dokonalý ve všech ohledech a Ji-hwan už se s Dal-rae necítí tak dobře jako předtím, vždy totiž někde číhá stín toho, kdo mu ukrádá čas, který mohl se svou kamarádkou prožít. Navíc mezi oběma pány narůstá klučičí soutěživost, která se však drží v určitých mezích. Úplné narušení vztahů tohoto trojúhelníku nakonec ale přichází kvůli nešťastné události, a už tak oslabené pouto mezi Ji-hwanem a Dal-rae se osudově láme. (Natascha)

(více)

Recenze (40)

Matty 

všechny recenze uživatele

Další z řady nepochopitelně nadhodnocených asijských filmů, další kýčovité romantické drama, které z diváků ždímá slzy s rozkošnou urputností pětiletého dítěte. Začátek se mi líbil, začátek byl fajn. Zmínka o Lumièrech a hned nečekaný skok ke stylizovanému porodu Jackieho Chana – že by další sympatické vyznání z lásky k filmu? Nikoliv. Prvních třicet minut jde ještě ve šlépějích mnoha jiných, ničím neurážejících romantických komedií. Zatímco se rýsuje všední milostný trojúhelník, příběh v podstatě neexistuje. V nouzi nejvyšší, kdy již nelze déle vařit z vody, přichází „šokující“ dějový zvrat, dochází k radikální změně žánru, ale příběh stále žádný. Pouze snaha vytřískat z minima maximum, mnohdy za využití prostředků vhodných leda do nějakého absurdního dramatu (motiv mrtvé veverky). Zatím u žádného jihokorejského filmu jsem neměl problém s podivnou návazností některých scén, zatím u žádného jihokorejského filmu akční scény nepřipomínaly něco jako Rafťáky. Herci samozřejmě výborní, ale ty slaboduché věty, které musí říkat… byl snad celý film adaptací Ji-hwanova scénáře? Ať ano či ne, výplod jedince na mentální úrovni desetiletého připomínal. 45% ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Možno v inú dobu, by to na vysoké hodnotenie nebolo, ale našťastie som film zhliadol v čase, kedy mi jeho obsah potvrdil presne to, v čom verím a znova mi tak vlial istotu v naštrbujúcu sa dôveru v pravý význam slova "priateľstvo". Navyše, flashback scény z detských rokov mi s radosťou v srdci pripomenuli krásnu záplavu pocitov, ktorú mi svojho času sprostredkovalo zhliadnutie "Ahobsal..." ;-) ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Moooc zábavný a nenucený film. Uchvátilo mě dětské i dospělé herecké obsazení (Kim Ha-neul především), uchvátil mě "prd" jako dárek a kaskadérské kousky. Pro mě celkově silný příběh o přátelství a splněných snech. Vše podpořeno krásnou hudbou.. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Vím, že se mi během filmu drala na rty nějaká jízlivá připomínka, ale ta byla záhy zapomenuta. Aby ne, když Almost Love je navzdory vážnější poslední třetině veskrze pohodovou podívanou (občas rozpustilou, v jednu chvíli jsem se mi bezděky vybavil začátek fenomenální My Sassy Girl :-)), nesnaží se tlačit na pilu, přesto u ní nejedna slzička ukápne, obsahuje mé oblíbené taekwondo, silný motiv přátelství a chlapeckého soupeření, a v neposlední řadě výtečnou Kim Ha-neul, která si pomalu, ale jistě klestí cestu do mé Top 5 nejoblíbenějších hereček. Kamarádku jejího kalibru by mohl hlavnímu hrdinovi závidět každý kluk :-) Film mě v podstatě přiměl k úvaze na téma "nejlepší kamarádka". Ještě jeden smutný pocit u mě snímek po svém konci vyvolal - vědomí, že stát se to mně, tak po mně ani pes neštěkne. 9/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Myslim, že to co měl s divákem tenhle film dělat, to se mu bezezbytku dařilo a to včetně možná trošku kontrastně vypadající druhý poloviny, k tý první, která byla taková pohodová, hravá, narozdíl od tý druhý depresivnější. Jinak Kwon Sang-woo i Kim Ha-neul opět vynikající ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Krásný film, který dokáže hodně v druhé polovině překvapit, ale přesto je podán tak pěkně s tak příjemnou hudbou a s tolika klišé, že si divák odnese zážitek na dlouhou dobu. "Někdo řekl, že pravé srdce . . . . pohne světem" Krásný dojemný příběh o přátelství, bolesti i touze pokračovat dál strastiplnou cestou života s těmi které milujete. 85 % ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá juhokórejská romantická komédia. Má dosť dobrý príbeh o dvoch dlhoročných priateľoch, psychicky trochu pomalejšom mladíkovi túžiacom stať sa slávnou akčnou hviezdou a večne hanblivou mladou ženou, ktorá zase túži stať sa herečkou, ich priateľský vzťah trvá už od detstva a stále vydržal, neovplyvnil ho ani jej priateľ, s ktorým tvorí pár a kamaráti sa aj s ním, ale napriek všetkému všetci cítia, že práve dlhoroční priatelia patria k sebe, ale musia prekonať mnoho prekážok. Spracovanie je celkom slušné, síce tu chýba nejaká výnimočnosť, ktorá by tento film oddelila od ostatných, je to prakticky len taký čistý štandard, ktorý ničím ani trochu neprekvapí, ale pozerá sa na to aj tak dobre, spočiatku je to taká príjemná komédia, časom sa už samozrejme začnú pridávať romantické prvky a nechýba ani záverečná dramatická časť, film si po celý čas udržal slušnú kvalitatívnu úroveň, ale práve tá posledná polhodinka je najlepšia. Dobre podané sú aj jednotlivé žánre, v rámci komédie sa nájde pár vydarených vtipných scén, plnohodnotne funguje aj dráma, občas dokonca poteší aj nejaká tá akcia, jedine romantika trochu väčšinu času zaostávala, ale našťastie sa to v záverečnej časti výrazne vylepší, hlavne chválim celý nápad so scenárom. Herecké obsadenie je vydarené, výborná Kim Ha-Neul, ktorá ma síce viac bavila v iných úlohách, ale aj toto zvládla dobre, podobne je na tom aj jej filmový priateľ Kwon Sang-Woo, ktorý je dobrý aj tu, ale len predsa ho mám radšej skôr v tých drsnejšie ladených úlohách a bavili ma aj vedľajšie postavy, hlavne Lee Sang-Woo a Jang Mi In Nae. Réžia a technická stránka sú trochu sklamaním, oproti režisérovmu predchádzajúcemu filmu je to rozhodne krok späť, ale aj tak je to stále slušný štandard. Bavilo ma to, po všetkých stránkach je Almost love dobre zvládnutý, ale ako som spomínal, tá prílišná neoriginalita jeho úroveň predsa len o niečo znižuje. 74% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Krásný film, který se po bezstarostné první hodince změní v něco trochu jiného, což mu ale na kvalitě vůbec neubírá, spíše naopak. Další film, který zaměstnal mé slzné kanálky:) ()

balone 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavné, film hlavně o přátelství a překonávání překážek. Jít si za tím co chceme nejvíce a ono se to povede. 80% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Viac ako polovicu filmu som nevedela, čo si o tom myslieť, celé mi to prišlo také nejaké bláznivé a hravé a nevedela som, kde sa to všetko bude uberať. Hlavné postavy naozaj sympatické. Na druhej strane to malo ale kopec výborných - vážnych - situácií a od určitého momentu to bola nádhera ... kľudne aj päťhviezdičková. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Kľudne by sa to mohlo volať aj: takmer romanca. Príbeh o páru, ktorý spolu kamaráti od detstva a v dospelosti stále dobre vychádzajú a obidvaja sa snažia s niekym chodiť, ale nejak im to nevychádza, lebo akože ich to stále láka k sebe. Teda aspoň tvorcovia by chceli, aby to medzi nimi pod povrchom iskrilo, ale ja som tam nič také nevidel. Pôsobili fakt len ako kamaráti alebo ako brat a sestra. A tak jak oni, tak ani film sa nevie rozhodnúť, či chce byť romantika, trochu akčniak (keďže on robí kaskadéra pri filme a tak tu je niekoľko cool akčných scén), alebo dráma (v poslednej štvrtine sa to úplne zbytočne zdramatizuje nešťastnou nehodou, následky ktorej tak nejak rýchlo odbijú). Takže finále, keď sa konečne dajú dokopy bolo také meh. No dobre, tak sa dali dokopy a čo z toho? Divný film, ale postavy boli celkom sympatické. Škoda len, že príbeh vystavaný okolo nich, bol nijaký. 6/10. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Občas poněkud příliš utahané, ale jinak další krásná korejská romantika, při které nezůstane jedno oko suché.. ;-) ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

"In reality, liking somebody is the least productive thing in the world. It doesn't feed you, nor does it bring any money to you. Sleeplessness causes loss of productivity, acting silly all day and all night mistaken for being a mental patient go through painful jealous and broken heart." ()

Eriol 

všechny recenze uživatele

"Some people have said, talking about love, is that all? In reality, liking somebody is the least productive thing in the world. It doesn't feed you, nor does it bring any money to you. Sleeplessness causes loss of productivity, acting silly all day and all night, mistaken for being a mental patient, go through painful jealous and broken heart... And have 'do you still believe in love?' Such a stinging words thrown at you. Yet I... realize when I love somebody, I know millions of reasons for doing it..." Almost love, perfect movie. ()

Laputa 

všechny recenze uživatele

Velice hezký příběh do 3/4 velice veselý, později spíš smutný. Krásná ukázka přátelství, jak má být. Snímek zobrazuje hezké mravy a šlechetné činy přátel navzájem. Těžká situace potká Ji-hwana a ten se snaží najít smysl života.... Hezké role všech tří hlavních hrdinů. ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Almost? Ani náhodou! Proč jsou ti Korejci tak zatraceně opravdoví? Jo a málem bych zapomněla, ta pátá hvězda, ta je za ty nádherné zvonkohry ze sklíček a korálků, takové věci já prostě zbožňuju! ()

Reklama

Reklama