Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět lidí se ocitne na osamělém polorozpadlém irském statku a zažije tam děsivé setkání s výsledky genetických experimentů. Místní krachující farmář Dan se totiž rozhodl své finanční problémy řešit tak, že dal souhlas, aby na jeho dobytku byla provedena série věděckých pokusů. Brzy však začíná být zřejmé, že údajně neškodné testy se zvrhly v děsivé mutace... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

tron 

všechny recenze uživatele

Večne podmračená a zabahnená farma kdesi na sychravo ponurom írskom vidieku s rodiacimi zvieratami a bez telefónu - mikrobiologicky ukážkovo nestabilné prostredie s infekciami/vírusmi, množiacimi sa jedna radosť. Ak k tomu prirátame nelegálny experiment a jednu nepokojnú noc, vznikne kvalitný priestor pre horor bez vysokého rozpočtu a známych hereckých tvárí, ktorý napriek tomu (hlavne v prvej polovičke, stojacej skôr na atmosfére, ako krvi) stojí za pozretie. Mucha, skombinovaná s Votrelcom, Mimicom a Larvou. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Formálně velmi působivá variace na prvního Scottova Vetřelce (samozřejmě si vzpomenete i na Věc), škoda líného scénáře ve druhé půli, který motivy a hereckou interakci pořádně nerozvinul. Jako debut ovšem rozhodně hodné pozornosti, film svého času posbíral různé ceny na hororových festivalech. Nyní režisér dokončuje svůj další film, opět ve spolupráci s Robbie Ryanem, který zde celovečerně kameramansky debutoval a od té doby se vypracoval na jednoho z nejpřednějších evropských d.o.p. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám nevyužitý potenciál, protože ta farma měla něco do sebe, působila opravdu dost strašidelně, zmutované krávy taky nejsou špatný nápad, ale co z toho, když pak není ze všech těch mutantů vidět vůbec nic. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Záhadný experiment na dobytku krachujúceho farmára, sa nečakane stáva príčinou pre množstvo nevysvetliteľných mutácií. Pár usadlíkov žijúcich v okolí sa tak spoločne s vlastníkom statku ocitajú v ohrození neustále šíriacej sa nákaze. 45% je kurevská krivda. Síce kopírka jak Brno a možno vďaka okolitému prostrediu nie tak záživná odroda ako tomu bolo v "The Thing", ale presto všetko vďaka hutnej atmosfére najmä v závere či solídnemu spracovaniu dostatočne kvalitná "múúúú" hororyna. Potešila najmä prvá polovica, ktorá pomerne realisticky zobrazuje priebeh nákazy či samotné správanie postáv. Keby "Isolation" obsahoval viac gore scén či nápaditejšiu "potvoru", určite by som na hodnotení pridal. Presto všetko, prekvapenie a spokojnosť nadovšetko - 65% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když se začne kráva, která je součástí experimentu, telit, farmář netuší, že přivede na svět březí tele s pořádnými zuby. Stačí, aby jeden znetvořený plod z telete unikl, a je o zábavu postaráno. Přitom původní záměr byl tak bohulibý - rychleji rostoucí telata, co budou moci být mnohem dříve březí, než tomu je normálně. Mám rád podzim, vítr v korunách...zpívají Priessnitz... Podzim je pro horror naprosto ideální roční období. Pak ještě venkov, farma a všudypřítomná podzimní špína. Jistě, člověka napadne spousta filmů od Vetřelce, přes Věc, Mouchu, Slimáka až...a další a další. Jenže tohle mně právě nevadí, pokud příběh jen nekopíruje, ale vytvoří atmosféru tísně, nejistoty a strachu. A tumáš čerte kropáč, já to tu všechno našel. Žádné veledílo, ale příjemně ponurý filmeček do podzimních plískanic ( nebo alespoň letních bouřek). ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Věčná škoda, že zmutovaným telátkům došlo v poslední třetině filmu "krmení" a filmu tím pádem dech. Jinak bordel maj na irskejch farmách stejnej jako u nás, takže prostředí za jedna. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Je to síce len taká kravinka s kravami v hlavnej úlohe, ale podobný námet, kde sú ľudia na malom priestore nútení bojovať proti nejakej príšerke, mám celkom rád. Obyčajne sa v takomto type hororových filmov ľahšie buduje napätie a dusivá atmosféra. V tomto prípade sa to podarilo žiaľ len tak na polovicu, určité momenty boli slušné, ale niektoré zase zaváňali silnou nudou a predvídateľnosťou. Tiež by som uvítal viac gore, viac napínavých momentov a možno 2-3 postavy navyše - viac akcie, viac mordov . Slabý priemer. 50/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film v němž se o5 potvrzuje, starý dobrý pravidlo, že se nemá fušovat matce přírodě do její práce. Jak už to tak bývá i zde genetický experimenty tentokráte na dobytku končí průserem. Sice se nejedná o nic převratnýho natož pak originálního jak už zde mnozí jistě vzpomínali je zde jasná inspirace třeba ve snímcích Věc, Vetřelec, atd. Podívat se na tenhle kousek ale určitě dá. 3hvězdy. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Uf. Dal som to pri raňajkách a hneď v úvode ruka v kravskej ..... Téma skvelá, mohol z toho vyjsť fajn humáč. A nič. Iba dážď a tma, nesympatickí herci, strach z nevideného bez toho strachu. Jak zlé found footage, kúsok ruky (žeby?), kúsok nohy.. To čo tu niekto berie za dobrú atmosféru, je podľa mňa iba nuda. Nepríjemne sledovateľná, nie nepríjemná. 30% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Asi je pravda, že niektoré veci je lepšie nerobiť, lebo inak sa môžeme stretnúť na farme plnej geneticky zmutovaných príšer, ktoré dokážu používať či už kravy alebo aj ľudí ako hostiteľov na produkciu ďalších tvorov. Zaujímavý film a musím priznať, že aj celkom dobrý. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Rozhodne má film dobrý nápad, to mu nemôže nikto zaprieť. Škoda, že celý film padá na "ohromných" hereckých výkonoch. Viaceré scény sa mi zdali byť dobre technicky spracované aj keď časť išla vždy mimo kameru. K tomu som cítil aj nejakú tu atmosféru. Osobne neviem, ako funguje v dnešnej dobe pôrod kravy. Mne to prišlo síce bizardné, ale celkom realistické. Film považujem za mierne nadpriemerný. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Telecí alienthethingový mutant útočí z JZD, aneb jak to může dopadnout, když se potravní řetězec trochu pootočí. Dámy a pánové, možná to má zajímavé prostředí a až nesnesitelně pochmurnou atmosféru, ale je to prostě nuda, která v závěru dost vykrádá právě Vetřelce. Zcela bych se ztotožnil s komentářem uživatele Nick Tow, s jeho hodnocením již ne. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý rozbeh, dobre sa to po prvej tretine zahustí a potom vyšumí do prázdna. Nie je to o nákaze, je to o zmutovanom dobytku. A to je dosť podstatný rozdiel. Akonáhle tam začne pobehovať ten votrelčí potrat, je to nie napínavé, skôr znervozňujúce... Myslel že sa pani doktorka vráti ako nakazená "minotaurica" a pekne to roztočí v rysujúcom sa partnerskom trojuholníku, zatiaľ čo dvojicu mladých utečencov dobehnú bratia-švagrovia a to len preto, aby zistili, že radšej mali zostať doma na zadkoch... namiesto toho sa dočkáme iba samoúčelnej epizódky s policajtom a bláznivého pobehovania od nikiaľ nikam (nemám na mysli postavy, ale tvorcov filmu). ...Dobrý nápad s nemalým potenciálom - lenivý scenárista. Koľkokrát ešte?! P.S. - Jediné plus je John Lynch (sviniar so Srdcovej sedmy). ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

O Isolation sa dá povedať, že je to film „o pokuse, ktorý sa vymkol kontrole“. A teraz nemám na mysli len jeho obsahovú stránku, tento „pokus“ sa vymkol aj z rúk samotných tvorcov. Od začiatku až do konca nás nemá čím prekvapiť: to, že vedecké pokusy vždy končia nejakou „frankensteiniádou“ vieme už od čias Mary Shelley a nič ostatné, čo by stálo za reč, film neponúka. Áno, natočené je to pekne a atmosféricky, ale scenár je prázdny ako čitateľský denník Paris Hilton, herci takisto podávajú výkony hodné tejto dedičky hotelového impéria a spoliehať sa na „netradičnosť“ a zablatenú nevľúdnosť prostredia je strašne málo. Zostáva mi len smutne konštatovať, že v mojich očiach zostáva Isolation iba zručne natočenou kravinou – a žiaľ, nie len preto, že sa točí okolo kráv. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Milovníci príšerkových filmov plných krvi a vnútorností, by mali byť nadmieru spokojní. O nič viac tu pochopiteľne ani nejde. Dej plynie po stokrát premletej šablóne ( a to nehovorím o závere ), ničím z nej nevybočuje a možno aj robí dobre, pretože si neviem predstaviť podobný námet v inej podobe. ()

Reklama

Reklama