Reklama

Reklama

Henry Griffin trpí nevyléčitelnou nemocí a zbývá mu tak rok či dva života. Když však pozná Sarah Phoenixovou, která je na tom stejně, už jim nic nemůže zabránit, aby uskutečnili všechna nesplněná přání a sny. V hlavních rolích Amanda Peetová a Dermot Mulroney.  Životem ztrápený Henry Griffin, který se právě rozvedl, trpí nevyléčitelnou nemocí a i ty nejoptimističtější prognózy mu dávají tak rok či dva života. Na přednášce o rakovině potká půvabnou, usměvavou Sarah Phoenixovou. Oba tvrdí, že je sem přivedla jen náhoda, ale ve skutečnosti mají umírání a smrt na dosah. Nezávazné schůzky se brzy mění ve vážnou známost a dvojice si užívá každou společnou chvilku, než si přizná, že toho mají společného mnohem víc - že nevyléčitelnou nemocí trpí oba. S tímto faktem do jejich života vstupuje zcela nový úhel pohledu na lásku. Už jim nic nemůže zabránit, aby uskutečnili všechny dosud nesplněné sny a přání. Chvíle absolutního štěstí a radosti se střídají s okamžiky smutku a zoufalství, ale naděje umírá poslední… V hlavních rolích americké romance režiséra Eda Stonea, která je remakem filmu z roku 1976, hrají Amanda Peetová a Dermot Mulroney. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

atmen 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou jsem filmů o nemoci a umírání viděl povícero. Griffin a Phoenixová patří někam do středu pomyslného žebříčku. Ne že bych se nudil, ale upřímně, chyběla mně sounáležitost s ústřední dvojicí. Zajímalo by mě, jak by dopadl originální Griffin a Phoenixová z roku 1976 v podání P. Falka a J. Clayburghové... Takže pokud budu chtít smutnit, raději znovu zkouknu vynikající ONE WEEK... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Filmu som od začiatku príliš neveril a tento stav trval pomerne dlho. Lenže vždy, keď sa niečomu bránite, tak to skončí presne naopak a aspoň sčasti sa tým necháte pohltiť. Chápem, že niekto môže považovať tento film za presladený gýč a chápem, že pre niekoho môže patriť do topky romantických filmov. Ono keď sa pozerám na film spätne, tak ani to kvázi rýchle milostné vzplanutie vzhľadom na stav, v akom sa postavy nachádzajú, nie je nepravdepodobný. To neznamená, že niektorým scénam som neuveril, naopak tá úplne záverečná je takmer až dokonalá a pôsobí takmer umeleckým dojmom, nesie v sebe totiž viac, ako sa na prvý pohľad zdá. ()

Reklama

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Je síce pravda že z Amandy Peet som mal počas filmu rozpačitý dojem film samotný ponúkol zaujímavý pohľad na život v ktorom sa bijú dva protiklady. Napriek tomu, že sa to javí ako romantická dráma o posledných dňoch života dvoch ľudí srší to humorom, vtipom a láskou. A tie vianoce ma proste dostali. ()

DadysGirl 

všechny recenze uživatele

Sakra... celý Vánoce se vyhýbám dojetí a pak jim skočím na tohle... tenhle film mám ve videotéce už dlouho, ale nevím proč jsem si vsugerovala, že je to detektivka... Není... je to citové vyděračství prvního stupně, kterému jsem bezostyšně podlehla a ještě se mi to líbilo... Aneb, žijme na plno a neztrácejme humor a nedhled i ve chvílích nejtěžších... ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Drama Griffin a Phoenixova patri skor medzi tie male lacné televizne filmy a to nie pre mna dovod, aby som mu nedal viac, ako 3 hviezdicky. Pacil sa mi film, aj ked mi stacil na jedno pozretie a ten hlavny dovod pre stvrtu hviezdicku bol krasny zaver filmu. Je to na zamyslenie hlavne o tom, ako by ste vyuzili vy posledne mesiace vasho zivota, ak by vam doktor oznamil, ze mate rakovinu a zostava vam tak asi 12 mesiacov zivota. Jasne, ze sa dal film natocit aj lepsie a mohol dat hercom priestor pre uzasne herecke vykony, ale mne to stacilo takto. ________ Amanda Peet - (Phoenixová) +++ Dermot Mulroney - (Griffin) +++ Sarah Paulson - (Peri) +++ Blair Brown - (Eve) +++ Alison Elliott - (Terry) +++ Lois Smith - (Dr. Imbermanová) +++ Jonah Meyerson - (Kirk) +++ Max Morris - (Andrew) +++ Hudba: Roger Neill +++ ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 12. září 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama