Reklama

Reklama

Henry Griffin trpí nevyléčitelnou nemocí a zbývá mu tak rok či dva života. Když však pozná Sarah Phoenixovou, která je na tom stejně, už jim nic nemůže zabránit, aby uskutečnili všechna nesplněná přání a sny. V hlavních rolích Amanda Peetová a Dermot Mulroney.  Životem ztrápený Henry Griffin, který se právě rozvedl, trpí nevyléčitelnou nemocí a i ty nejoptimističtější prognózy mu dávají tak rok či dva života. Na přednášce o rakovině potká půvabnou, usměvavou Sarah Phoenixovou. Oba tvrdí, že je sem přivedla jen náhoda, ale ve skutečnosti mají umírání a smrt na dosah. Nezávazné schůzky se brzy mění ve vážnou známost a dvojice si užívá každou společnou chvilku, než si přizná, že toho mají společného mnohem víc - že nevyléčitelnou nemocí trpí oba. S tímto faktem do jejich života vstupuje zcela nový úhel pohledu na lásku. Už jim nic nemůže zabránit, aby uskutečnili všechny dosud nesplněné sny a přání. Chvíle absolutního štěstí a radosti se střídají s okamžiky smutku a zoufalství, ale naděje umírá poslední… V hlavních rolích americké romance režiséra Eda Stonea, která je remakem filmu z roku 1976, hrají Amanda Peetová a Dermot Mulroney. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

Falko 

všechny recenze uživatele

Drama Griffin a Phoenixova patri skor medzi tie male lacné televizne filmy a to nie pre mna dovod, aby som mu nedal viac, ako 3 hviezdicky. Pacil sa mi film, aj ked mi stacil na jedno pozretie a ten hlavny dovod pre stvrtu hviezdicku bol krasny zaver filmu. Je to na zamyslenie hlavne o tom, ako by ste vyuzili vy posledne mesiace vasho zivota, ak by vam doktor oznamil, ze mate rakovinu a zostava vam tak asi 12 mesiacov zivota. Jasne, ze sa dal film natocit aj lepsie a mohol dat hercom priestor pre uzasne herecke vykony, ale mne to stacilo takto. ________ Amanda Peet - (Phoenixová) +++ Dermot Mulroney - (Griffin) +++ Sarah Paulson - (Peri) +++ Blair Brown - (Eve) +++ Alison Elliott - (Terry) +++ Lois Smith - (Dr. Imbermanová) +++ Jonah Meyerson - (Kirk) +++ Max Morris - (Andrew) +++ Hudba: Roger Neill +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsou potřeba dva.. a právě tihle dva se potkali na přednášce o smrti. Z následné nezávazné schůzky už ale vykouklo něco, co jim možná doposud scházelo. Debutující Ed Stone dokázal uhlídat emoce na uzdě v, přiznejme si, "nepravděpodobné" situaci, dramatické momenty střídá s těmi veselými nenásilně a jeho melodrama (i když zápletku známe prakticky okamžitě) nesklouzává ke kýči. Amanda Peet a Dermot Mulroney, kteří prakticky neslezou z plátna, pak dokazují, že i v takovéhle látce příjemná překvapení ještě existují!! ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Příjemný film o nepříjemných věcech, tento popis se přesně hodí k tomuto filmu, který sice bez problémů získal mou pozornost, ale bohužel pro tento film jsem se nemohl zbavit dojmu, že celé to je jen obyčejná průměrná love story, kterých se natočí hodně a která ničím zvláštním nevyniká nad ostatními. Problém jsem ani neměl s tím, že tím hlavním nosným tématem je zde rakovina, jako spíše s tím, že to všechno bylo jaksi monotónně podané a že mi ani příliš nezáleželo na tom, jak hlavní hrdinové filmu skončí, prostě jsem usedl k obrazovce, koukl se na film, a po jeho skončení jsem zůstal ledově klidný. Nic, žádné emoce, žádná starost o to, jak hlavní hrdinové dopadnou, prostě tohle je film, který se sice dá vidět, možná dokáže i zaujmout a divák se u něj nijak výrazně nenudí, ale zároveň nedokáže v divákovi vyvolat ty správné emoce, které by asi takový film vyvolat měl. A tak lze na základě tohoto mého vyjádření zcela jasně usoudit, že nikterak zvlášť tímto romantickým dramatem nadšen nejsem, ale nejsem ani zklamán, naštěstí film dokázal zůstat alespoň v těch průměrných vodách, k čemuž mu značnou měrou dopomohly i herecké výkony Dermota Mulroneyho a Amandy Peet, kteří hrají docela dobře. A protože film vnímám jako průměrný, tak ho také tak hodnotím. Je to za tři hvězdy. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Celkem smutný romantický příběh. Ale velice příjemný na pohled. Je to jiná romantická komedie, žádný klišé, žádné přeslazování. Přesto mě to ovšem nezaujalo natolik, abych tomu mohl napařit naplno za 5, takže pěkné 4 hvězdičky dávám, ty tomu podle mě sluší a sedí k tomu nejideálněji. 73,5 % :-P ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilý remake, jenž si zaslouží plný počet hvězdiček. Jde o krásný, leč smutný příběh, v němž není nouze o city, lidskost i špetku humoru. Vynikající herecké výkony a parádní hudbu netřeba zmiňovat. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Romantické filmy můžu, i tento má svá pozitiva a ústřední herci sympatičtí, jen mi nepříjde vykreslení jejich nemocí a jejich chování adekvátní a uvěřitelné. Jinak hezký námět. ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Romantické drama s herci, které mám rád, ale přece jenom jsem čekal o trochu víc. Chvílemi to bylo dojemné, chvílemi to bylo romantické, ale něco tomu chybělo. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Asi takto, je to dobrý film, nepostrádá vtip, šarm i noblesní citové vydírání. Jenže při každé vypjatější scéně jsem si vzpomenula na původní verzi, která byla prostě dokonalá. A kdybych se náhodou pokusila zapomenout, podařil se Film+ malý husarský kousek, když místo závěrečných titulků připomněl seznam osob a obsazení filmu z roku 1976. Kdy už, sakra, někdo Američanům vysvětlí, že by se raději měli věnovat chovu dobytka, než věčnému přetáčení filmů? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Filmu som od začiatku príliš neveril a tento stav trval pomerne dlho. Lenže vždy, keď sa niečomu bránite, tak to skončí presne naopak a aspoň sčasti sa tým necháte pohltiť. Chápem, že niekto môže považovať tento film za presladený gýč a chápem, že pre niekoho môže patriť do topky romantických filmov. Ono keď sa pozerám na film spätne, tak ani to kvázi rýchle milostné vzplanutie vzhľadom na stav, v akom sa postavy nachádzajú, nie je nepravdepodobný. To neznamená, že niektorým scénam som neuveril, naopak tá úplne záverečná je takmer až dokonalá a pôsobí takmer umeleckým dojmom, nesie v sebe totiž viac, ako sa na prvý pohľad zdá. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekala něco jiného, ale tenhle film na mě neměl pražádný účinek. Neustálé epizodky na téma: "Co chceš udělat před smrtí" začnou po chvíli nudit a balancování mezi komedií a melodramatem mi taky nepřipadlo jako nejlepší řešení. Nakonec zůstává jen vcelku zajímavý a smutný příběh a sympatičtí herci. 2,5* ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Dermot a Amanda sú veľmi sympatickí ľudia, príbeh bol dojemný, ich vzťah zaujímavý, ale ja som im to nejako neverila ... neviem ale, či to náhodou nebolo dabingom ... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Klasicky slzopudná romaňtárna, která jakoby vypadla z devadesátých let. Téma lásky a smrti v podání spíše druhařadějších herci, které neurazí, ale nikdy vyloženě nenadchne a nechytne za srdce, tak jak by si film přál. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Príjemný film o nepríjemných veciach, ale verzia z roku 1976 je pútavejšia, emotívnejšia i zábavnejšia. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Romantická dráma prahnúca po priemernosti za pomoci nevýrazných hercov, na ktorej ma oslovila asi iba zápletka a to tiež len do chvíle kým som zistil, že ide o remake. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Trefa do černého a přiznávám se, hned několikrát jsem se u filmu rozbrečel (což se mi normálně nestává). Ani nevím co vychválit, když jsem plný emocí, takže výtečný scénář, chytlavá hudba a úchvatné herecké výkony (od obou), ale přeci jen Amanda Peet se mi vryla do srdce hlouběji. Nečekaný a enormě silný filmový zážitek. 95% EDIT: Napodruhé poněkud slabší, bez sebemenšího náznaku plnohodnotného zážitku, ale nevadí. Hodnocení už měnit nebudu a vkus se zkrátka mění. ()

Reklama

Reklama