Reklama

Reklama

Henry Griffin trpí nevyléčitelnou nemocí a zbývá mu tak rok či dva života. Když však pozná Sarah Phoenixovou, která je na tom stejně, už jim nic nemůže zabránit, aby uskutečnili všechna nesplněná přání a sny. V hlavních rolích Amanda Peetová a Dermot Mulroney.  Životem ztrápený Henry Griffin, který se právě rozvedl, trpí nevyléčitelnou nemocí a i ty nejoptimističtější prognózy mu dávají tak rok či dva života. Na přednášce o rakovině potká půvabnou, usměvavou Sarah Phoenixovou. Oba tvrdí, že je sem přivedla jen náhoda, ale ve skutečnosti mají umírání a smrt na dosah. Nezávazné schůzky se brzy mění ve vážnou známost a dvojice si užívá každou společnou chvilku, než si přizná, že toho mají společného mnohem víc - že nevyléčitelnou nemocí trpí oba. S tímto faktem do jejich života vstupuje zcela nový úhel pohledu na lásku. Už jim nic nemůže zabránit, aby uskutečnili všechny dosud nesplněné sny a přání. Chvíle absolutního štěstí a radosti se střídají s okamžiky smutku a zoufalství, ale naděje umírá poslední… V hlavních rolích americké romance režiséra Eda Stonea, která je remakem filmu z roku 1976, hrají Amanda Peetová a Dermot Mulroney. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Žít spolu, umřít spolu? Hlavní myšlenka celého filmu. Dlouho jsem neviděla nic tak přijemného na takto vážné téma. Dermont a Amanda jsou dokonalý filmový pár. Ani jeden toho druhého nezastiňovali, pouze se doplňovali. Dokonalá souhra! :) ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

HBO HD - Povedný snímek, který je už svým námětem dost smutný. Hlavní dvojice nebyla vybrána špatně. Ve filmu se střídaly vtipné a dojemné scény, což bylo fajn. 75% ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

tak jsem natočil tento film, který je o 30 let novější. Přes den jsem si skouknul starého Falka z 1976 2x při odstraňování reklam mi stačilo abych došel k názoru, že nové není vždycky lepší. To platí u všech remaků . Škoda filmového materiálu. A taky času, to si raději pustím film 1976 , nemusím jako většina z vás čekat na další reprízu, já si to mohu pustit kdykoli a kolikrát chci , protože jsem milovníkem filmů a ne divákem televize Zdraví deda :-) ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Tváří v tvář smrti člověk dělá věci, které by za normálních okolností nedělal nebo spíše je neumí nebo není schopen dělat. Například, a to především, žije naplno a užívá si ze všech sil poslední měsíce, dny, hodiny i minuty. Nevím proč, ale miluju takové příběhy jako je Klepání na nebeskou bránu nebo právě zmíněný Griffin a Phoenixová. Těm kdo prvně jmenovaný neviděli, vřele doporučuji. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

čekala jsem vetsi dojak, čekala jsem, že budu hrozně brečet ... a tohle me zas tolik neodrovnala, zadny brekot se nekonal a ze mi bylo zrovna smutno, takze idealni podminky. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pořád se nemůžu zbavit dojmu, že mi u filmu něco chybělo. Sama nevím, co to bylo. Zřejmě jsem hledala nějakou větší hloubku, která by mě pohltila a já se nechala unášet na vlně filmového zážitku. Dermot Mulroney a Amanda Peet jsou velcí sympaťáci a celkově pohledná dvojice, ale nevybrali si zrovna nejlepší film. ()

Easykk 

všechny recenze uživatele

Začal jsem na to koukat z nudy - venku 30 stupňů - voda v bazéně příjemně zelených 25, takže jsem se na ni možná tak koukal ze třetího patra z baráčku jak nám pěkně kvete a bují - nu což, máme HBO tak snad dávaj nějaký pěkný film - a ono fakt jo, sice začátek mě až tak nechytil, ale poté co se tahle dvojice dala dokupy, tak to byl jeden nádherný hodinový okamžik, který oba prožili naplno s člověkem kterého milují a který nemá co ztratit stejně jako ten druhý. Převelice příjemný film, který není slzopudný jako Benjy Tlačítko, ale pořád to spíš tak zadržujete a usmíváte se nad tím jak nádherně se ti dva na sebe usmívají, jak láskyplně se objímají a až ke mně do postele z tohohle filmku sálala láska a radost nad posledními chvílemi strávenými s človíčkem jehož velmi Milujete!! ()

kajas 

všechny recenze uživatele

No, od slaďáku s Dermotem jsem tedy čekala trochu víc. O blížící se tragédii sice víme od samého počátku, ale hlavním hrdinům nelze jejich strach a utrpení přílíš věřit. Nedávné a na mladší publikum zaměřené "Hvězdy nám nepřály" se s tématikou smrtelných nemocí vypořádaly lépe. A dabing na facku, klasika. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

I když už jsem původní verzi s Peterem Falkem neviděla strašně a neuvěřitelně dlouhou dobu, stejně mám pocit, že byla lepší. Možná je to jenom předpojatost, ale znovu se ptám, proč točit něco, co už bylo jednou natočené a skvěle? Ale tím nechci říct, že by toto zpracování bylo špatné, jenom se mi zdáli oba vzhledem ke svým chorobám až do konce příliš zdravě vypadající a happy. To bylo nevěrohodné. ()

Kopik 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušné romantické drama o dvou umírajích, jež se do sebe zamilují. Příjemný příběh, herci i soundtrack. Nicméně po chvíli začal nudit, proto jen tři hvězdičky. (Viděno 25.05.2010) ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Uff... takhle se zničit v jeden den. Nebylo to úplně v plánu, ale stalo se. Chtěla jsem se nějak rozveselit po zhlédnutí výborného, leč ubíjejícího českého filmu Domácí péče. Jako že si dám nějakou romantiku a jen tak namátkou jsem zvolila zrovna tento film (obsah jsem si předem schválně nepřečetla; abych byla aspoň trochu překvapená). A překvapená jsem tedy byla převelice - stále to nechápu, čí ruka mě vedla, ale základní koncept se opět opakoval: rakovina bez šance na jakoukoliv léčbu a tím pádem předem jasně vyměřený čas. Kdybych Griffina s Phoenixovou možná viděla sólo, byla bych v hodnocení přivětivější, navzdory tématu to byl vlastně hezký film, ale v tak přímé konfrontaci s Domácí péči, to zkrátka udělat nemůžu. Tři hvězdy max. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Najviac sa dnes exprimentuje v US v romantike. Zaruceny pocet zenskych divakov , co viac chcie.t Skoda, ze sa experimenty tykaju len minirotnych veci a zaklad zostava stale rovnako hlupy. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Někdo má rád pravé kakao a jinému stačí Granko. Někdo se rozplývá u instantních citů made in USA a jiný zase ne. Opravdu bych chtěla vidět někoho s rakovinou, kterak je tak svěží a plný sil.Skoro jsem Sarah a Henrimu ten příval energie záviděla, co všechno se svou nemocí zvládali a jak pěkně u toho vypadali. Jinak námět dobrý. Ale uhlazený, načesaný, nagelovaný, americky korektní. Nojo, on je to remake. Tak to jo. Pro amerického diváka, aby se náhodou nelekl skutečného života. ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený, inteligentní a vlivný film, který na mně strašně zapůsobil. Neotřepaný romantický film, který má svůj nápad a svůj vlastní příběh. V tomto případě se nejedná o klasické americké klišé, kterými se to tu na csfd jen hemží. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Je síce pravda že z Amandy Peet som mal počas filmu rozpačitý dojem film samotný ponúkol zaujímavý pohľad na život v ktorom sa bijú dva protiklady. Napriek tomu, že sa to javí ako romantická dráma o posledných dňoch života dvoch ľudí srší to humorom, vtipom a láskou. A tie vianoce ma proste dostali. ()

Reklama

Reklama