Reklama

Reklama

Mistr loutkář 2

  • USA Puppet Master II (více)

Obsahy(1)

Malé zlé loutky jsou opět zde a šíří kolem sebe další zkázu. Připojil se k nim TORCH, který spaluje své oběti.V hotelu Bodega Bay se znovu odehrávají neobvyklé výzkumy. Tentokrát je provádí tým, který vede půvabná Carolyn Bramwellová. Doufají, že se jim podaří vyjasnit záhadné vraždy, ke kterým docházelo v minulých letech. První noc mizí Camille a začne být jasné, že hotel rozhodné není opuštěný. Jeho hostem není nikdo jiný než Andre Toulon! Zemřelého MISTRA LOUTKÁŘE totiž oživily jeho loutky. K výzkumnému týmu se přidává Michael, syn Camilly. Je rozhodnutý zjistit, co se ve skutečnosti děje. Loutky však systematicky likvidují hosty, aby uchránily své smrtící tajemství života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dvojka mistra loutkáře nepřináši nic nového co do hereckých výkonů (příšerné) ani co do děsivosti ( nevyskytuje se). Potěší však nový přírůstek do loutkové rodiny, Torch - nacistický plamenometčík a koneckonců i zmrtvýchvstalý Andre Toulon, kterému, snad jako jedinému, nebyla napsána role totálního vymaštěnce. Zbytek postav a jejich hereckých představitelů se dá shrnout jediným slovem : debilové. Ale co naplat, já mám tyhle malé rošťáky z nějakého důvodu rád a tak jsem si jejich další dobrodružství zase vcelku užil. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

První větší změnou bylo, že v tomto dílu dostala větší prostor postava otce loutek Andre Toulona. Poté co je loutkami oživen se zapojí do děje a my máme šanci v několika vzpomínkových pasážích vidět trochu z jeho minulosti. Dozvíme něco i o tajemném elixíru a oživování loutek. Bohužel do děje zasahoval často svými duchaplnými monology, které byly zbytečně dlouhé, občas nudné a mnohdy úplně o ničem. Přesto všechno šlo o jisté oživení, které v celkové fázi počítám k plusům. Puppet Master 2 určitě rozdělí diváky na dvě strany. Jedni budou chválit větší akčnost vražedných scén, které jdou z části na vrub nové loutce, jenž je největším oživením celého filmu. Ti druzí můžou říct, že se zde vyskytlo dost nudných a zbytečných scén či monologů a trochu pokažený závěr. To však nemění nic na tom, že ostudu neudělal a já ho vidím na stejné úrovni, jako předešlý díl. Byli zde víc sympatičtí herci, hravé loutky a okořeněný děj o samotného Toulona. ()

Reklama

Kryton odpad!

všechny recenze uživatele

Jen kvůli plastovému esesáčkovi nebudu chválit kvalitativně stejně hloupý druhý díl jako jeho první díl. Dvě minuty, kdy se tento SSman objeví a zabije tlustou bábu a jedno děcko je nejsvětlejším bodem v celé sérii Mistra Loutkáře. Nechápu proč se loutky nevymyslí, aby byly zábavné a vypadaly dobře? Každopádně je tohle opět nudná, nestrašidelná záležitost, kterou si vychutná leda Špejbl s Hurvínkem po předávkování projímadlem. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Druhé, krvavé a jednoznačně vydařenější dobrodružství loutek z rukou mistra Tulouna. Divák je opět pozván do hotelu Bodega Bay, kam přijíždí výzkumný tým paranormálních jevů, aby odhalil záhadné vraždy, které se zde odehrály. Ihned v úvodu je zmínka o skupince okultistů, kteří to schytali v prvním díle - snímek časově i dějově navazuje na první krvavou lázeň loutkového divadýlka. Po zapojení důmyslné techniky k monitorování paranormálních jevů, které neunikne naprosto nic, je jeden ze členů týmu v pánu. Všem je jasné, že na cestě za odhalením tajemství masakrů, je čeká nerovný boj o holý život. Navíc se v hotelu objevuje podezřelá postava, která tvrdí, že hotel vlastní. Onou postavou není nikdo jiný než Andre Tuloun, kterého loutky přivedly zpátky do světa živých. Jak je již výše zmíněno, dvojka předchozí dílko s přehledem převyšuje, loutky dostávají daleko více prostoru a jejich vražedné akce jsou daleko rafinovanější a jejich řádění se neodehrává pouze v hotelu, ale i v jeho okolí. Tulounův příběh je více rozpracován a divákovi jsou objasněny nové skutečnosti. Divák se kromě nějaké té decentní ženské nahoty dočká i větší porce vražedného řádění a zdařilého gore, což má na svědomí kromě starých známých také nový přírůstek v řadách dřevěných maniaků - Ohnivec vybavený plamenometem. Paradní pojetí loutek a efektů s nimi spojených přechází z prvního dílu i do pokračování spolu s vynikajícím hudebním doprovodem. Dvojka je navíc mnohem béčkovitější, takže srdíčko diváka jen zaplesá, hlavně u makabrózního závěru snímku. Mě plesalo na plný počet. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Aj keď sme si mohli myslieť, že Toulon v predchádzajúcom dieli zomrel, nastáva chvíľa pre jeho bábky a tie sú pripravené vrátiť život svojmu stvoriteľovi. Mistr Loutkar 2 prekonáva predchodcu a pridáva do príbehu nové bábky, atmosféru, viac toho gore a nových prisťahovalcov, ktorý sa chcú pobiť o svoj život 90 percent. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Rozpočet filmu byl 780 000 dolarů. (Chatterer)

Reklama

Reklama