Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Idylické městečko Rockwell Falls budí na první pohled dojem ráje na Zemi. Ale když federální vyšetřovatel Steve Kady (Jeremy Sisto - Skrýš) do města přijíždí, aby zjistil, proč se tu už sto let nemění počet obyvatel, brzy objevuje, co se pod dokonalým povrchem opravdu skrývá. Kady se zaplétá do zvrácené spleti náboženských vášní a puritánské tradice, ze které se dosud nikomu nepodařilo uniknout. A tak v tomhle strhujícím a napínavém thrilleru musí Kady buď najít cestu ven – nebo zemře. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (126)

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné oživení po tom, co se poslední dobou na Nově vysílá. Nápad dobrej, jen nevim jak dlouho by tahle (v určitém smyslu) adaptace na Vesnici/Stepfordské paničky zůstala v utajení před okolním světem. Ale to jen tak uvažuju. 6,25/10 ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

15 rokov dozadu celkom svieža myšlienka, ale spracovanie stroskotalo na prachsprostom priemere. Viac krvi by to chcelo, ale to v tej dobe ešte tak neletelo ako dnes. ()

Balu... 

všechny recenze uživatele

Typickej vejvar.P počínaje a šestkou konče. Všechno už jsme "někdy někde" viděli a i přesto je nám to znovu naservírováno s novým obalem, popřípadě zánovní příchutí. I zde je pseudonáboženství zdrojem anomálií proti "normalitě"; učebnicový příklad scénáře, který je do puntíku odhadnutelný po 25 minutách. Druhé zkouknutí bych považoval za ztrátu času. ()

AngiS 

všechny recenze uživatele

Další příťáplá komunita praktikujíc praštěný tradice...ať už to jsou čísla, rituály...bla bla bla.. Furt to samý.. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení... zajímavá zápletka, slušná atmosféra a dobrý konec. Bohužel se samotným scénářem a hereckými výkony už to bylo o poznání slabší - takže lehce nadprůměrná záležitost ()

Midnite 

všechny recenze uživatele

Prvú polhodinu sa doslova nič nestane a predvídateľný dej zvyšku filmu bez napätia ma vôbec nedokázal zaujať. ()

cmenda 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo jedno velký zklamání , čekal jsem pořádnej horor a místo toho jsem se koukal na městečko kde jen udržovali počet obyvatel na 436 a nejvíc hororová scéna byla střelba. Jinak byly pořád všichni štastný a pohoda. ()

fastum 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka s Fredem Durstem v jedné z hlavních rolí. Film pojednává o městečku, kde se populace už století drží na čísle 436. Příběh začíná při příjezdu hl. hrdiny do města, aby spočítal obyvatele. To ale ještě netuší, co vše na něj čeká. Doporučuju! ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Kupodivu pěkný thriller, který mě zpočátku nijak nenatchnul a po první půhodině jsem ho vypnul. Když jsem si ho pustil asi po měsíci dál začal se mi líbit. Film pomalu ale jistě od té první půlhodinky gradoval. Příběhově je film hodně kvalitní, ale téměř od začátku vám je jasné, kdo Kadymu pomůže, a kdo bude proti němu. Největší překvapení čeká na konci, kdy se proroctví, které Populace tvrdí, vyplní, což mě dost překvapilo. Mít to trochu lepší zápletku a dodat tam pár detailů dal bych filmu určitě 4*. 7/10 ()

Matros 

všechny recenze uživatele

,,Zločinnost nula v Rockwell Falls" --------- ano a proto tu mají šerifa a dva policisty. Asi by mi to bylo dost divné, ale hlavnímu hrdinovi to přišlo nejspíš normální. Pro začátek bych řekl, že tohle není horor. Určité prvky hororu tu jsou - festival (snížení počtu obyvatel) a možná ještě ,,děsivé" sny. Připočtěte k tomu prostřelenou hlavu a pár pomatenejch lidiček (jedna stará babka byla fakt děsivá) a horor vám to dohromady stále asi nedá. Ale musím říct, že thriller je to solidní. Idylická krásná vesnička, hudba přesně ladící k tématu, rostoucí tísnivá atmosféra. K záporům bych řekl toto: Děj se táhne tááákhle pomalu a na první pohled je vidět podobnost s Vesnicí nebo s 2001 maniaků. Avšak jak jsem řekl, jako thriller je to solidní. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Centrální myšlenka mi určitě přišla zajímavá. I tajemno se do filmu dostalo. A rozhodně si ho i po letech pamatuji. A to už je dost faktorů k tomu, abych Populaci vyzvedla nad průměr. A navíc, já mám tenhle žánr prostě fakt ráda. Ano, tempo se tu opravdu chvílemi ztrátí, konec - už ani nevím, jaký byl. Ale stejně myslím, že je 60% docela málo. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Čistých 60%. Škoda, že na to nebylo více peněz a možná jiný režisér. Potenciál filmu je velký. Nicméně zpracování nebylo takové, jaké by mohlo být. Rozjezd filmu je docela pomalý a málo tajemný. Už od začátku se měla budovat atmosféta strachu a tajemna. Tady to nebylo moc OK. Jakmile začalo být jasné, o co jde, bylo to zajímavější, ale nemohu se zbavit pocitu, že to mělo být jinak a mnohem lepší. Poslední půlhodinka byla naprosto skvělá ovšem. Napětí a akce. Jen škoda, že první hodinka filmu byla trošku nešťastná. I přes všechny mé námitky to bylo celkem slušné. Ale dle mého promarněný potenciál. Howgh! ()

Lúca 

všechny recenze uživatele

Každé městečko má svoje zvyklosti a tradice, v tomto městečku bych ale určitě bydlet nechtěla. Tradiční slavnosti, při kterých je vylosovaný dobrovolník, jenž své místo uvolní někomu dalšímu je hodně extrémní. Myšlenka je to podařená, ale provedení by se dalo vylepšit. Občas je až moc patrná snaha o zvýšení napětí, což místy vzbuzuje opačný pocit. ()

Ferelen 

všechny recenze uživatele

Vitajte v Kocúrkove. Populácia: 436 bláznov, plus-mínus nejaký ten nakazený "horúčkou". No priznám sa, nechcel by som vkročiť do takého mestečka... ()

Filmárik 

všechny recenze uživatele

Priznám sa že tento film som si zohnal najmä kôli obalu a Fredovi Durstovi (ktorého meno bolo samozrejme uvedené na onom obale).Zo začiatku to bola dosť nuda no akonáhle došlo ku absolútne nečakanej scénke na oslave s radosťou som to dopozeral až som ku koncu čakal že obyvatelia Rockwell Falls začnú vzívať Cthulhu a Yog Sogotha.Celkovo však priemer za ktorý čiastočne môže aj šablonovitý rutinér Jeremy Sisto. ()

alambert 

všechny recenze uživatele

Populace 436 je pro mě obřím zklamáním. Tenhle film má podle mě skvělý námět, jehož potrenciál ale naprosto zahazuje. Takže tu máme velmi zajímavý námět, dále dobré prostředí, ne uplně špatné herecké výkony a hezky kolorované záběry, ale na druhé straně spoustu přešlapů a logických chyb. (Pozor, od teď následují SPOILERY!) Hned první co mě zaráží, je zmatená datace doby, ve které městečko žije. Mluví se o roce 1860, děti mají na sobě hadry spíše o století starší, ale naopak tam mají telefony, zásobování má auta tak ze třicátých let a policie dokonce ze sedmdesátých. Další co mi nesedí je, že když Jeremy Sisto přijíždí do městečka, strážník neví co s ním, nejradši by ho vyhodil, volá starostovi, jakoby to byla mimořádná událost, ale na konci se objevuje vyloženě obří parkoviště právě s auty tou dobou už asi převychovaných nových obyvatel městečka, které je podle mě navíc silně inspirováno buď Texaským masakrem nebo Domem voskových figurín. Tím největším problémeme ale je, pointa, která se podivně štěpí do dvou rovin. Důvod, proč starosta stále udržuje počet obyvatel 436 vám v podstatě nikdo nevysvětlí, ale naopak se dozvíte, že z města nejde uprchnout, ptotože bůh si to nepřeje. A to se mi nějak nedaří strávit. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Na mne osobně docela silně působí ty horory, v nichž se jedná o jistou izolaci venkova. Většinou se tam nedějí hezké věci, často jde o sektu nebo fanatismus. Tady jsem se dočkala přinejmenším té dané atmosféry, kdy člověk sice přijede na mile vyhlížející vesničku, opustit ji se mu však už nikdy nepodaří. Když přičtu závěr, kdy se ukázalo že nešlo jen o fanatické magory, ale že měli vesničané vlastně pravdu, máme tady docela slušný horůrek. ()

Reklama

Reklama