Reklama

Reklama

Dostali povolávací rozkaz do Iráku. Mají třicet dnů na to, aby se s tím vyrovnali. Film Den zlomu sleduje životy tří nejlepších kamarádů žijících v New Yorku, kteří mají třicet následujících dní k naplnění osudu. Rifkin (Chris Klein) je ženatý právník, jehož kariéra je na vzestupu. Feller (Elijah Wood) pracuje na své druhé knize. První kniha byl trhák, ale on má nyní spisovatelskou krizi. Dixon (Jon Bernthal) řídí taxi, žije osamělý život, dokud někoho nepotká a nakonec neztratí. Po 30 dní bude jejich přátelství testováno, stejně tak budou konfrontováni životem, smrtí kuráží a láskou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco ve Vladimirově miru odcházejí spořádaně jak ovce a řeší maximálně to, jestli v případě úspěšné mohylizace dostane rodina pytel brambor, nebo pár hlávek zelí, zpovykaní Amíci musí dělat scény a řešit existenciální otázky! V tomhle z trojice kamarádů vévodí Wood, který má kvůli předčasné ejakulaci nízkou přidanou hodnotu z prostitutek a ke konci svého To do listu to zkusí na Travise Bicklea. Když se pak Bernthal a Oz z Prciček na sebe pohnutě dívají u nádraží, chybí jen, aby jeden z nich pronesl stejná slova jako Aragorn na úvod bitvy u Černé brány.. Pomineme-li čas, co zbývá a nastupující typ „nesvobody“, může to někomu připomenout 25. hodinu. Ano, stejné hřiště a stejný sport, ale bohužel úplně jiná liga.. ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Čekala jsem alespoň solidní drama o psychice třech chlápků vyplývající z různých životních situací, ale opak byl pravdou. Místo toho jsem byla svědkem více než hodinu a půl trvající tlachačky nad vojenským systémem americké vlády. Jeden ze tří "kámošů" tvrdí, že kvůli Kristovi a 11.září nutně musí válčit(už u téhle části jsem se notně rozčílila, jelikož na to mám velmi striktní názor) druhý je doslova postavou kuře, které neudrží samopal(ano mluvím o Elijahovi)a určitě mu v nejedné hospodě nevěří ani 21 let...další z nich je zaláskovaný a citově velice labilní Chris Klein(v jiných filmech mi byl sympatický, ale nyní mě naštval). Zase scénář jakoby ho psalo pětileté dítě....hrozný. ()

Reklama

mimozakon 

všechny recenze uživatele

Vcelku nudný pohľad na 3 rozdielnych kamarátov, ktorých povolali v novom drafte po atentátoch na dvojičky do vojny proti terorizmu. Právnik, spisovateľ a taxikár prechádzajú počas filmu zmenami osobnosti, ako sa deň nula blíži, bojazlivý právnik naberie odvahu, predtým odhodlaný taxikár začína mať pochybnosti a tichý spisovateľ spraví veci, na ktoré predtým nepomyslel. Pre ľudí, čo majú radi pomaly sa rozvíjajúce postavy a jednoduchý príbeh zo života, nech sa páči. ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Skupina tří kamarádu dostala povolání do armády, jelikož byli naverbováni (vylosováni, draftováni) v rámci vojenského draftu, probíhajícm v případě krize, která si vyžaduje více vojáků, než je schopna poskytnout dobrovolná služba. Projde to schválením kongresu, prezident to podepíše a voila, jde se losovat. Nutno podotknout, že od války ve Vietnamu nebylo draftování využito...až po...okamžik, ve kterém začíná tento film. Každý z kamarádů se během 30 denní lhůty, do které se mají hlásit, vyrovnává s touto událostí po svém, ovšem v rámci uvěřitelné reality. Bohužel, diváka to moc nebere. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Moj komentar sa bude trosku lisit od ostatnych. Kedze som zatazena na tzv "ukecane" dramy, mne sa tento film pacil. Herecke vykony boli fajn, malo to spravnu dlzku a celkom som tym pribehom uverila. Bolo to tvrde a uprimne povedane, nechcela by som sa dostat do ich situacie, kedy by som isla bojovat za nieco, comu neverim do vojny, v ktoru tiez neverim... ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama