Reklama

Reklama

Dramatická kritika chování velkých společností v průmyslu rychlého občerstvení vypráví příběh, jímž se prolínají tři základní dějové linie. V první jde o ilegální přistěhovalce do USA pracující v masném velkozávodu. Další je o vysokoškolské studentce pracující jako brigádnice v rychlém občerstvení a koketující s aktivismem. A poslední nás zavede doprostřed vyšetřování správy podniku. Don Henderson (Greg Kinnear) je marketingovým vedoucím řetězce Mickey's Fast Food Restaurant a má obrovský problém. Kontaminované maso se nějak dostává do karbanátků potřebných pro výrobu jejich nejoblíbenějších hamburgerů Big One. Aby zjistil jak, vypraví se ze svého útulného hnízdečka v jižní Kalifornii do příbytků středoamerických dělníků obsluhujících jejich masné závody a objevuje tam skutečný "rychloobčerstvovací národ" konzumentů, kteří si sami vůbec neuvědomují, že to oni jsou konzumováni průmyslem lačnícím po čerstvém mase a výdělku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

KatanaCZ 

všechny recenze uživatele

Četl jsem zde celou řadu zajímavých komentářů týkajících se tohoto filmu a zajímal mě už jen kvůli tomu, co zde napsal Radek99. Těšil jsem se.........chyba! Normální divák se dívá na film kvůli zábavě a ne aby v něm hledal nějaké více či méně skryté bůh ví co. Takže řeči o kapitalismu, levicové orientaci apod. jsou naprosto zbytečné, stejně jako několik příběhů, které se prolínají během filmu. Vlastně jsou to úplně zbytečné dějové linie, bez kterých by se film klidně obešel. Pokud se přeci jen chce někdo nudit, tak mu tento snímek vřele doporučuji! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No, jestli jsou hambáče z hoven nebo ne, je mě úplně jedno. Já je nežeru. Kde mám však záruku, že jsem někdy nesežral nějakej ten výživnej kuchařův plivanec dovedně zamíchanej v jídle v klasický hospodě. Jídlo složený z kousku hovna jsem snad nikdy neměl, ale jeden nikdy neví. Třeba jsme už všichni sežrali nějaký to hovno, ale hrajeme si na to, že máme nóbl držky. To, že nežeru ve fastech má jiný důvod. Abych se tam nadlabal jako v hospodě, musel bych vysolit tak dvě kila a to ještě budu žrát rukama, budu mít umaštné ruce i nohy a o hubě ani nemluvě, přitom za dvě kila se v hospodě naměju jak král. Takže tahle část kritiky mě ve filmu přišla zbytečná. Druhá část kritiky ve filmu je však daleko závažnější. Novodobé otroctví v podobě zaměstnávání nelegálních uprchlíků je totiž dost velká nemoc současného světa. ()

Reklama

majxik 

všechny recenze uživatele

Docela rozporuplný snímek, jedna má čast by mu nejraději dala 4 hvezdičky a druhá říka že jedna je moc... No ale když si to sesumíruju na papír, tak se zde objevila lákavá tématika Fast Foodu a co v nich lidi jedí, k tomu tématika velikých korporací která "malé" lidi poměrně zajímá, a to došperkováno k práci ilegalních přistěhovalců a zacházení s nimi. Na druhé straně je tento snímek místy utahaný až běda. Dojem i kazí některé obsazení herců, kteří sice odvádějí dobrou práci, ale bohužel se sem nehodí. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Stále nevím, co si to tomto filmu myslet... nese všechny rysy nezávislého snímku, ovšem zároveň se zde objevuje řada hollywoodských hvězd a místy to působí rušivě. Najdeme tu mnoho působivých scén, které však střídají zbytečně natahované dialogy z větší části o ničem. Snímek každopádně nadchne svým syrovým podáním a zapůsobí tak jak má, bezprostředně po jeho skončení si určitě nezajdete na hamburgera, některé výjevy totiž působí velice sugestivně až nechutně. (70%) ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Kontroverzný film o hamburgeroch a fastfoodoch, moment už sme to tu raz mali. Áno, mám na mysli Super Size Me, ktorý však bol dokumentom. Linklaterov snímok je však aj o rôznych ľuďoch, rôznych povahách, rôznych problémoch, mexičanoch.:) Súhlasím s KevSpa, že po zhliadnutí tohto filmu si asi ťažko hneď niekto zájde na hamburger. Linklater mi čiastočne pokazil chuť do jedla a pohľady na úbohé zakrvavené kravy si určite nechcem zopakovať, no musím priznať, že ma jeho film zaujal, mal kopu výborných hercov (hlavne Greg Kinnear) a bol zaujímavý, aj keď nechutný. Čo v tom hľadala Avril Lavigne? ()

Galerie (75)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy se Don Anderson (Greg Kinnear) vydá na služební cestu, jede ve vozidle Ford Explorer 4. generace. Nedlouho poté však vystupuje ze staršího Fordu Explorer 3. generace. V dalším střihu pak lze vidět opět původní auto. (alambert)
  • Režisér Richard Linklater bol nominovaný na Zlatú palmu na filmovom festivale v Cannes. (Greenpeacak)
  • Avril Lavigne, která zde v menší roli ztvárnila vegetariánskou aktivistku bojující za osvobození krav, je vegetariánkou i ve skutečnosti. Jednou nicméně uvedla, že by se za vegetariánku nepovažovala, pro případ, že by ji někdo viděl jíst maso. (GreatestFan)

Související novinky

Vůz plný zlata

Vůz plný zlata

01.06.2006

Zatímco čeští filmaři stahují své snímky z většiny festivalů na protest proti nepochopitelnému jednání naší vlády, která neodsouhlasila novelu zákona o české kinematografii, v Cannes se tuto neděli… (více)

Prst v chilli gratis

Prst v chilli gratis

21.05.2006

Co byste dělali, kdybyste začali jíst právě čerstvě připravené chilli a náhle v něm objevili článek lidského prstu? Já pravděpodobně zvracel. Tohle se stalo právě před rokem a před půl rokem byli… (více)

Reklama

Reklama