Reklama

Reklama

Dramatická kritika chování velkých společností v průmyslu rychlého občerstvení vypráví příběh, jímž se prolínají tři základní dějové linie. V první jde o ilegální přistěhovalce do USA pracující v masném velkozávodu. Další je o vysokoškolské studentce pracující jako brigádnice v rychlém občerstvení a koketující s aktivismem. A poslední nás zavede doprostřed vyšetřování správy podniku. Don Henderson (Greg Kinnear) je marketingovým vedoucím řetězce Mickey's Fast Food Restaurant a má obrovský problém. Kontaminované maso se nějak dostává do karbanátků potřebných pro výrobu jejich nejoblíbenějších hamburgerů Big One. Aby zjistil jak, vypraví se ze svého útulného hnízdečka v jižní Kalifornii do příbytků středoamerických dělníků obsluhujících jejich masné závody a objevuje tam skutečný "rychloobčerstvovací národ" konzumentů, kteří si sami vůbec neuvědomují, že to oni jsou konzumováni průmyslem lačnícím po čerstvém mase a výdělku. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Takový výstižný dokument o našem současném "zářivém vzoru", americké demokracii; zvlášť ty pasáže o nelegálním otroctví imigrantů (někteří "menažéři" v Čechách, na Moravě (na Slovensku tiež) jako by tomu ksindlovi mistrovskému z jatek z oka vypadli, co se týče chování vůči zaměstnancům).  Je tam pár docela drsných záběrů z porážky, ovšem to je v každé "velkovýrobně" masa kdekoliv; jinak ovšem ani výkony hvězd A. Lavigne či B. Willise to nezachránily. Osobně jsem se sice dodnes jakémukoliv "rychlému" důsledně vyhýbal a jak vidno, dobře jsem dělal... 

Kristushe

Kristushe (hodnocení, recenze)

docela bych tomu aj věřila že to tak je normálně... fuj hamburgra bych do huby nedala v životě...

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

"Jste padavky, stejně nevíte na co umřete. To chcete všichni umřít zdraví? Kdybych měl zkoumat jak se vyrábí každé jídlo, tak nejím nic a raději umřu hlady!"
Tak nějak by mohla znít odpověď na otázku "Proč na ten film nechodit do kina?".

don corleone

don corleone (hodnocení, recenze)

Zdaleka prý není tak tvrdý jako knižní předloha. Režisér se drží při zdi a nechává si ty zadní vrátka otevřené až moc. Mohl být údajně daleko víc kritický. Neviděl jsem zatím, ale řikali ve filmovým magazínu na BBC.

SpeedyCZ

SpeedyCZ (hodnocení, recenze)

Ale páni distributoři... premiéra nebude? Zrovínka tohle by mohlo být velice zajímavé.

monolog

monolog (hodnocení, recenze)

tohle asi bude letos jedinej film, na kterej půjdu do kina. ani ne tak kvůli hercům, ale spíš kvůli tématu. tohle by mohl bejt sakra dobrej film.

Související novinky

Vůz plný zlata

Vůz plný zlata

01.06.2006

Zatímco čeští filmaři stahují své snímky z většiny festivalů na protest proti nepochopitelnému jednání naší vlády, která neodsouhlasila novelu zákona o české kinematografii, v Cannes se tuto neděli… (více)

Prst v chilli gratis

Prst v chilli gratis

21.05.2006

Co byste dělali, kdybyste začali jíst právě čerstvě připravené chilli a náhle v něm objevili článek lidského prstu? Já pravděpodobně zvracel. Tohle se stalo právě před rokem a před půl rokem byli… (více)

Reklama

Reklama