Reklama

Reklama

Náš příběh se odehrává v malém městě Willard, místě, kde se každý zná s každým a nikdo nezamyká dveře, protože zloději zde prostě nejsou. A všichni až na Timmy Robinsona (K'Sun Ray) jsou spokojení. Timmy je osamělý tichý kluk zavřený neustále ve svém pokoji. Jednoho dne si jeho maminka (Carrie-Anne Moss) koupí nemrtvého domácího pomocníka (Billy Connolly), ale Timmy je zásadně proti, protože zombiím nevěří. Když si s ním ale umrlec chce hrát a navíc ho ješte zachrání pred místními rváči, začne jej považovat za přítele a pojmenuje ho Fido. Jenomže nefunkční Fidův obojek je velký problém, a o to větší ve chvíli, kdy začnou sousedé umírat. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

imf 

všechny recenze uživatele

Už dokumentární vsuvka z úvodu by sama o sobě sbírala ceny na festivalech, ale Fido se na devadesátiminutové stopáži rozbíhá po louce plné nápadů, kvalitních replik a uvolněných herců. Pastelová stylizace a všudypřítomný zombie humor pohánějí kupředu tradiční příběh o klukovi a jeho "nové hračce", přičemž režisér Andrew Currie skladá klišé do úplně nových tvarů a chutí, takže nakonec z Fida nejvíc sálá právě radost z kinematografie jako celku. Zíráte na plátno, minuty ubíhají jako patníky podél silnice a tahle jízda ve vás zanechá výjimečně dobrý pocit z toho, že špatných filmů sice čas od času nebezpečně přibude, ale ty dobré zkrátka nikdy nevymřou. Nový talent se vždy skrývá za nejbližším rohem a každý den má pro vás svět nějaké příjemné překvapení. Jen ho najít. Pokud neumíte hledat, nechte si poradit tak jako já. Ať už je váš vztah k zombie filmům jakýkoliv, nebudete litovat. (90%) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak zkoukl jsem dneska dva retro filmy které vzdavají hold/parodují, starý filmy. Jeden byl Fido a druhý Alien trespass. A AT dopadl o dost lépe tohle mi přišlo takový o ničem a dost nudné. Všechno bylo fajn, kamera, hudba, styl, a ten feeling ale nijak mi to nepadlo do oka a tak jsem se neustále koukal na hodinky kdy bude sakra konec. Naneštěstí to zachraňují herci kteří byly sympatičtí. Ale prostě jsem se nějak nemohl bavit. ()

Reklama

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt hodně zvláštní film ! Už podle traileru jsem si nebyl jist o co vlastně půjde . Ten film je totiž originální , což je v dnešní době prakticky zázrak . Funguje to dobře jako horor , ale i jako komedie . Má to v sobě , ale i prvky počátků sci-fi filmů , tak že to funguje dobře i jako retro . Hlavně ten úvod opravdu stojí za to . Mohu doporučit všem těm co chtějí vidět něco , co se jen tak nevidí . ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Pokud odpustíte tvůrcům to, jak naložili s chováním zombie a vlastně s jejich celkovým charakterem, tak potom si užijete nevšední zombie komedii s vtipným a neotřelým nápadem. To vše za zvuku nádherné dobové hudby a pěkných kamerových záběrů. Nevidím důvod, proč bych měl hodnotit níže než hodnotím, tedy 75%. :) ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Fido není nejlepší komedií. Film je zasazen do padesátých let minulého století. Představuje nám americké (kanadské) předměstí, obývané povrchními lidmi, zakládájícími si na počtu zombie v domě. Někdo zombie s náramkem používá k souloži, případně k masturbaci, jako sluhu. Druhý, jako zahradníka, pošťáka, nebo mlíkaře. Děj nás zavede do rodiny, která svého zombie používá, jako domácího mazlíčka. Ženuška vlhne při pohledu na něj, syn v něm vidí skutečného tátu. Manžel v něm vidí konkurenci a nebezpečí. Samotný zombie (Fido), je však naprosto vygumovaný. Fido občas sežere souseda, občas sežere děti, občas sežere starou bábu. A to je v podstatě všechno, co nám tato postava ukáže. Nejvtipnější postavou tak není on, ale Carrie-Anne Moss (Trinity z Matrixu), která hraje skvěle a svojí postavu udělala zajímavou, ačkoliv její prostor ve scénáři, není největší. První hodina není ničím zajímavá, vtipná. Vtip a trochu akce se vyskytne až v poslední třetině filmu a trpělivý divák dostane alespoň trochu té zábavy. 55% 03.01. 2010 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Helen Robinson (Carrie-Anne Moss) má ve filmu pětiranný revolver, ale v 53. minutě filmu z něj vystřelí celkem 9 krát bez přebití. (Stanley619)

Související novinky

Unavená smrt

Unavená smrt

22.05.2006

Taky jste si říkali, kam se poděla bledotemně krásná představitelka otce, syna a ducha svatého anglicky z Matrixu Carrie-Anne Moss? Kromě toho, že se starala o své děti (první 9/03 a druhé 11/05) si… (více)

Reklama

Reklama