Reklama

Reklama

Náš příběh se odehrává v malém městě Willard, místě, kde se každý zná s každým a nikdo nezamyká dveře, protože zloději zde prostě nejsou. A všichni až na Timmy Robinsona (K'Sun Ray) jsou spokojení. Timmy je osamělý tichý kluk zavřený neustále ve svém pokoji. Jednoho dne si jeho maminka (Carrie-Anne Moss) koupí nemrtvého domácího pomocníka (Billy Connolly), ale Timmy je zásadně proti, protože zombiím nevěří. Když si s ním ale umrlec chce hrát a navíc ho ješte zachrání pred místními rváči, začne jej považovat za přítele a pojmenuje ho Fido. Jenomže nefunkční Fidův obojek je velký problém, a o to větší ve chvíli, kdy začnou sousedé umírat. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

Botič 

všechny recenze uživatele

Zombie do každé rodiny. Láska kvete nejenom v každém věku, ale jak se zdá, tak i v každém stavu, i když jste chodící mrtvola a své nejlepší časy máte za sebou. Fido, hodný zombie ze sousedství, je toho jasným důkazem. Hodinu a půl dlouhá reklama, ponořená do atmosféry šedesátých let, na šťastný život v bezpečném zombielandu představuje elektrizující gejzír originálních nápadů v té nejalternativnější možné vizi světa, jakou si lze představit. Tahle snově barevná komedie vypadající jak z pera Barry Sonnenfelda je plná všetečných otázek, vyhýbavých odpovědí, nečekaného přátelství a romance vystřižené ze starých filmů. Rozkládající se za pochodu, ale velice kouzelné. ()

DJ Lonely 

všechny recenze uživatele

Zatraceně, ta Carrie-Anne Moss je čím dál víc sexy a oblečky ze 60-tých let jí sluší víc než ty latexové z Matrixu. Už jen za její vizáž a herecký výkon bych dal 4 hvězdičky, ale poté, co jsem se sesypal z křesla po scéně, kdy manželovi oznámí své těhotenství a ten jí zklamaně odpoví "Obávám se, že další pohřeb si při mém platu nebudeme moct dovolit." dávám ultimátní hodnocení. Tenhle film prostě stojí zato. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně hravá variace na klasický příběh přátelství kluka a jeho psa včetně prověřeného vývoje událostí – kluk se s novým mazlíčkem spřátelí, přičemž on musí čelit nepřízni jednoho z rodičů, idylka je dále narušena zásahem zvenčí, aby se vše nakonec opět v dobré obrátilo. Akorát v tomto filmu není mazlíčkem pes, nýbrž zombie. Zombie jménem Fido a vězte že tenhle nemrtvý mazlík sousedy jen tak neškodně neoslintá, jak měl ve zvyku třeba ten chlupáč Beethoven, on jim rovnou vyhryže střeva z pupku! ___ Nápad domestikované zombie jakožto nového člena rodiny, mazlíčka nebo sluhy je perfektní a jako takový je živnou půdou pro spoustu vtipných a bizardních situací. Celý příběh je podán s roztomilou nadsázkou, což platí i pro vražedné zásahy zdivočelých zombíků a v těch se na brutalitě vůbec nešetří. Je libo střívko nebo mozeček rozprsknutý na stěně? Nebo snad urafnutá ruka? Máte to mít! Fido je navíc zasazen do Ameriky 50.let, přičemž naivita kinematografie té doby a její celková atmosféra z tohoto filmu jen číší. Zároveň jsou zde patrné i satirické prvky zaměřující se na konzumní společnost a dokumentárně laděný prolog je zase vtipnou variací na naučné filmy z éry kdy se do domácností pomalu zaváděly televizory a filmový průmysl cítil potřebu vychovávat a vzdělávat dětské publikum. Jestliže Sam Mendes v Nouzovém východu nahlížel pod pokličku na první pohled spořádaných a ideálních rodin a tento dobový mýtus zdárně zbořil, režisér Andrew Curie dobové vyobrazení života na předměstích přijal za skutečné pro svůj diegetický svět, čímž z Fida udělal jakýsi pastiš hollywoodské kinematografie 50. let…nehledě na vyprávění příběhu s výraznými hororovými a sci-fi prvky, které tehdy tvořily značnou část filmové produkce. ___ Fido je svéráznou poctou jedné kinematografické epochy a její parodií zároveň, originální a hravou zombie komedií, která exceluje po stránce formální scénáristické. P.S.: Carrie Anne Moss je zde doslova k sežrání…druhý a třetí Matrix odpuštěn. 90% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

S ochočenými zombieky už kdysi koketoval sám mistr žánru G.Romero ve Dni mrtvých, ale zde byl tento nápad rozveden tak netradičně a kouzelně, až z toho moje srdce zaplesalo. Soumrak mrtvých mě sice dokáže častěji rozesmát, ale Fido mě navíc dokázal dojmout. Se zombie horory se v posledních letech roztrhl pytel tak, že už pomalu na množství ty špatné převyšují nad kvalitou, zatímco zombie komedií je pomálu, ale stojí za to. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Fido není nejlepší komedií. Film je zasazen do padesátých let minulého století. Představuje nám americké (kanadské) předměstí, obývané povrchními lidmi, zakládájícími si na počtu zombie v domě. Někdo zombie s náramkem používá k souloži, případně k masturbaci, jako sluhu. Druhý, jako zahradníka, pošťáka, nebo mlíkaře. Děj nás zavede do rodiny, která svého zombie používá, jako domácího mazlíčka. Ženuška vlhne při pohledu na něj, syn v něm vidí skutečného tátu. Manžel v něm vidí konkurenci a nebezpečí. Samotný zombie (Fido), je však naprosto vygumovaný. Fido občas sežere souseda, občas sežere děti, občas sežere starou bábu. A to je v podstatě všechno, co nám tato postava ukáže. Nejvtipnější postavou tak není on, ale Carrie-Anne Moss (Trinity z Matrixu), která hraje skvěle a svojí postavu udělala zajímavou, ačkoliv její prostor ve scénáři, není největší. První hodina není ničím zajímavá, vtipná. Vtip a trochu akce se vyskytne až v poslední třetině filmu a trpělivý divák dostane alespoň trochu té zábavy. 55% 03.01. 2010 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Helen Robinson (Carrie-Anne Moss) má ve filmu pětiranný revolver, ale v 53. minutě filmu z něj vystřelí celkem 9 krát bez přebití. (Stanley619)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Související novinky

Unavená smrt

Unavená smrt

22.05.2006

Taky jste si říkali, kam se poděla bledotemně krásná představitelka otce, syna a ducha svatého anglicky z Matrixu Carrie-Anne Moss? Kromě toho, že se starala o své děti (první 9/03 a druhé 11/05) si… (více)

Reklama

Reklama