Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Venkovské dívce Pepině se občas stýská po jejím chlapci Ferdovi. Ten slouží v detektivní společnosti "Bdělá sůva" v Praze. Pepina využije příležitosti navštívit Ferdu, když jí filmaři nabídnou, aby jela s nimi. Na předměstí Prahy jí však nedopatřením ujedou. Pepina se v Praze nevyzná a jen náhodou zabloudí do divadla, kde má Ferda právě službu. Uprostřed představení se ocitne Pepina na jevišti. Zazpívají s Ferdou milostný duet a sklidí nečekaný aplaus. Jsou pozváni k Ferdovu šéfovi, plukovníku Mužnému, na snídani. U stolu zasednou s plukovníkovou dcerou Máničkou a jejím ženichem, adjutantem Arsenem. Ten se svěží Pepině neustále věnuje. Ferda začne ze žárlivosti koketovat s Máničkou. Pepina se urazí a odjede domů, kde se právě chystá posvícení. Toho využije Ferda a pozve na ně Máničku i šéfa. Tvrdohlavou Pepinu nakonec přesvědčí o své lásce a protože přijel i Arsen, oba mladé páry se zase domluví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Ten film je prostě rozkošný. Asi jeden z prvních filmů, který byl u nás natočen podle komiksů. Autoři se pravděpodobně snažili styl kresleného seriálu zachovat nejen dějově, alei vizuálně, a to sejim podařilo. Neboť komiksy vždycky byly příběhově dost naivní, ovšem značná dávka naivity jde Pepině k duhu. Slávka Doležalová totiž v řadě dalších filmů dokazovalasvoji skutečnou profesionalitu, takže ji bych z amatérismu rozhodně neobviňoval. Kromě ní tvrdil muziku nenapodobitelný Josef Rovenský. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Na poli českého filmu dodnes nesrovnatelný unikát. Adaptace kresleného novinového stripu! Po 80 letech něco takového už těžko doženeme. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Nefalšovaný filmový úlet, jenž může některým "neznalým" diváků způsobit i šok. Pro znalejší se jedná o celkem humornou podívanou, které se ovšem nevyhýbá přehnané tajtrlíkování a chvílemi dost tragické, rušivé střihy. Nicméně celková "ulítlost" snímku je zcela vstřebatelná a film funguje i jako výborné zdokumentování dobové Prahy. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Blbůstka. Ale sympatická. Voborského comiksový seriál byl tehdy v kurzu a Binovec nepropásl výjimečnou příležitost, která se tu doslova nabízela. Leccos už je sice dávno pasé, ale minimálně společné výstupy Fandy Mrázka a Slávky Doležalové v sobě mají alespoň kouzlo (ne)chtěného. Pro pokročilé. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je skutečně unikátní v tom smyslu, že se jedná o adaptaci komiksového stripu, který v té době u nás vycházel a který si našel svoje čtenáře. Takových filmů obecně v české historii moc není a z poslední doby mě napadá jedině "Alois Nebel". Jinak je ale "Pepina Rejholcová" poměrně klasická komediální blbna, která je ke konci až otravná. ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Komedie na druhou, parodie na parodii, fraška nad frašky. Čistý krystal českého dadaismu!!! Těžko překonatelné umělecké dílo vzniklé z původního Voborského komiksu. Vynikající Slávka Doležalová-Kulhavá a Fanda Mrázek, jejichž FERRRDÓÓÓ a PEPINÓÓÓ mi bude ještě dlouho znít v uších. Antonie Nedošínská jako vesnická domácí tyranka, jeden pravý černoch a spousta očerněných bělochů a bělošek představujících domorodce, šílený filmový režisér a jeho stafáž, neméně potrhlý divadelní režisér. V době nátáčení 38mi letý „dědeček“ kokainista Josef Rovenský a oplácaná upejpavá Darja Hajská tvoří zajímavý páreček stejně jako T. Pištěk (velitel hlídacího pluku Bdělá sůva) a již zmíněná A. Nedošínská. Stále spící stárnoucí J. W. Sperger, sodomy a gomory přivolávající Milka Balek-Brodská – i to jsou svérázné postavičky tohoto unikátního filmu. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Velmi podarena podivana zalozena na komiksu o Pepine. V hlavni roli skvela Slavka Dolezalova. Ta to cely tahne... Zaujala tez moc hezka Ela Sarkova v roli herecky Fizullini. :-))) Je to bizarnost, ale za videni to urcite stoji. ()

ZorkaJ 

všechny recenze uživatele

Díval jsem se na stejný film, jako mnozí hodnotící uživatelé? Nejspíš ano, ale musím s většinou nesouhlasit, nebo jsem byl s filmem spokojený. Opět skvělá Antonie Nedošinská jako matka Pepiny - rázná (ženská kulový blesk), Slávka Doležalová-Kulhavá - Pepina - sympatická, milá, svéhlavá (jak už to u mladých bývá). Příběh jednoduchý, ale svižný. Václav Binovec odvedl skvělou práci. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak jsem měl pocit, že se tam více kokrhalo, než hrálo. Ale písničky ušly, tak co. Nevím proč mi stále Pepina nepasovala do té doby. Dívat se na to dalo, ale podruhé ne. ()

Lockeroom 

všechny recenze uživatele

Docela půvabné, ale šlo z toho vytěžit víc. Možná z toho mohl být podobný kult jako ze Švejka. Slávka Doležalová - Kulhavá vynikající, trefila tu polohu, ve své době byl film zřejmě velmi populární. Viděl jsem kdysi reklamu se Slávkou Doležalovou a Fandou Mrázkem na mýdlo a písničku Černá čára na zdi zpíval děda. :) https://www.youtube.com/watch?v=dXio62w2jUc ()

Reklama

Reklama