Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z trestnice uprchl vězeň. Veškeré pátrání však bylo bez výsledku. V nedalekém lese se objevil pytlák a adjunkt Karel se ho marně snaží chytit. Mary, dcera majitele honitby, Karla tajně miluje. Je to však žena velkorysá a když zjistí, že Karel miluje Lidušku a že Liduška, u jejíž tety Karel bydlí, jeho city opětuje, vzdá se své lásky. Karel žádá Lidušku o ruku, ale ta nepochopitelně odmítá. Dívku nešťastnou náhodou postřelí pytlák a tajně ji odnese domů. Karel je náhodným svědkem jejich rozmluvy a zjistí, že Liduška je pytlákovou ženou. Před časem měli svatbu, ale hned po obřadu byl ženich zatčen pro své zločiny. Po útěku z vězení se živí pytlačením. Karel neprozradí Lidušce, že ví o jejím tajemství. Dá však četnictvem obklíčit les a pytlák řeší svou situaci sebevraždou. Karlova láska pomůže překonat Lidušce přestálé utrpení a oba se mohou těšit z nového společného života.
Stejní tvůrci natáčeli současně i německou jazykovou verzi "Im fremden Revier." (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Melodramatický příběh z lesního prostředí podobně jako neuvěřitelné hloupý a technicky nemožný "Pozní máj" zhruba ve stejném duchu. Velmi slabý film, který snad nestojí ani za povšimnutí, od méně známého režiséra, jehož asi největším úspěchem režijní filmografie byl snímek "Rozpustilá noc" s tehdy začínajícím gentlemanem Oldřichem Novým. Celé se točí okolo tří hlavních herců a to adjunkta Karla Černého (Oskar Marion), pytláka (František Šlégr) a Lidušky (Markéta Krausová). Ty ostatní krom malé roličky kapelníka a dirigenta R. A. Dvorského, hrajou jak se říká až druhé housle. A to i ty tři výše zmiňovaní nebyli ve své době žádná herecká elita, natož nějaký průměr. Ještě se tady zmíním že hudbu k tomuto filmu tehdy vytvořil Jára Beneš, po roce 45' žijící ve Vídni.. Hlavní roli lesního adjunkta Karla Černého si zahrál Oskar Marion vl. jménem Oskar Lepka, pozdější vedoucí výroby v Německém filmu. Jehož asi největším filmovým úspěchem bylo ztvárnění role nadporučíka Lukáše v druhém filmovém Švejkovi, se Sašou Rašilovem v hlavní roli. Ve filmu nemůžou pozornému divákovi uniknout i tehdejší města jako Karlovy Vary nebo Brno s hradem Špilberkem. Souběžně s tímto filmem byla natáčena i německá verze pod názvem "Im fremden Revier" se stejnými herci i filmovým štábem. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Malá sudetská domů. Příběh se rozpadl dřív, než mohl vůbec začít a ze všeho nakonec zbylo jen zmatené pobíhání po lese a špatně lámaná čeština hlavních představitelů. Že by generálka před mnichovskou premiérou? ;) ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je fajn vidět prakticky neznámé tváře českého filmu, na druhou stranu je to ovšem smutné v případě tak blbého příběhu. Dochovaná kopie (alespoň ta prezentovaná na CS Filmu) je navíc v dost špatném stavu, takže z některých vět je slyšet jenom půlka. Že by to ale nějak zásadně uškodilo už tak nepovedenému celku, to zas ne. ()

dyfur

všechny recenze uživatele

moja zaujímavosť:Filmovanie prebiehalo v Karlových Varoch, Špilberku, Mariánskych Lázňach a Moravskom krase. (dyfur) ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Film ještě nese známky němé éry, neb sám je dost často němý. Nu a pokud se tam nekvílí, tak se i mluví, ale moc řečí se nenadělá. Příběh je to plytký a doslova střelený, jako ta Lída tím pytlákem. Přesto musím uznat, že tehdy točit v exteriérech nebylo snadné a zde se to zvládlo na profi úrovni. Za to dvacet a to musí stačit. ()

Reklama

Reklama