Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest žen spojuje hrozné tajemství z doby, kdy byly chovankami internátní školy, ve které pevnou rukou vládla jeptiška Ursula. Když Ursula zjistila, že jedna z nich, patnáctiletá Mary, čeká dítě s místním knězem, rozhodla se ji očistit od hříchu. Maryiny kamarádky byly svědky jeptiščiny krutosti a kamarádce pomohly. Od té doby už jeptišku nikdo neviděl a škola byla zavřena... O mnoho let později je Mary brutálně zavražděna. A nejen ona. I další bývalé chovanky školy za záhadných okolností umírají. Ostatní jsou nuceny se opět spojit a společně s Eve, dcerou Mary, a jejími přáteli nalézt příčinu vražd. Vše nasvědčuje tomu, že Ursula se vrátila, aby se pomstila těm, které jí ublížily... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Tak jsem - obalamucen atraktivitou námětu - zase jednou ignoroval nevalné hodnocení "Jeptišky" na CSFD i IMDb a strávil sledováním tohoto snímku více než hodinu a půl života. Dobře mi tak. Po vizuální stránce nelze filmu nic vytknout, těch pár dějových nesrovnalostí bych ještě snesl a tak by to byla docela ucházející duchařina, nebýt katastrofálně odbytého a nelogického závěru, který dělá idioty nejen z diváků, ale i z tvůrců. ()

folklorman 

všechny recenze uživatele

Když sem si film našel a objednal z časopisu POPRON, tak sem se nemohl dočkat až film uvidím, protože vše nasvědčovalo tomu, že to bude perfektní horor. Bohužel, to co jsem čekal ve filmu nebylo. Jeptiška, která se zjevuje v kapalném skupenství mě nebere - čekal sem to úplně jiné. No ,ale i tak dávám dvě hvězdy za dobré interiéry, dobré herecké obsazení a za to málo gore. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Jo vizualně je to docela hezký. Všichni co ve filmu hrajou jsou dobře oblečení sympaťáci. Jeptiška taky celkem jde. Má to i několik jakž takž napínavých scén. Ale jinak je to už mnohokrát viděné schéma vyvražďovačky. Navíc se ve filmu skoro pořád mluví, hororové akce je pomálu a o gradaci napětí se už vůbec nedá mluvit. Taková sterilní pásová výroba pro ... hmmm ... asi širší masy lidí. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Všude samá voda, ještě víc jak v Dark Water. Z vody vstanuvší duch jeptišky je trikově docela povedený. Ještě koukatelné béčko, na pohled vcelku pěkné, jinak jedno z mnoha, od produkce Brian Yuzna bych více snad ani nečekal. Stejnou divnou pointu jako zde jsem nedávno viděl v jiném hororu, který nebudu prozrazovat, ale určitě jste ho také viděli. ()

unagi 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé. Keby bol film dovezený s ameriky, konkrétne s holivúdu, dodanej erotiky a obsadenie filmu aspon jedna znám tvár....film by mal v tých percentách vyššie číselko. No ale nevadí. Nevravím že bol výnimočný, ale určite mal myšlienku a nejaý ten hlbší dôftip. Tie efekty si mohli odpustit no ale aj tak určite lepšie pozeratelný film ako veľká časť lepšie hodnotených horor, ktoré sú na jedno kopyto! HOTOVO ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Luis de la Madrid soutěžil o Barcelonskou cenu v kategorii nejlepší režie. (Terva)

Reklama

Reklama