Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest žen spojuje hrozné tajemství z doby, kdy byly chovankami internátní školy, ve které pevnou rukou vládla jeptiška Ursula. Když Ursula zjistila, že jedna z nich, patnáctiletá Mary, čeká dítě s místním knězem, rozhodla se ji očistit od hříchu. Maryiny kamarádky byly svědky jeptiščiny krutosti a kamarádce pomohly. Od té doby už jeptišku nikdo neviděl a škola byla zavřena... O mnoho let později je Mary brutálně zavražděna. A nejen ona. I další bývalé chovanky školy za záhadných okolností umírají. Ostatní jsou nuceny se opět spojit a společně s Eve, dcerou Mary, a jejími přáteli nalézt příčinu vražd. Vše nasvědčuje tomu, že Ursula se vrátila, aby se pomstila těm, které jí ublížily... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

tron 

všechny recenze uživatele

Hoci som Briana Yuznu ako režiséra a producenta nikdy nemal bohvieako rád, Mníške musím jedno uznať: urobiť z hororového monštra vraždiacu mníšku, to je fakt originálna vec. Navyše vizuálne úchvatne spracovanú. Snímka ďalej disponuje i dobrou atmosférou, takže ak stráviť príjemne béčkarský hororový večer a nemáte po ruke nič lepšie, Mníška celkom ujde [až na hlúpe rozuzlenie]. Viac v mojej recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/693/ ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se španělské skvadře moc nepovedlo, námět s vraždícím duchem jeptišky i jeho zpracovaní je super, ale scénář z toho všeho dělá hodně nudnou variaci na nadpřirozený slasher. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Klasická variace na tisíckrát viděný příběh o zbloudilé duši, která nemyslí na nic jiného než se pomstít a pozabíjet si pár lidí. Kdyby měla Jeptiška alespoň nějakou atmosféru nebo pár povedených scén, tak ani neceknu, ale tohle je opravdu hrozné, doporučuji obloukem se vyhnout. 10% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Duch krutej jeptišky, ktorá trýznila študentky jednej katolíckej školy sa po 18 rokov vracia formou vodného ducha vynárajúceho sa z vodovodných kohútikov kuchýň či kúpeľni, aby pomstil svoju smrť na každej z dievčat, ktoré sa podieľali na jej vražde. Tak rád by som dal čo len o jednu hviezdu na viac, ale bohužiaľ, nejde to. Napriek výbornému nápadu, mňa osobne tento horor ani raz nevystrašil, ba dokonca na mňa všetky scény pôsobili tak veľmi predvídateľné, že o nejakom vzbudení napätia nemôže byť ani reč - 40%. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Tématika z kláštera a ještě v podání hororu, jen tak nikoho nezaujme. Herci žádná sláva, příběh také horší, občas se objeví slušné triky a to je tak celkově vše. ( Hodnocení: 3/10 ) ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Mysl tvůrců, nejspíš zaplavilo té vody až moc, když ze sebe nedokázali vyždímat o krapet víc nápaditosti, takhle z toho vyšel jen hodně slabej průměr. (: Otčenáš jenž, jsi na nebesích...a věčnou spásu všem jeptiškám... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Sympatické béčko, které mě bavilo i po letech. Jistě, žádná bomba to není, jen standardní duchařský horor, kde ale není trapný bubák, nýbrž milosrdná sestra, předobraz to Valaka. Vizuálně příjemné, mordů dostatek. Jistě, gore mohlo být výživnější, ale i tak se divák dočká podříznutí, useknutých rukou nebo uťaté hlavy. Efektní jsou hrátky s vodou, z níž se následně démon zhmotňuje. A i přes delší stopáž mi film rychle uběhl, což se počítá. V hlavě mi utkvěly dva obrazy - dívky v noci u rybníčku a internátní škola osvětlovaná blesky blížící se bouře. To šmrcnutí do gotiky mne vždy potěší velice. Jediné, co mi vrtalo hlavou, co za postavu během telefonátu kynulo na psa, byla-li to postava.... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 4/10 Děj 3/10 Hudba 6/10 Efekty 5/10/// jakš takš zvuková stránka, triky patří mezi to lepší -po herecké stránce žádná sláva, je to duchařina která spíš nudí, příběh je na ranu (hlavně závěr)/// Kdysy dávno, kdesi ve Španělku je jedna třída holek které učí jeptiška. Ta když zjistí, že jedna studentka zhřešila (zřejmě jí to záviděla), tak se ji snažila dost nevybíravým způsobem očistit. V tom jim napomoc přispěchaly kamarádky a Jeptišku srazily do vany s vodou, když ani to nepomohlo, tak ji utopily, aby byl klid. No a ona se o 18 let později jako duch mstí, a odpravuje jednu ženskou za druhou (trošku to připomíná Nezvratný osud). Dává to smysl? No možná jen v tomto žánru. Pokud pominu zpracování, tak film ničím moc nezaujme, spíše čekáte jestli se něco stane. Vraždy vás neohromí. Herci rovněž ne. Atmosféra je dobrá, ale lekačky nefungují. Navíc závěr na styl filmu Noc s nabroušenou břitvou mi přišel jako hodně ubohej. Takže slabota./// Celkem 42%/// ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Jo vizualně je to docela hezký. Všichni co ve filmu hrajou jsou dobře oblečení sympaťáci. Jeptiška taky celkem jde. Má to i několik jakž takž napínavých scén. Ale jinak je to už mnohokrát viděné schéma vyvražďovačky. Navíc se ve filmu skoro pořád mluví, hororové akce je pomálu a o gradaci napětí se už vůbec nedá mluvit. Taková sterilní pásová výroba pro ... hmmm ... asi širší masy lidí. ()

iamek odpad!

všechny recenze uživatele

Španělský horor mám rád, ale tohle je trošku mimo. Nudné, neoriginální a k tomu špatné zpracování řadí tenhle snímek mezi vůbec nejhorší horory jaké jsem viděl. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z nekonečného radu bezvýznamných vyvražďovačiek, zaujímavá len tým, že tentokrát zo Španielska. Musím uznať, že jedine vizuálna stránka filmu nie je na zahodenie. Celý film je jedno veľké nelogické klišé. Ale veď, čo sa od toho dalo čakať? ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Tak jsem - obalamucen atraktivitou námětu - zase jednou ignoroval nevalné hodnocení "Jeptišky" na CSFD i IMDb a strávil sledováním tohoto snímku více než hodinu a půl života. Dobře mi tak. Po vizuální stránce nelze filmu nic vytknout, těch pár dějových nesrovnalostí bych ještě snesl a tak by to byla docela ucházející duchařina, nebýt katastrofálně odbytého a nelogického závěru, který dělá idioty nejen z diváků, ale i z tvůrců. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Je celkem překvapující, že na tomhle ne moc povedeném filmu pracovala skupina lidí, o kterých si dovolím tvrdit, že svému oboru dost rozumí. Režisér Luis de la Madrid spolupracoval na takových filmech jako Devil’s Backbone nebo The Machinist. Tohle je jeho první samostatné dílo a asi to nebyl zrovna vrcholný start. Co se týče samotného scénáře, nebyl zas až tak špatný. Příběh o pomstychtivé jeptišce a vraždách podle svatých žen je určitě dobrým námětem, jenže to zpracování a uvedení filmu dost pokulhává. Navíc se ve filmu objevuje hodně nelogických po sobě jdoucích scén. No a ten konec nebudu raději komentovat. Sice jsem to pochopil, ale moc mi to nedalo. Určitě je dobré se na tento film podívat, ale ti kteří mají rádi španělské hororové klasiky by mohli být hodně zklamáni.Samotné ztvárnění ducha jeptišky bylo pěkné a určitě jedním z větších pozitiv filmu. Bylo vidět propracování do nejmenších detailů, a to je pro duchařiny jen dobře. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo docela dobře, dobrej námět, zápletka, jenže pak, když tam začala poletovat ta jeptiška (a nedělala takřka nic jiného než to poletování) začalo to hodně rychle upadat. Ještě v Americe to šlo, po přesunu do Španělska už jsem jen stále více ztrácel zájem. Konec pak už by jen zbytečně natahovanej slepenec klišé a nelogičností. Nejvíc mě dostala Jeptiška na křídle letadla alá Pan Tau, ještě mohla zatančit..... ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Né moc povedený horor plný nejasností, nesmyslných zvratů a nelogických řešení. Nicméně od odpadu film zachránila vizuální stránka ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Fakt solidní příběh o zabití jeptišky a její pomsty po několika letech, je mírně strašidelná ale luxusně se vypořádá s ženami, ano byla přísná a chtěla dobro ale bohužel, pana prostě zůstaneš. Místo je solidně děsivé a příběh je dost dobře vymyšlený takže můžu jenom chválit. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Výjimečně špatná duchařina a kupodivu ze Španěl, jsem totiž zvyklý, že odtamtud přicházejí většinou nadprůměrně zajímavé kousky. Tentokrát to ale byla trefa vedle a naprostá ztráta času. Teatrální přehrávání špatných herců v kombinaci s retardovanými dialogy i zápletkou sráží tenhle nejapný pokus o horror na mentální úroveň latinskoamerických telenovel. K tomu ještě otřepané, laciné a naprosto pitomé rozuzlení, které je v rozporu s předchozím dějem, to by býval musel neschopný rejža některé scény natočit jinak. Ale zato se mu fakt originálně povedlo zvýšit napětí hřměním bouře a blikáním žárovek. Ubohost. Jedinými jakž takž plusy jsou duch jeptišky na vodní bázi, a pak ještě tři hezké zralé Španělky v menších rolích, konkrétně ta v kuchyni podříznutá, pak ta kulhavá kozatá a třetí s harpunou. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Asi po dvaceti minutách jsem si říkal, že Jeptiška je konečně horor, kterej stojí za to. Zejména první vraždička mě nadchla, stejně jako ten tučňák, kterej sice nebyl bůhví jak dokonalej, ale vyvolával při každym zjevení přejemnej mráz na zádech. Jenže pak se do toho vložili přechytralí teenageři, hororová klišé a na závěr debilní pointa, kterou sice člověk uhádne za krátkou dobu, ale brání se jí zuby nehty. A tak slibný to bylo. 30% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

V internátní škole nevalné pověsti je šest dívek fyzicky týráno jeptiškou. Těhotenství jedné z nich vyvolá brutální reakci představené a přátelé dívky se rozhodnou zakročit. Jeptiška zmizí a škola je zavřena. Po 17-ti letech však duše zemřelé zatouží po pomstě....... Scénář : Manu Diez. Velice špatně natočené, mělo to na víc. ()

Reklama

Reklama