Reklama

Reklama

Zmeškaný hovor II

  • Japonsko Chakushin ari 2 (více)

Obsahy(1)

Kyoko je učitelka v mateřské školce a po večerech chodí na kurzy dětské terapie. Díky zaneprázdněnému programu nemá čas na svého přítele, fotografa Naoto. Jednoho dne chce Kyoko Naotoa překvapit v čínské restauraci, kde si přivydělává. Jakmile dorazí, její telefon začne zvonit známou melodií. Oba ji poznávají. Je to vyzvánění, které předpovídá smrt. Oba si pamatují ty tragedie... nahrávky vlastního hrůzostrašného křiku... a nevyhnutelnost smrti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zdá sa mi, že Japoncov dokáže zaujať a vydesiť len horror o malom, mŕtvom dievčatku, čo mu cez ofinu nie je vidno do tváre. Musí byť za mlada kruto týrané a zomrieť nedôstojnou, bolestivou smrťou. Nasleduje jej desivá záhrobná pomsta. Obete sú vždy predom upovedomené tajomným spôsobom o tom, že sa neodkladne blíži ich posledná hodina. V tomto prípade je to prostredníctvom mobilného telefónu. Podivných Aziatov to možno naozaj ešte stále baví, ale ja už som sa toho prejedol. Je to nudné klišé. * ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Druhý díl, který již netočil Takashi Miike, víceméně navazuje na jedničku, takže se opět setkáme se zlým duchem malé holčičky Mizunumy Mimiko a se stejným zlověstným vyzváněním, které znamená, že ten, kdo zmáčkne tlačítko pro příjem, si to za 3 dny pěkně odskáče. Ano, kletba se nemusí přenést na adresáta, ale i na člověka, jenž si poslechne hlasovou zprávu. Jelikož doba pokročila a v Japonsku je již dávno běžná videotelefonie, uvidíme i jeden takový videotelefonický hovor, při kterém má jeden mobilista ducha za zády. Opět se dočkáme pátrání po minulosti ducha s berličkou v podobě flashbacků. A znovu nás čeká praštění zpřelamovaných končetin a několik nadprůměrných lekaček. V podstatě to samé jako jednička, jen více emotivnější. 7/10 Už se těším na třetí díl s všeříkajícím podnázvem Final. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný japonský horor, ktorý je pokračovaním vydarenej jednotky. Má celkom dobrý príbeh odohrávajúci sa rok po predchádzajúcich udalostiach, keď už to vyzerá, že je všetko v poriadku, ale ľudia znovu začnú dostávať podivné zmeškané hovory s nahrávkami času ich smrti, čo sa aj vyplní a tak sa musí učiteľka spojiť s novinárom, aby skúsili kliatbu zastaviť skôr, než bude neskoro. Spracovanie je ale rozhodne sklamaním, ešte spočiatku to vyzerá nádejne, ale čoskoro to upadne do úplného priemeru, ktorý sa síce dá dopozerať, zase nudné to nie je, ale inak to ani nemá čím výraznejšie zaujať. Tie zaujímavejšie prvky už boli použité v predchádzajúcom diely a navyše v lepšom prevedení a ten zvyšok moc nezaujme. Riešenie záhady pôsobí len čisto priemerne a finále zase malo byť omnoho dynamickejšie, ale aj tak nie je moc dobre podané. O napätí tu nemôže byť ani reči, to vôbec nefunguje a čo sa týka atmosféry, tak nejaké náznaky sú hlavne na začiatku a občas sa ešte na čas objaví, ale je dosť slabá. A moc ma nezaujali ani hororové situácie, tie lepšie sú v prvej tretine, ale aj tie sú prakticky len variáciou na úmrtia z jednotky, neskôr už ani nemá čo zaujať. Herecké obsadenie nie je zlé, síce tu chýba nejaká charizmatickejšia postava, ktorá by to dokázala lepšie tiahnuť, ale aj tak sú hlavné postavy bez väčších problémov. Réžia ma v ničom výraznejšie nezaujala, je to iba čistý priemer, ale technická stránka je na tom dobre. Jednotku mám rád, je to jeden z mojich najobľúbenejších japonských hororov, ale toto pokračovanie na mňa pôsobí len úplne zbytočným dojmom. Nie je to zlý film, na jedno pozretie stačí, ale všetky stránky sú len čisto priemerné a tak tu ani nie je čo chváliť. 52% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

První půlka je super a značně konkuruje dobré jedničce. Scény jako "kufr pod postelí, na zadním sedadle v autě nebo videohovor" jsou opravdu hororové jak mají být... Děj se ovšem přehoupne do druhé poloviny, do uhelného dolu. A zde nastává velký kámen úrazu. Všude samá tma v tomto případě vyvolává opačný účinek než by měla a člověk se přestává bát. Trochu horší průměr, určitě stojí za zhlédnutí, jednou. 45% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zdalo sa mi to o čosi slabšie ako jednotka, pričom celkový dojem je dosť rozpačitý. Boli tu síce miesta, ktoré vedeli slušne nastrašiť (hlavne prvá polovica filmu), neskôr sa však snímok začal utápať v prekombinovanosti deja, pričom záver už bol totálne mimo, paradoxne aj po hororovej stránke, akosi to tam už prestalo fungovať, pričom výborný atmosferický potenciál uhoľnej bane mi prišiel ako totálne nevyužitý a vôbec nie desivý. 60/100 ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Horory nemám ráda, protože se zkrátka bojím. Mrtvolné ruce, chmatající odněkud zpoza rohu, nebo jiné děsivé a lekavé okamžiky, které mě přinutí se schovat pod peřinu, nejsou však důvodem mého nízkého hodnocení. Naopak Zmeškanému hovoru 2 se úkol vyděsit diváka docela povedl. Když se však snažím objektivně podívat na celý film, vidím naprostou pitomost, která je bohužel založena jen na těchto hnusných pohledech typu pokroucené mrtvé tělo kamarádky a děsivá holčička se zašitou pusou. Jen o tomhle by snad horor být neměl. Jenže Zmeškaný hovor 2 je na tom s příběhem snad ještě hůř než díl první - a to i přesto, že se jedná skoro o to samé, jen tam umírají jiní lidé a vrahem je také někdo jiný. Především je naprosto nesmyslný a má slabé herecké výkony. Něco takového si zkrátka vyšší hodnocení nezaslouží. ~(0,6)~ ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Zmeškaný hovor se vrací a sice o dost slabším scénářem a atmosférou. režisér asi moc nevěděl jakou blbost do filmu dát a tak dělal co chce. Naneštěstí film aspon nenudí a neustále se tam něco děje. A hlavní herečky jsou pěkný. Pak nesmím opomenout scén s kufrem kde jsem se dokonce i lekl. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Pokračování docela obyčejného Zmeškaného hovoru se nese v dost podobném duchu jako první díl a seká tam jedno telefonní úmrtí za druhým až dojde na jednu z hlavních hrdinek, která dostane tři dny na vyřešení záhady s duchem. Příběh tak trochu navazuje na první díl, policejní detektiv a reportérka pátrají po bonbonech atd. ale naštěstí se většina dalšího děje týká něčeho jiného než toho samého z předchozího dílu, i když je to podané vesměs stejným způsobem. Protože ale netočí Miike, tak pokud jde o světlo, zvuk a humusárny, tak sice se tu v první půlhodince o něco podobného pokusí, ale nemá to takový efekt jako u Miikeho. Druhý zmeškaný hovor je teda ještě klasičtější kruhové schéma než první film, protože se drží prakticky toho samého, co obyčejný dlouhovlasý horor, ale neobsahuje žádné šoky jako u Miikeho filmu. Dokonce i duch je takový obyčejný a nic moc zvláštního nevymýšlí. Co tomu ale možná i docela uškodilo je závěr filmu, který je nakonec úplně podivně překombinovaný a sice se to snaží vrátit k nějakému výchozímu bodu, což je pěkné, ale nejde na to zrovna nejlepší cestou a působí to docela uměle. Není to ale zas úplně nuda, takže ta trojka pro průměrný duchařský japonský film by tak odpovídala, ale asi je to spíš trošku slabší trojka. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Občas mi připadá, že některá pokračování dobrých filmů jsou spíše sabotáží původních snímků. Tvůrci ve snaze nějak rozvinout to, co se dělo v prvním filmu celý děj a zápletku zavedou úplně někam do prdele. A takhle jsem se cítil i při tomhle druhém zmeškaném hovoru. Původní, s jistou shovívavostí, docela originální nápad o osobní pomstě jedné holčičky, které ublížila jen její vlastní matka se zde utopil v nechutné kopíračce kruhovské chudinky holčičky, které ublížili skoro všichni. Navíc je samotný děj dosti zmatený a tak nějak nesedí dohromady a vůbec nic nevysvětluje a neodhaluje, nehledě k tomu, že o mobily a původní urban legend šíření smrtící zprávy tady už takřka vůbec nejde a připadalo mi, že zde jsou jen kvůli zachování jakési kontinuity s jedničkou (scéna s vysílačem, aby jsme náhodou nezapoměli, že to všechno začalo mobilními telefony, mě fakt rozesmála). A ten překombinovaný, zvratový konec, jsem tak nějak vůbec nepochopil, ale na to jsem si u asijské produkce tak nějak už zvykl. Děj, zápletka a scény v nichž se neobjevuje duch nebo neumírají lidi, jsou prostě na prd, když dojde na ducha, tak už je to lepší. No a z ducha koukajícího z kufru, jsem se málem podělal, to byl parádní nápad parádně zmáknutej. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

UFF! Že bude mať táto "dvojka" vyššie hodnotenie ako Miikeho jednotka by mi ani vo sne nenapadlo. Všetko je tu totiž o triedu horšie, herci prehrávajú, režisér tápe a príbeh každým ďalším frameom dementnie k idiotskému finále. UFF! Už mám dosť ázijských ducharín, pohľad na všetky tie sesternice a netere Samary, teda zlovestné čiernovlásky po záručnej lehote sa totiž stávajú paródiou samých seba. Minimálne 365 dní už nechcem vidieť nijakú ázijskú ducharinu, kurnik a to som bol na ne kedysi pekne namotaný... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ako inovovať v pokračovaní príbeh, aby sme sa zbytočne neopakovali? Tak rovno spláchnime pôvodný nápad pekne do hajzlu a začnime rovno nanovo a s inými princípmi. Prečo? To vedia len tvorcovia. A vôbec si neuvedomovali, že idú voči logike predchádzajúcej časti. Čo už. Záverečný klimax je obstojný, ak máte slabosť na ázijské ženstvo neutrpíte a čo sa týka atmosféry, milovníci tejto neamerickej odnože žánru by nemali byť až tak sklamaní. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Zmeškaný hovor II“ je ukázkou toho, že se mnohdy pokračování natáčí jenom proto, aby zde nějaké pokračování bylo a aby se z diváků vytřískaly nějaké další peníze. Jiný efekt zde vůbec není. Hororové scény, hlavně lekačky, jsou okopírovány z předchozího filmu nebo z jiných japonských hororů své doby, a snímek se postupně stává až příliš zdlouhavým a až příliš nudným, než aby dokázal udržet divákovu pozornost a ono příjemné mrazení na zádech. ()

Hadža 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnimu dilo to pro me bylo spise zklamani!Slabi herci,scenar -vsechno!Asi tou zmenou rezisera se z filmu vytratilo napeti!Hodnoceni me opravdu prekvapuje porad jsem cekal,ze to prijde ,ale neprislo nic az do trapneho konce........ ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl asi nejhorší asijský horor, se kterým jsem měl tu "čest" se setkat. V příběhu jsem měl nehoráznej guláš a to jsem jedničku nedávno viděl. Romantická vsuvka byla neskutečně trapná. Děj skákal z jednoho místa na druhý a závěrečné rozuzuzlení jsem pak už totálně nepobíral. To vše by se ještě "dalo" zkousnout. Nejsmutnější je, že tenhle horor, nevystraší. Atmosféra se ještě jakž takž potácí v únosných mezích, ale lekačky jsou na tom ještě o dost hůř. Páč jsou sprostě vykradené z jiných filmů a na mě tak působily spíš groteskním dojmem. ()

Reklama

Reklama