Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 5 (1976) (série)


Kravata (S05E11)

(epizoda)

Obsahy(1)

Věno, přežitek? Povídka z oblíbeného cyklus Bakaláři 1976. Václav (V. Preiss) si bude brát bohatou vesnickou dívku Ludmilu (H. Maciuchová). Před jejími rodiči (V. Krška a B. Böhmová) však neocení velké věno, protože pro něj není tak důležité. Klíčové je, že má svoji dívku rád. Před svatbou jdou ještě na bál do místní restaurace, kde ho upozorní Ludmilčin bývalý nápadník (P. Oliva), že je mu dívka nevěrná se svým vedoucím Peroutkou (J. Bek). Zpočátku Václav těchto narážek nedbá, pravdu však poznává hned o svatebním dni, kdy objeví svou kravatu právě na krku vedoucího své nevěsty... (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo opravdu ze života, nekompromisně realistické, bakalářský úsměv tentokrát s hodně hořkou příchutí. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající bakalářský příběh, v němž potěší nejen Viktor Preiss s Hanou Maciuchovou, ale také Josef Bek, Petr Oliva a Vladimír Krška. Že se bude jednat o zdařilou podívanou indikuje již tvůrčí duo Dudek-Dietl. Kravata dokázala pěkně zamotat vdavky. ()

offlineman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Bakaláře trochu moc drsné, byť taky ze života! Nakonec z toho vyjde, jako nejčistší, postava, kterou hraje Petr Oliva, když se přijde na to, že měl pravdu, ale nikdo ho nebral v tomto směru vážně, jenže on se snažil, s předstihem, varovat! Taky musím připomenout rodičovské duo Krška-Böhmová, kteří vždycky hráli takové role, co měly charaktery jako zde, byť v civilu to byly a jsou prý moc hodní lidé! :-) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama