Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 15 (1986) (série)


Babička (S15E22)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1986, 31 min

Povídka z cyklu Bakaláři nás zavede za Barborou a Karlem, kteří mají dvě děti. Ti pozvou babičku, aby se k nim přestěhovala. Babička od prvního dne začne manžele učit, jak nejlépe v domácnosti ušetřit. Vypracuje podrobný plán a hned začne všechno organizovat. Jednou přinese z lesa uhynulou lišku, z níž chce dceři ušít límec, a je odvezena do nemocnice s podezřením na vzteklinu. Otec má konečně možnost odpočinout si od babiččiných příkazů, ale zjišťuje, že ostatní členové rodiny přijali její zásady za své… (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Libuše Havelková se své role nezdravě šetrné tchyně zhostila dokonale, příběh z pera scénáristy Jana Míky sice nepostrádá jistou úsměvnost, ale jinak tato záležitost ostravského studia České televize působí naprosto odfláknutým dojmem.. Vyznívá navíc velmi trapně přesně pasujíc do doby svého vzniku.. Hodně mdlý bakalářský příběh.. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Babička jako správný generál a hlášení podřízených skutečně nemají chybu, namátkou: Žárovky nikde nesvítí, pro jistotu jsem je všechny povolil. (...)Maso by se nemělo kupovat. Masíčko má běhat po dvorečku, nebo čekat v chlívku, až na něj přijde řada. A když není maso? Tak šustka (škubánky s mákem) přijdou k chuti... Libuše Havelková zahrála nesnesitelnou babičku skvěle. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ono je trošku smutné, že lidé utráceli za energie (třeba zbytečně nasvícený byt) ačkoli to nepotřebovali. Babička je učila jen to, na co sami selským rozumem měli přijít a učit to děti. I když je samozřejmě pravda, že to kapánek přeháněla. Takže když pak odešla, tak to chování otce mi přišlo už jako rozežranost. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mikrokomedie o svérázné matce a babičce v jedné osobě. Někdy je špatný nápad si nastěhovat maminku do domu a pak zjistit, že vám začne organizovat život. O tom jste určitě nikdy nesnili.... 45% ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama