Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 4 (1975) (série)


První pohled (S04E12)

(epizoda)

U nás o tom rozhoduje maminka... Hedvika (L. Šafránková) je těhotná. Vzhledem k tomu, že ještě není plnoletá, rozhoduje o osudu dítěte tedy její matka (I. Kačírková), která nesouhlasí s tím, aby si dcera dítě nechala. Na interrupci je již podle lékaře (M. Růžek) pozdě, a tak matka zařídí bez domluvy s dcerou adopci. Hedvice hned po porodu dítě odeberou, aby ho neviděla. Dívka ale přemluví sestřičku (M. Motlová), aby jí miminko ukázala. Když ho Hedvika uvidí, rozhodne si ho nechat a být se svým přítelem Lukášem (V. Preiss), a to i přes nesouhlas své matky... (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hluboce citová bakalářská povídka o nechtěném těhotenství a jeho řešení. Tento příběh je asi krapet neobvyklý, ale ono co kdyby. Přísnost matky nad dcerou a rozhodování o jejím osudu a osudu dítěte v tomto případě vyvolává otazníky a je takřka na diskuzi. Jaroslavu Dietlovi se podařilo v necelé půlhodinové stopáži poukázat na vše podstatné a hlavně vyobrazení typického ženského mateřského pohledu. Závěrečný obrat je tímto sice tak trochu naivní, ale poselství příběhu bylo naplněno a o to tu šlo především. Troufám si tvrdit, že je tato povídka pro mnoho generací takřka nestárnoucí. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Irenu Kačírkovou jsem hodnotil v povídce Kapesníček. A opět je za tu zlou. I když tentokrát možná trochu s rozumem, když si myslí, že má její dcera na dítě času dost. Zařídit si za socialismu odebrání dítěte asi nebylo úplně jednoduché. Výborné obsazení sice nepředurčuje k tomu, že konec není neočekávaný, ale zase se na mladou Libušku pěkně dívalo a Viktor Preiss byl za ten zábavný prvek, i když jen lehce. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Irena Kačírková tu hraje sobeckou, necitlivou kurvu, co chce jen řídit život svý dceři. Místo aby byla ráda, že její dcera čeká miminko, tak chce, aby potratila. Když je už pozdě, tak zařídí adopci. Jenže její dcera se nedá, a tak ze svý huby vypouští jednu sprostější větu za druhou. Prý se nedokáže o dítě postarat. Prý jí bude za pár let dcera vděčná, když dá dítě pryč. Prý o jejím dítěti musí rozhodnout jiní. Je mi z ní zle.... Ale zahrála to dobře, ostatně jako všichni herci. Je to dobře napsané a opravdu pravdivé. Takové necitlivé hyeny se najdou i v reálném světě... [168. hodnocení, 11. komentář, 76%] ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama