Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 6 (1977) (série)


Špionáž (S06E19)

(epizoda)

Obsahy(1)

Naďa má Jirku na vojně a chce po svém strýčkovi, který bydlí nedaleko Jirkových kasáren, aby zjistil, zda jí není Jirka na vojně nevěrný. Strýček tedy Jirku sleduje a Naďu v dopisech ubezpečuje, že Jirka se pohybuje jen ve společnosti kamarádů, což dokládá fotografiemi. Jednou se však před kasárnami setká s Jirkou. Strýček své poslání utají, ale když Jirka zjistí, že se strýček chystá jet za Naďou, chce po něm, aby mu zjistil, zda mu není Naďa nevěrná. Když doma Naďa pořádá s kamarádkami mejdan, strýček tajně nainstaluje nahrávání hovoru dívek na magnetofon. Naďa na to ale přijde a dojde jí, jak se situace má. Napíše vše Jirkovi, ten se dozví, že jeho strýček také sledoval, a oba začnou strýčka nenávidět. Když pak mají svatbu, tak strýčka ani nepozvou. V dopise mu ale Naďa nabídne, že si může napravit reputaci - Jirkův bratranec je na vojně a jeho dívce Naďa s Jirkou slíbili, že jí ho strýček trochu pohlídá... (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žárlivá neteř zatáhne strýce do svých her, její žárlivý partner to prohlédne a naopak. Oba žárlivci nakonec potrestají za svou zápornou vlastnost nebohého hodného pitomého strýce. A pointa? Vše je opět v obsahu! ()

6thSun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strýček se dá žárlivou neteří ukecat ke sledování jejího šamstra, kterej je na vojně. Protože je však strýček zároveň debil, fotí přítele neteřinky přímo u kasáren. Tam si ho (po ujištění orgánů, že nejde o amerického agenta, ale pouze dementa) pro změnu odchytne žárlivý šamstr a ukecá ho, aby sledoval neteř. To taky posere, načež si jej podá voják i neteř, ale protože je strýček nesvéprávný hovado, tak místo, aby je poslal oba do prdele, nedokáže se jakkoli rozumně obhájit a jenom negramotně koktá. Naštěstí to nevadí, protože to, co říká, už stejně soudného diváka dávno nezajímá. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakýsi Petr Soukup z Ústí nad Orlicí kdysi před lety poslal celkem dost trapnej námět do Československé televize, která ho roku 1974 zfilmovala (tsss!) a já se na to jako debil o 42 let později koukám. Dobrovolně!!! V pátek večer!!! Logicky se nabízí otázka, kdo je tu větší magor... ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ona podezírá svého chlapa a přitom jej sama podvádí, prostě klasika. Jinak je to velice jednoduchý bakalářský příběh, ve kterém pobaví tak leda odhalený Brodský se svým nastraženým magnetofonem. [61. hodnocení, 6. komentář, 56%] ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Typická situace v době, kdy se na vojnu chodilo na dva roky, čímž oprávněně vznikali obavy, jestli je mládenec své dívce věrný a naopak. V povídce jde o dívku, která požádala svého strýce, jestli by se na něj nešel podívat. On to vzal s vervou sobě vlastní a vzal to doslova po špionážsku. Když se shodou okolností setká i s ním a je od něj požádán o totéž, dostane se do situace, která nemůže dopadnout jinak. Námět hodný na dobrou estrádní komedii, ale to by nesměli být Bakaláři, aby se to nenatočilo zcela obyčejně a televizně. takhle to všechno vyznívá nemastně neslaně, takže velmi krátce, nic moc. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela průměrnou povídku vytáhl výš právě Vlastimil Brodský, který skvěle zahrál. Ovšem jinak mě po skončení napadlo klasické: Za dobrotu... Dnes by to měl strýc podstatně jednodušší, ale poučení pro ostatní je jasné, buď ve vztahu musí být důvěra, nebo pryč od sebe. A hlavně nepřijímat úkoly špionážního typu od příbuzných! ()

Reklama

Reklama