Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 11 (1982) (série)


Pokušení (S11E13)

(epizoda)

Obsahy(1)

To byl ale nápad! Kamarádi Karel a Josef se sejdou v hospodě a domluví se, že si vyhodí z kopýtka a užijí si trochu legrace tím, že si vymění manželky. A tak si vymění klíče a každý jde spát k ženě toho druhého. Karel ovšem svým příchodem Josefovu manželku Anežku probudí a i když zpočátku svoji totožnost úspěšně tají, když pak po něm Anežka chce, aby jí namasíroval záda, vše se provalí a rázem je po legraci. Karel musí vše vysvětlit a Anežka ho okamžitě vede k němu domů udělat pořádek. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

kingik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byla to od nich kulišárna. Dva vesničtí strejcové se v hospodě domluví na svoje manželky. Fórek spočívá v tom, že si přes noc prohodí lože. Ráno se jejich ženské probudí s údivem, že vedle nich leží jiný mužský. Nápad by potřeboval doladit. Přípravy na něj nad rumem jsou trochu zdlouhavější. Samotná akce proběhne poměrně rychle až chaoticky. To celku moc neprospěje, neboť se mělo jednat o vrchol povídky. Příběh měl štěstí na dobré obsazení. Režisér se scenáristou měli dobrý čich na to, že nejlépe udělají, když Menšíkovi dají podstatnou část prostoru. Od setkání v hospodě Menšík přebírá otěže a sledujeme jej, jak si vede v chalupě svého kamaráda. I když se tady tolik zajímavého neodehraje, bylo určitě zajímavé sledovat Menšíkovo snažení, improvizační vsuvky a celkově jeho cit pro groteskní komiku. Ono taky nic lepšího nešlo udělat s tak nedůsledným scénářem, který by mohl být perfektní, kdyby se ho ujal někdo zdatnější. Herci Menšík a Kostelka vlastně mohou být rádi, že se nemuseli vedle těch babizen ráno probudit. Jejich akce byla utnutá v samotném zárodku. Pointy se divák nedočkal, Menšíkovo one man show zaručeno. 60% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V hlavní roli kupodivu báby, přestože povětšinou se o nich v povídce jen mluví. Vladimír Menšík je obdivuhodný vypravěč i v pidiroli bakalářského příběhu a Lubomír Kostelka je prostě roztomilý dědeček. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Svět se nikdy neobejde bez samců." Ha ha ha, to jo, obzvlášť takovejch, jako si tady střihli pánové Menšík a Kostelka. Lepší bakalářský příběh. "Kdyby se tě na něco ptala, nevodpovídej, vona si vodpoví sama." ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I holky se budou bavit, až jim to dojde." Manželský příběh, natočený podle zadaného tématu "Jak jsem si chtěl vyhodit z kopýtka", vyprávějící o dvou kamarádech, které hrají skuteční kamarádi, v němž se divák může seznámit s úplně novou variantou jedné oblíbené reality show, tentokrát pod názvem "Výměna manželů". ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je tak, když se starý dědkové pořád chovají jako puberťáci. Co asi může vzniknout ze situace, když se oba při odchodu z hospody vymění a každý si jde lehnout k manželce do domu toho druhého. Slibný komediální námět však trpí na velice krátké povídkové stopáži. Tohle by se dalo daleko více rozvést a vymáčknout z toho co by se dalo. A tak je tato povídka spíše úsměvná než komediální. Hold Bakaláři. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bakaláři 1982 Jak jsem si chtěl vyhodit z kopýtka- Ani takové herecké hvězdy tomu nepomohly. Příběh je švihlý stejně jako onen nápad. Ale hercům tu dvacítku dát musím. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby v povídce nehráli Vladimír Menšík a zčásti i Lubomír Kostelka, tak snad ani nestojí za řeč. Muži si ženy vymění, ale vlastně jen tím, že jdou každý spát do jiného domu. A kdyby ženy poctivě spaly až do rána, tak de facto o žádnou legraci nejde. A ani pak se nic extra zábavného neděje. Takže ta nejzajímavější pasáž je vlastně ta v hospodě, kdy oba muži filozofují a debatují. Je mi líto, že zrovna s V. Menšíkem musím udělit dvě hvězdy, ale tady je to taková hospodská příhoda, která v hospodě i měla zůstat. ()

Reklama

Reklama