Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 3 (1974) (série)


Dveře (S03E37)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1974, 17 min

Obsahy(1)

Bydlíme u rodičů... Dcera Jarmila (V. Chmelová) s manželem Mirkem (M. Štěpánek) jdou po svatbě bydlet k rodičům (J. Štěpničková a B. Záhorský), protože nemají byt. Jaké je manželovo rozčarování, když zjistí, že v jejich pokoji jsou společná kamna, televize, na kterou se rodiče chodí dívat, a ke všemu stále se otevírající vrzající dveře... (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zeť s tchánem se příhodě i po letech zasmějí. Já jsem se nezasmál. Chápu ovšem situaci mladých, byť ji údajně citlivý manžel řešil dost nevhodně. Naštěstí tatínek měl pochopení. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo, tenkrát byla bytová situace napjatá, takže asi často docházelo k podobným psycho scénám, sranda je, že o tom ještě točili povídky a nutili na to lidi po večerech koukat. ()

kingik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuvěřitelné, co se dalo zpracovat v Bakalářích za náměty. Tak třeba tristní Dveře. Co asi tak může být pozoruhodného na mladém manželském páru nastěhovaném u postarších rodičů, který prožívá muka s dveřmi. Ty nesnesitelně vrzají a ještě se samovolně otvírají v těch nejméně potřebných okamžicích, až to mladému Štěpánkovi leze (komicky) na nervy. Ten těch komických rolí moc nevytvořil, tahle se k nim ale blížila. Pobavilo mě, jak si v každé vypjaté chvíli něco nesrozumitelného drmolil jen tak pro sebe s naprosto nepříčetným výrazem. To jeho partnerka, méně známá Valerie Chmelová, byla daleko trpělivější a klidnější, pokud šlo o dveře, ale také o její otravné rodiče, kteří se do jejich pokoje chodili do pozdních nočních hodin dívat na televizi. Postarší pár vytvořili Štěpničková se Záhorským. Ač je obsazení ne úplně režimem protěžované, samotný námět je tak debilní, až to práská inkriminovanými dveřmi. Pro dnešního diváka, co má ústřední topení, jsou (společná) kamna v pokoji cosi nepředstavitelného, stejně tak spoře a skromně zařízený byt s archaickou televizí, v níž kupodivu nevysílali jen nepochopitelnou Hudbu z respiria, ale také poměrně atraktivní fotbalový zápas, který zaujal i Bohuše Záhorského. Divácky tuhle nanicovatou povídku hodnotím dost nízko. Černobílý formát, ten nesnesu. Režie a scénář ze slabého námětu nevycucal nic, co by stálo za řeč. A tak to celé vypadá dost nepovedeně. Herecká dvojice Záhorský a Štěpničková je poměrně nevyužitá. Mohlo se přidat více situací, kdy dochází k vyhroceným generačním střetům. Něco takového je zde jen naznačeno. A tak to celé táhne Martin Štěpánek, který nečekaně sólaří, aby se divák alespoň nějak pobavil, i když v podstatě nemá nad čím. 20% ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama