Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 4 (1975) (série)


Medvěd (S04E35)

(epizoda)

Obsahy(1)

Brácha, na kterého je spolehnutí! Petr (I. Pokorný) využije odjezdu rodičů na chatu a pozve si domů svoji Milunku (J. Robbová). Kazí mu to ale jeho malý bratr Honzík (D. Ondříček) a sousedka Ctiburková (S. Zázvorková). Aby nemusel Honzíka pustit do bytu, namluví mu, že se stala vážná věc – že má doma medvěda, který prchl z cirkusu a vlezl k nim oknem. A on se bojí, aby Honzíkovi neublížil, takže bude lepší, když se bude procházet venku, než medvěda vyžene. I přes bratrovo varování, aby nikomu nic neříkal, protože by vznikla panika, se Honzík svěří sousedce. Ta se rozhodne Péťovi pomoci a medvěda zadržet… (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jestli se tohle opravdu stalo, jakože nejspíš ano, tak je vidno, že sousedka fakt neměla moc starostí. Nejprve se pořád motala do rodiny, bůhví proč, aby pak zcela nepochopitelně nahnala sousedy na chytání medvěda, i když věděla, že je příběh falešný a taky proč. Tím pádem pak zůstává záhadou, proč se vlastně mladíka zastala a pomohla mu. Mohla rovnou mávnout nad příběhem medvěda rukou a chápavě přikývnout. Mladík zase mohl říct, že medvěd už běžel a byl klid. Tím pádem by možná chudáci Dudek s Dietlem nemuseli točit tak banální příběhy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak si užít (erotické) odpoledne doma se slečnou, ale nebýt prozrazen před svým malým bráchou, potažmo maminkou, jež by mohli naléhavý mrd zhatit. Ideální je vymyslet si nějakou hodně divokou historku, které ten malý naiva uvěří. Co takhle mít rázem doma uprchlého medvěda z cirkusu? No jo, horší už ale bude zamezit šíření poplašné zprávy, kterou malý bráška a jedna starostlivá sousedka bleskurychle roznesou po okolí. Tahle povídka zrovna neoplývá zajímavým zpracováním, nemá žádné výrazné gagy, i když sahá po "crejzy" rozměru. Je však zajímavá svým hereckým obsazením. O třináct let mladšího bratra totiž hraje dnes uznávaný režisér David Ondříček. V jeho blond andílkovské vizáži je ho však obtížné identifikovat. Přítelkyni staršího bráchy hraje zesnulá a zapomenutá Jana Robbová, která si do své postavy přenesla nesmělost a cudnost slečen, co ještě nepoznaly š(l)uk. Dnes již zřídka obsazovaný Ivan Pokorný je zde za staršího bráchu, který to celé spískal, a měl tehdy bujný kudrnatý porost. A tím veškerý zajímavý rozměr končí. Tahle povídka z bakalářského cyklu se prostě nemá čím blýsknout. Bylo by potřeba ji obohatit nějakým tím třeskutým gagem, nic takového se ale nekoná. Ani Zázvorková v roli agilní sousedky, zde herecky nejvýraznější, nebyla v tak komediální náladě, scénář jí rovněž nepřisoudil nic vtipného. Technická kvalita snímku už byla na samé hraně únosnosti. Černobílý formát byl naprosto pekelný pro bulvy. Režijně i scenáristicky fádní. Občas ale zasvitl náznak originality. Pánové Dietl a Dudek se zase jednou moc nepředvedli. Pravda, už ten námět stál za piču slou(lo)žící soudružky nepoužívající deodorant a žiletky. 40% ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To dobré z Bakalářů. 23letému Ivanu Pokornému (starší bratr Petr) to slušelo. Asi tehdy netušil, že o osm let později emigruje s rodinou do Rakouska. 6letý David Ondříček (mladší bratr Honzík) je dnes úspěšným českým režisérem. 24letá Jana Robbová (Petrova dívka Milunka) patřila tehdy ke známým českým zpěvačkám. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mladej sexuchtivej frajer si chce užít s frajerkou, koupí čůčo, udělá jednohubky a dřív, než se na něco vzmůže, přivede mu sousedka domů jeho mladšího bratra. Medvěd grizzly ve špajzu alias polonahá frajerka na gauči, Péťa, kterej si ne a ne užít a aktivní Zázvorková jako lovec medvědů...V hlavní roli medvěda je Robbová s tím jejím hlasem, jak kdyby frčela 10 let na héráku. Velmi povedený příběh na téma Jak jsem byl za kreténa... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama