Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 4 (1975) (série)


Rozvod (S04E36)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1975, 20 min

Obsahy(1)

Vždyť zalhat dítěti je tak snadné... Po sedmiletém vztahu se manželé (J. Štěpánková a P. Haničinec) dohodnou, že se rozejdou. Nebylo to lehké rozhodnutí, ale nedalo se nic dělat... Otázkou ovšem zůstalo, jak to říci synovi. Otec se odstěhuje a maminka synovi (P. Kováč) namluví, že tatínek přes týden pracuje na montážích a bude za nimi jezdit jen na víkendy. A to se také děje. Jenže chlapci je divné, že se k sobě rodiče nechovají jako dřív. Pravdu mu nakonec prozradí jeho kamarád a Petr je zoufalý... (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

sportovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tyto příhody ze života popisovaly skutečné zážitky svých původců a scénáristé-dramatici tím byli vázáni. Při posuzování výsledku, předloženého divákovi, by se na to nemělo zapomínat. Jistě jinak srovnatelné situace mohou být řešeny odlišnými způsoby. Ale to posláním BAKALŘÁŘŮ nebylo; jejich funkce byla komediálně zábavná. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle rozhodnutí rodičů moc nepochopím. Ano, je to těžké vysvětlit tak malému dítěti, a byla by to pro něj rána, ale možná menší, než jakou mu způsobí otec s matkou tím, že se informaci dozví od jiných a navíc ví, že mu lhali. Přesně to se stalo a rodiče to mohli a měli předvídat. Film je vzhledem k synovi dojemný, ale jinak na něm nic tak zásadního neshledávám. Ta jejich lež nebyla dotažena do konce (otec spal v jiném pokoji apod.) a rodiče měli minimálně promyslet i detaily. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Skvělý námět, perfektně zahrané včetně dětské role. Bolestně dojemné je prožívání manželské krize dítětem. Tenhle krátký film bych dala jako povinný pro všechny, kteří tak bezstarostně ukončují svá manželství bez ohledu na děti, nevinné oběti jejich sobeckosti! Film je možné vidět zde: https://www.youtube.com/watch?v=ANIe0xr0X9s ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama