Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 3 (1974) (série)


Tele (S03E21)

(epizoda)

Obsahy(1)

Proti vůli manžela... Povídka z oblíbeného cyklu Bakaláři 1974. Seznámení půvabné servírky (J. Obermaierová) se svým budoucím mužem (V. Besser) bylo poněkud dobrodružné. A že se nebude nudit ani v manželství, se ukázalo hned po odstěhování rodiny se dvěma malými dětmi na vesnici... Manželka se přesto rozhodla, že půjde pracovat, a to i přes odpor svého muže, který odmítl děti hlídat i je ráno vodit do školky. Ona svého rozhodnutí ale nelitovala, i když práce ošetřovatelky telat i starost o děti byla zcela na ní... (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

LadyPupu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já tímto děkuji České televizi, že po delší době vyhrabala z temnot archivu tento zapomenutý bakalářský příběh na téma "Když ty se nezajímáš o moji práci". Pravdou je, že si ho klidně ČT mohla nechat schovanej, protože zas takovej šlágr to není. Jaruš v roli emancipované ženy je dobrá, emancipace jako taková je důležitá, ovšem chápu i manžela, že nestojí o to, aby mu manželka chodila domů smradlavá a ještě měl na starost fakany. Vlastně chápu obě dvě strany, to ale neznamená, že se tím kvalita příběhu zvyšuje. Nezvyšuje. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento příběh byl k mému překvapení o manželovi, který se chová jako tele. Jeho žena se shodou náhod stará o telata, o něj i o děti. Nechápu, proč s ním je, když jí přidělává jen práci a o rodinu se přitom dokáže postarat sama. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh o ženské odhodlanosti a vytrvalosti a především o mužské tvrdohlavosti. I když děj pochází ze socialismu, ve své podstatě by se klidně mohl odehrát i dnes. Pánové prostě v hojné míře bývají zásadový a hlavně hlavou rodiny, takže co řeknou, tak bude a hotovo. Happy andové zakončení povídky je typicky bakalářské, takže konec musel být jasný naprosto každému. Natočeno je to dobře a je škoda, že z toho nebyl delší film. ()

Reklama

Reklama