Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Recenze (863)

POMO 

všechny recenze uživatele

Umelá romantická komédia so zopár úprimnými momentami, z ktorej navyše cítiť isté nadbiehanie ľuďom z filmovej branže, povedzme že priamo akademikom (línia so zostarnutým oscarovým scenáristom). Sorry, ale medzi hollywoodskymi Prázdninami a britskou Láskou nebeskou je hlboká priepasť. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Prázdniny jsou o mnoho víc milé než absurdní. Zvláštní výměna domů, aut, životů a odstupů od toho, co jedna z žen nevnímá nebo bere jako samozřejmost a druhou to oslní. Chaloupka v Surrey byla moc útulná, ale kdyby tak stála v LA - v sousedství dědouška z Hollywoodu a jeho scénářů a filmových i životních doporučení - to by byla moje soukromá volba. I instruktáž Jack Blacka byla fajn, moc fajn a já jsem si - jako už tolikrát proti rozkazu, že NE - musela jít pro kapesník. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Tož pěkné to bylo. A zdaleka ne tolik sterilní jako trailery. Vývoj obou příběhů je sice značně okoukany, chybí mi více výraznějších komediálních momentů a i to tajtrlíkování obou holčin mi místy lezlo na nervy (to si fakt musí vždycky zpívat, máchat rukama a skákat po posteli?), ale Meyersová romantickou náladu vyloudí pokaždé během pár záběrů. Baví-li vás její starší filmy, ani Prázdniny vás nemají čím odpudit. Dojem udržuje několik málo nehorázně vtipných momentů, geniální camea a dobří - hlavně dostatečně charismatičtí - herci. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Budete se smát, sem tam ukápne slzička dojetí a užijete si vskutku krásné narážky na historii Hollywoodu a filmovou hudbu. To vše v krásném vánočním balení. Láska nebeská to sice není, ale i tak si Prázdniny každé Vánoce rádi pustíte. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

K přípravě těsta poslouží imbecilní idea o výměně domů, potažmo životů mezi dvěmi ženami, které se nikdy dříve neviděly, ale obě zrovna procházejí emočně zjitřeným obdobím (tzn. jsou lehce hysterické, mají sebevražedné sklony a zoufale potřebují chlapa). Náplň tvoří dvě známé a oblíbené herečky a dva známí a oblíbení herci, kteří dohromady nemají co hrát a pokud už něco hrají, pak nevěrohodně juvenilní dospěláky, kteří si koledují o ránu mezi oči. Výsledný produkt je třeba dozdobit hrstí filmových odkazů „pro zasvěcené“ a krapet tím navýšit intelektuální kredit. Co dostaneme? Velice pádný argument, proč omezit produkci amerických romantických komedií. Něco tak neúnosně utahaného, nevtipného, předvídatelného a bohužel i poměrně hloupého jsem již dlouho neviděl. Situace, ze které by dobrý scénárista vytřískal kvantum vtipů, totiž, že americká producentka trailerů zavítá na anglický venkov a tamější novinářka do LA, zde není prakticky vůbec zužitkována (miniepizodka s jízdou na opačné straně silnice jaro nedělá). Když po zdlouhavém prologu (vážně jsme museli poznat dřívější partnery obou dam?) začne romance, je to ta nejneoriginálnější romance pod sluncem. Každý z párů se postupně oťukává sérii užvaněných scén, které nejsou vtipné ani dobře natočené a přibližně u páté podobné „sbližovačky“ mi došla veškerá trpělivost a film jsem s obrovským sebezapřením dokoukal hlavně kvůli Eli Wallachovi. Ten hraje kdysi schopného scénáristu, kterého by Prázdniny potřebovaly jako sůl, a nynějšího vtipně senilního dědulu. Senilní je, obávám se, také Nancy Meyersová, ale bohužel senilní velmi, velmi nevtipným způsobem. Na druhou stranu stačí, aby Jack Black napodobil melodii z Ohnivých vozů a člověk má hned chuť jednu hvězdičku přidat, ale ve vší úctě k němu i ke Kate nemohu, prostě nemohu! 40% Zajímavé komentáře: novoten, Jeanne, castor, Sheldra, Sigurd ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Kate Winslet miluju, Jack Black byl přirozený, Lude Law hrál výborně a Cameron Diaz mi nevadila. Jako romantika je to trošku přímočařejší, ale strašně půvabné. A ta dějová linie S Eli Wallachem to podle mě oživila. Láska nebeská to není, ale to mi nevadilo. 70%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No co vám budu povídat. Já se vybrečel takovým způsobem, že jsem vytopil spodního souseda. Ovšem nebrečel jsem nad filmem, ale nad svou zřejmě nekončící blbostí, která vede i k tak pervezním nápadům jako půjčovat si romantickej film. Ještě že tam hráli dvě hezky holky.Tak tedy dvě hezký hvězdičky. Pak se mě taky líbila ta myšlenka vyměnit si na čas dům do druhýho dne s člověkem , kterýho vůbec neznám. Ovšem další hvězdičku přidám až vyměním pobyt v té své noře za pobyt na zámku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má jednu jedinou výhodu. Má v sobě herečky, o kterých sní kluci snad na celém světě. Také určitě nabízí herce sympaťáky, se kterými by si sedla na kafe nejedna holka z okolí. Problém je, že jenom proto mě donutil tenhle film dokoukat. A vlastně to byla Cameron Diaz, která mi v celém filmu dělala největší radost. Takhle střelený holky mám prostě rád. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $85miliónovTržby USA $63,224,849Tržby Celosvetovo $205,135,175Tržby za predaj DVD v USA $74,320,260 //počet predaných kusov 5,408,737║ Prvá polovica je akási nemastná neslaná, v tej druhej sa to konečne rozbehne do slušných obrátok ako je zvykom u filmov od režisérky Nancy Meyersovej. /70%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Romantický příběh, v kterém je jedna linie naprosto dokonalá (Cameron a Jude) a druhá trochu zbytečná a nudná (Kate a Jack). Tohle spojení z Holiday ve výsledku udělá pouhý průměr. Je to škoda, protože potenciál tu určitě byl. Scénárista si asi řekl, že když už vkládá do dvoje Jude a Cameron tolik peněz musí být častěji na plátně a tak se stalo. Příběh je příjemný částečně originální a rozhodně v pár okamžicích vás překvapí všechny postavy. Být dívka určitě si tento film zamiluji více. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Nancy Meyers .. Které hovado (bez pardonu) jako první napadlo přirovnat tuto vyumělkovanou báchorku ke klenotu Love Actually?? ___ Sex všechno komplikuje, říká jedna z postav - a něco na tom bude: příběh Amandy je takový ten tuctový; krásná žena potká krásného muže, následuje sex a pak teprve rozvíjení možného osudového vztahu. Celkem laciné, ale na ženy zaručeně fungující, je pozdější použití Sophie a Olivie, pro potvrzení kvalit muže a omluvu jeho předešlých činů. Zato příběh Iris je sice upozaděn, přesto mnohem zajímavější. Je protkán postavami, motajícími se a kolem mechanismů v Hollywoodu, které jí vnese do bídného soukromého života trochu světla, upevní hodnoty a dají určitou naději na lepší zítřky. Obě romantické linie mají určitou sílu a i přes vlny klišé prostoupí trocha těch hřejivých emocí. Bohužel film zcela propadá v komediálním rozměru, pousmál jsem se pouze výjimečně a to převážně v linii z LA (návštěva videopůjčovny apod.), humor mohl dostat větší prostor vůči natáhlé stopáži - ono pištění holek či cupitání ve sněhu opravdu zábava není (příště raději více stříhat, prosím). ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Chyběli vám romantiky s Cameron Diaz? Tu jednu máte. Je v ní sice Jude Law, ale vyrovnávají ho Winsletová, Black a Wallach, takže lze přežít bez újmy. Pár originálních nápadů by se našlo, nudných pasáží je minimum a Jack Black hraje hudebního skladatele. Nestačí? OK, přihoďte si originální trailerové vsuvky (mohlo jich být víc), skvělá camea a fajn soundtrack. Pořád málo? Eli Wallach jako scénáristická legenda a Jude Law v nezapomenutelné scéně s ubrouskem... No dobře, Láska nebeská to není, ale i tak to stojí za to. Vážně. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Prázdniny spadají do kategorie podařenějších komerčních romantických snímků, které zvládají uvolnit i slušně pobavit. Stojí to na charismatických hercích; právě oni pozvedávají výslednou úroveň minimálně o jednu kvalitativní třídu výše. Především Kate Winslet. Potěší i Eli Wallach (tohle je taková jeho benefice). Velká škoda, že neexistuje pořádný scénář, natožpak nějaký děj. Výsledek je slepenec různě podařených scének. Mezi nejpovedenější se řadí většina těch, kde se autoři s vkusem trefují do poměrů ve své branži. Ač snímek celou dobu baví a nenudí, tak rozhodně se mohlo pobýt delší dobu ve střižně, jelikož skoro 140 minut je napřeci jen na samé hranici snesitelnosti. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Totální slaďák. Udělané to bylo dobře, ale bombardován ataky příjemné a hřejivé hudby, teploušského herectví Judea Lawa a sladkobolného scénáře, jsem prostě podlehl a nudil se. Na chvíli jsem i usnul. Přišlo mi že všichni hrají divně, protože ty postavy ze scénáře nešlo zahrát nějak normálně. Formálně dobré, ale na mě prostě až moc sladký šálek kakaa. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Někdo láskou žije, jinému chladne a pro některé je láska prostě ztracena.… PŘÍBĚH:***2 naštvané holky si na dva týdny vymění domovy. Rozdílné povahy, rozdílné domovy. Proto jim to vyhovuje. NUDA. Přicházejí návštěvy. NUDA. Divný nudný keci o složitosti vztahů, které ovlivňuje láska. Taky romantika, ale až když…a jen když… . Jinak nic moc. Mnoho rádoby moudrých vět. NUDA. Těším se, až bude konec. Film pro holky./ HUMOR:*co vám to nalhali? Můžou tak působit rozpačité dialogy o lásce. Nesedí mi to. A jestli měl být vtipný příchod J.Blacka, tak já říkám: TRAPNÝ. Nebo jeho zpěv? To je spíš horor./ Na pláč a na lásku není nikdy pozdě. Alespoň trocha optimismu na závěr. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Skvělé herečky - Cameron Diaz prostě miluji! Romantika, zábava,..... film, který se Vám určitě zapíše do paměti. A scénka s telefonem, kdy Kate Winslet zároveň mluví s Cameron Diaz a s Jude Lawem je mistrovská. Málem jsem si smíchy ucvrnkl do kalhotek :-) ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Jak jsou karty rozloženy? Jeden problém a dvě ženy. Když se klubko zacuchá, z prince se stane ropucha...Jak vyléčit sentiment? změnit byt a kontinent. Čtyři hvězdy ostře září, pátá přes své značné stáří, okupuje celé nebe a krade si film pro sebe. Ubrat cukru, přidat vtip, mohlo se to povést líp. Od Nancy mám raději, Lepší pozdě nežli později ........ Hollywoodská egenda zlaté éry Eli Wallach s přehledem maže z plátna oba páry dvoukolejné angloamerické lovestory Law-Diaz i Black-Winslet. A hudba Hanse Zimmera dodává Prázdninám roztomile kýčovité kouzlo. P. S. Docenila jsem, lepší pozdě nežli později. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Na úvod, Nancy Meyers si vybrala pre film veľmi milé a sympatické prostredie s výborným hereckým obsadením. Romantická atmosféra je počas celého filmu príjemná a naladí človeka do dobrej nálady. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Náhoda, osud, nebo snad Boží ruka spojila životy hlavních hrdinů?? Ne, byl to romanticko - nenáročně založený scénárista, který napsal těžko uvěřitelný příběh, ale přesto příjemný, koukatelný a naprosto odpočinkový! Jak já bych spojila ten útulný domeček s počasím z LA, s tou obří obrazovkou, plnou stěnou dvdček (postačí jeden dvd přehrávač), s komplet celým vybavením ložnice (hlavně tou písničkou v budíčku) a v té posteli by mi dělal společnost Jude Law… ach… Krásné prázdniny by to byly :o) Bohužel mi bude muset postačit film samotný a jelikož jsem skromné děvče, film stačí :o) ()

Reklama

Reklama