Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Recenze (863)

Mr.nachos 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda kategorii romantických komedií, protože jsou většinou jednoduché, stupidní, hloupé bez špetky reality, ale Prázdniny mě mile překvapily. Ano, jistě, je to místy přesládlé, ale přesto je to milé, nevtíravé i když ne zrovna vtipné. Nemusím to sice vidět víckrát, ale pořád je to film, který mě bavil. ()

FandaHoffman 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší romantický film. Prostě zbožňuju ten klid a mír když se na to koukám. Skvělé herecké výkony! A navíc celý film oblažuje úžasný soundtrack od Hanze Zimmera. Jedinečný filmový zážitek... alespoň pro mě. 9/10 ()

Astinas 

všechny recenze uživatele

Tisíckrát lepší než přeceňovaná Láska nebeská. Herci jsou velice příjemní obzvlášť pak mě překvapil Jack Black, u kterého jsem si myslel, že se nehodí do romantické komedie. Jinak je to taková ta klasika, která má dobrý konec... scénář se mi zamlouvá, je takový nenucený, i když sem tam se objeví nějaké to klišé, ale u romantických filmů by měl divák občas přimhouřit oko. Trochu nebezpečný přímý tah na city od Juda a jeho příběhu... Příjemné překvapení, které potěší a myslím, že to je celkem dobrá injekce na zlomené srdce. ()

Syna.1990 

všechny recenze uživatele

Připadá mi zbytečné porovnávat Lásku nebeskou s Prázdninami. Oba tyto filmy patří mezi hodně dobré romantické komedie! Sice se musím přiznat, že když jsem Prázdniny viděl poprvé, tak mě to moc nedostalo .. Ale postupem času jsem do tohoto filmu "dospěl". Hodně lidí zde říká, že to bylo až moc "sladký" a trochu mají pravdu, ale proč ne? Jednou za čas nějaká ta slaďárna neuškodí. Já jsem si to užil, všechno dobře dopadlo a tak to u romantických komedií má být. Nápad výměny domovů je celkem fajn a paní Meyersová to výborně celé zrežírovala. Dávám 4 hvězdičky. ()

Maica 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím proč mě ten film tak nadchnul. Jestli to bylo Judem Lawem, Kate Winslet, prostředím, hudbou? - opravdu nevím. Možná jsem očekávala další "přeslazenou romanťárnu" (a ona to opravdu byla přeslazená romanťárna), ale tohle bylo v něčem jinačí. Tady mi dokonce nevadil ani Jack Black! každopádně pár mušek tam bylo (SPOILER: co dělaly chudinky Olivia a Sophie samy doma, když byl tatínek v hospodě tak často?), taky mi bylo trochu líto, že Iris (Kate) měla trochu míň prostoru (aspoň tam byl o to víc Jude :-), ale celková atmosféra to prostě tak nějak přebila. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Film, kde se rozhodnou dvě neznámé ženy vyměnit si na chvíli své domy a tak i trochu život. Sice si moc nedokážu představit, jak to scénaristu napadlo, ale budiž. Pak už následuje celkem předvídatelný příběh a ještě jasnější konec. ()

creativek 

všechny recenze uživatele

Na začátek mi to trochu připomnělo lehkou americkou napodobeninu Lásky nebeské, které se to ve skutečnosti ale jen vzdáleně přiblížilo, naštěstí. Co mi vadilo bylo až přílišné přehrávání od Cameron Diaz, pokud si ale pamatuji, tak to nijak jinak neumí a nedělá ani v jiných filmech, mohlo se proto sáhnout po jiné herečce po bok Kate Winslet, která byla naopak příjemnou a objetí hodnou postavou tohoto filmu. Poněkud vtipný běh po zasněžené silnici téměř na závěr, kdy tušíte jak se věci schované pod postelí začnou konečně třídit do skříní, bylo pro mně až velké klišé těchto romantických filmů. Jedna z lepších romantických komedií 21. století. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Ty jo o čem to bylo? No to bylo přeci o tom, jak se Kate Winslet prohodí s Cameron Diaz, ta první z Británie do států a naopak. Ty jejich nové protějšky Jude Law a Jack Black jsou taky v pohodě. Je to taková lehčí vánoční komedie a mě se líbí. A navíc tohle je jeden z mála filmů, kde mi nevadí ani jeho délka přes 2 hoďky. 8/10 ()

J.Cobra 

všechny recenze uživatele

Další skvělý film s ještě skvělejšími lidmi, který mi utíkal 3 roky. Musím so to lépe hlídat. Cameron Diaz miluju už od doby, kdy jako teprve devatenáctiletá hrála ve svém filmovém debutu (pokud nepočítám soft porno) s dalším mým oblíbencem Jimem Carreym. Judea Lawa jsem si poprvé zamiloval pravděpodobně ve filmu A.I. umělá inteligence. Kate Winslet... no kdo by jí neznal alespoň z Titaniku ;o) a Jack Black? To je prostě moje krev!!! A tihle čtyři i těch pár ostatních vytvořili naprosto úchvatnou a kouzelnou atmosféru s všedními i nevšedními problémy, které snad zažil každý z nás. Z konce jsem měl trochu strach, ale nakonec... však se podívejte sami :o) (Komentář ze září 2009). ()

shade000 

všechny recenze uživatele

Neviem, či je to tou fľašou vína, čo mám v sebe alebo Vianočnou atmosférou, alebo tým psychickým rozpoložením, no toto si zaslúži 5 hviezd, za triezva možno 4, no jedno viem. Tento film (aj keď sa nedá porovnávať s britskou Láskou nebeskou) je určite krásny, už len perfektným zakomponovaním iných filmov a ich soundtrackov a určite sa bude u mňa radiť medzi "vianočnú klasiku"... ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

No, je to typický americký slaďák, ale my je máme rádi a romantické komedie milujeme takže jsme se na tento film podívali a užili si ho plnými doušky hlavně u Kate a Jacka to bylo dobré! Jinak velmi příjemný vánoční film, který si znovu rádi pustíme a jako taková oddechovka to je skvělé! 75% ()

mikhail 

všechny recenze uživatele

Americký pokus o britskú romantickú komédiu štýlu "Love Actually" dopadol nanajvýš priemerne. Jack Black mi tam pôsobí až príliš umelo. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Nejužvaněnější film za poslední dobu. Víceméně jsou tam jen čtyři blbé postavy, ale furt jim ta huba jede jak kolovrátek. Ještě k tomu je to celé tak stupidní, až to bolí. O délce radši pomlčím, protože kdybych to měl sledovat celé v normální rychlosti, tak umřu nudou. Slaďák, ale špatný. 1+* ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pravda je, že romantické komedie moc nemusím, přeci jen jsou to pohádky pro dospělé. Ale Nancy Meyers se na tyto typy filmů (komedie/romantika) trochu specializuje. Z mého pohledu jsou Prázdniny jejím zatím nejvíc přijatelným filmem. Předně mám velmi rád Kate Winslet a líbí se mi i pojetí příběhu, ačkoli pro našince asi není moc představitelný fakt, že do domu pustíte člověka o němž nic nevíte. Pravda je, že více než dvě hodiny jsou možná trochu zbytečně natažené, tím spíše, když se v podstatné části filmu hodně mluví a mluví a mluví. Nicméně má film i své lidské aspekty příběhu a to se mi líbí. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Zápletka o výmene domov mi príde nereálna, ale ak vďaka tomu nešťastné hlavné hrdinky nájdu lásku, tak je to asi v poriadku. Film je príjemný, nevinný a najlepšia postava je zostarnutý scenárista, ktorý mohol dostať ešte viac priestoru. ()

Reklama

Reklama