Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Recenze (863)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Wau...Sice jsem na film koukal poněkud roztěkaný, ale už od začátku mě tato žánrovka (ne nepodobná Lásce nebeské) dostala a několikrát jsem dokonce vyprskl smíchy. Dokonalá harmonie herců, které jsem dřív neměl tolik rád, mě v tomto případně plně přesvědčili a skvěle poskládáná double-date srší příjemnou atmosférou a skvělými hláškami na tělo. Dokonalá vánoční jízda! ... 90% ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

V rámci romantických komedií jsou Prázdniny lehkým nadstandartem, který kromě výborného obsazení nabízí i smysluplnné intertextuální ukájení kolem filmové hudby. Kromě pochopitelného protěžování Morriconeho a H. F. Zimmera jsem se dočkal např. i milého mrknutí (přesněji šlehnutí bičem) směrem k maestru Williamsovi. To pravé ultimátno se ovšem skrývá ve scéně z videopůjčovny, kde Black náhodně vybírá filmy, brouká k nim jejich slavné melodie, připojuje drzé i pravdivé glosy a stačí se při tom dotknout nejednoho absolventa školy života. Jen by mě zajímalo, odkud se zde bere to neustálé poměřování s Láskou nebeskou. To je opravdu, ale opravdu scestné. A soundtrackáři se na tenhle film podívají povinně, protože Jacka Blacka jako filmového skladatele už nikde jinde nepoznají (pokud se tedy nechystá nějaký utajovaný spin-off nebo crossover s LSO)! :) ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Přes opravdu hodně slibné obsazení pro mě trochu zklamání, možná pro to, že mi to kamarádi, po návštěvě kina přehnaně vychválili. Z ústřední čtveřice to bylo anglické (sourozenecké) duo, které se mi zdálo pevnější v kramflecích. Ani Cameron nebyla jako americky povrchní manažerka špatná, jen ten Jack mi tam přece jenom moc neseděl - a to mám obsazování herců proti jejich žánru moc rád. Problém snímku je jeho šablonovitost. Po půl hodině jsem si byl vcelku jistý, jak se bude příběh vyvíjet a bohužel musím říct, že jsem se nemýlil. Na to, abych nad tímhle faktem přivřel očko je tam dobrých vtipů a neotřelých situací málo. A srovnání s Love actually je opravdu až moc troufalé. 50% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nikoli Nora Ephron, ale Nancy Meyers u mě díky této sentimentálně laděné záležitosti povýšila na specialistku romantických komedií. Ať si každý odborník tvrdí, jak je mu libo, já se rád nechal ukolébat místy naivním příběhem dvou odlišných žen, které se po řadě osobních neúspěchů a aktuálně emočně náročným obdobím rozhodnou strávit blížící se Vánoce na druhé straně Atlantiku. Nikdy se neviděly, ale jedna si najednou užívá luxusu ve slunném Los Angeles a druhá ochutnává kouzlo anglického venkova. Osud každé zavál nového přítele a pohádky je konec? No, ještě to nějakou tu chvíli potrvá. V mých očích to mezi Cameron Diaz (seč se snaží, z hereckého obsazení podává nejvíce rozpačitý výkon) a Judem Lawem (radost sledovat) funguje dokonale, jejich náklonnost má své kouzlo, vše navíc autorka korunuje FUNGUJÍCÍ skutečností, že Law ve finále není sukničkář, ale milující otec. Příjemné věci se odehrávají i v losangelském sídle, kde mysl (hřejivě lidské) Kate Winslet nejprve propadne kouzlu charismatickému scénáristovi a její srdce následně nadšenému skladateli filmové hudby (překvapivě ukázněný Jack Black). Na romanci úctyhodných 138 minut mi uběhlo jako voda, ani se mi nechtělo ven z kina – už jenom pro charismatické hrdiny, hřejivé dialogy, výživnou injekci sentimentu, inteligentní humor, hudební doprovod Hanse Zimmera, Pana Ubrouska a pro ten POCIT se zase jednou bez studu pořádně zasnít. Bez větších zádrhelů poctivých 80 %!! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ta pravá romantika! Tohle je čtvrtý film, který jsem od Nancy Meyers viděl (chybí mi už jen Something's Gotta Give) a můj třetí plný počet pro její film. The Holidays se ze začátku jevil jako mírně nadprůměrný romantický film, jenže pak do příběhu vstoupí Eli Wallach, Jack Black a s nimi nejméně tuna filmových odkazů (které já prostě miluju) a měl jsem jasno, že tohle není jen nadprůměrný romantický film. A co že je na tomhle snímku skvělé? Prakticky vše. Casting (Cameron, kvůli které jsem si tento film sehnal, byla jako vždy senzační, Kate taktéž, Blacka jsem snad poprvé viděl opravdu hrát a Jude Law je sympaťák), hudba (když jsem viděl jméno Hans Zimmer, což je můj nejoblíbenější skladatel, dostal jsem trochu strach, protože jsem si vzpomněl, jak můj jiný oblíbený skladatel dělal hudbu pro podprůměrnou romantickou komedii a vůbec mi nesedl, byl to naprosto obyčejný soundtrack. Naštěstí tohle není podobný příklad, Hans se opět vyznamenal) i scénář (jak jsem už zmínil tuny referencí). Prostě a jednoduše - pokud chcete vidět, jak obyčejný příběh někdo dokáže neobyčejně podat (zápletka se mi líbila) sežeňte si tento film. A prosím vás, neporovnávejte ho s Love Actually - krom toho, že zde vystupují angličtí herci a že se část příběhu odehrává v Anglii, nemají tyto filmy NAPROSTO NIC společného a tenhle film se ani nesnaží být podobný, tak proč ta srovnání, že tohle není Láska nebeská? Nebo to mám opravdu každému filmu, kde bude použito CGI vyčítat, že to není Avatar? To je přece hloupost… ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

CouchSurfing v nablýskaných hollywoodských barvách. Až do teď jsem si myslel, že je to spíše výsada těch, kteří mají hlouběji do kapsy, ale to bychom asi nekoukali na romantickou komedii nýbrž na nějaké sociální drama. Takže jsou tu všichni standardně krásní - aha, Jack Black - nebo jinak výjimeční, thymolínově se na sebe usmívají a občas si nezávisle vrznou, aby později pochopili, že i tohle může být láska .. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Je smutné vidět, když někdo promění tak herecky zajímavou romanci v totální nudu. Nudil jsem se totiž od začátku do konce, bylo to totálně předvídatelné a strašně dlouhý. Pousmál jsem snad jedině nad fiktivním trailerem s Lindsay Lohan a Francem a to je tak všechno. Navíc Cameron Diaz tu předvádí snad nejhorší výkon svojí kariéry a to jí mám docela rád. Kate Winslet má furt protivnej ubulenej výraz, Jude Law to evidentně protrpěl a Jack Black to jako jedinej sympaťák sám nezvládne. No prostě průser a Lásce nebeské to nesahá ani po kotníky. ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

O výměně domů se mi mnohem více líbilo Tara Road. Jinak velké množství hvězd, které si asi zrovna potřebovaly vydělat na složenky. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Romanťák ako sa patrí a to hlavne pre ženské osadenstvo. Pekný film, Kate Winslet je skvelá herečka a aj tej Cameron Diaz som slzy v závere uveril. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Niekoľko rokov som tento film v požičovni obchádzal. Našiel si ma v tv a po zistení, že sa filmom preženie aj Eli Wallach som neodolal. Dostal viac priestoru ako som očakával a jeho spoločné scény s Kate Winslet a Jackom Blackom boli tými najlepšími. Nás - filmových nadšencov asi najviac poteší scéna z dvd požičovne i to, že J. Black hraje skladateľa filmovej hudby, ktorému v aute vyhráva Morricone. C. Diaz veľmi nemusím, ale neurazí a niektoré spoločné scény s J. Lawom by som skrátil a naopak pár minút pridal sympatickejšej dvojke Winslet-Jack. Navyše tradične pekná hudba od H. Zimmera. 70%. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Dlouhý dvě hodiny po závěrečných titulkách, jsem zvažoval jestli přece jen 5* není moc. NE NENÍ ! Na film Prázdniny jsem se opravdu těšil a jelikož mi v kině utekl, musel jsem počkat až na DVD. Čekání rozhodně stálo za to a já vám tenhle snímek mohu jen doporučit. Už při prohlížení fotogalerie na mě neskutečně dýchla atmosféra. Krásně zasněžená chaloupka v Surrey a výborný výhled na malebnou krajinu, byl vážně nezapomenutelný zážitek. A i když velký domy, jako byl ten v L.A., mám taky rád, stejně u mě vyhrávala ta Anglie. Atmosféru jsme probrali a teď chci prodebatovat herce. Jack Black už v King Kongovi předvedl, že "normální" role mu nedělaj problém a tady to znovu dokazuje. Kate Winslet je po všech směrech neskutečná kóča a vlastně vytáhla film až na těch 5. Teď na rovinu řeknu, že Juda Lawa nemusim stejně jako Cameron Diaz a i když mi ze začátku lezli krkem nakonec jsem si na ně zvykl a v mézích jim i fandil. Navíc tenhle film podpořuje jeden z nejlepších soundtracků všech dob. Dvojka Winslet+Black mi přirostli k srdci nejvíc nejen pro to, že jsou geniální, ale ve filmu debatují o filmech-hudbě-knížkách, což je přesný úder do mého vkusu. Prázdniny jsou prostě po všech stránkách relaxační film, který si za život pustím ještě stokrát. Doporučení: chcete-li si film pořádně vychutnat, uvařte si horkou čokoládu+ něco k snědku a zachumlejte se do tý nejteplejší deky... pak vám bude fakt krásně.... ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Ou.... Kdyz to vezmu jako dva odlisne filmy, co natocili dva odlisni reziseri, vznikl britsky, uzasny sladak, ktery se mi libil. A taky hollywoodsky prumerny obyc. romant. film. ... Law a Diazova jsou naprosto bezkonkurencni, druha dvojice spis nudila a ten film zbytecne natahovala. Skoda, ale jinak hezka podivana na Vanoce. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedená romantická komedie. A tentokrát to nebyla jen ta romantika, ale i solidní dávka humoru. Bavil jsem se a líbilo se mi to. Britský příběh s Cameron a Judem má sice oproti tomu americkému s Kate a Jackem o dost navrch, ale celkově je film velmi podařený. Herecké obsazení je parádní, mám tyhle herce rád! Jelikož jsem těch dojáků moc neviděl, tak můžu říct, že tento patří určitě mezi 10 nejlepších romantických komedií, co jsem viděl. PS: Proč je probůh nejlepší vtip z filmu použit v traileru? Oh my God, nekoukejte na ten trailer před filmem! ;-) 75% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Luxusní romantická komediální podívaná, která má (díky bohu) parádní humor, který se obejde bez vulgarit a narážek na sex, z čehož většina komedií těží po celý film. Zde je humor slušně namixován, takže se může bavit jak generace mladá, tak starší. Jude Law a Cameron Diaz k sobě náramně pasují a Kate Winslet (ačkoliv ji nemusím) je tu také skvělá. Oceňuji i volbu prostředí, nápad, hudbu a smekám před stařičkým Eli "Ošklivým Calverou" Wallachem, který na svůj věk působí neskutečně svěže. Jedna z nejpříjemnějších romantických komedií za hodně dlouhou dobu. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

No čo...Komentovať vzťahové peripetie a ľudské osudy a vôbec scenár ako taký v romantických komédiách veľmi nemá zmysel. Paušálne nám ponúknu to, čoho sa chceme nabažiť - čo naplnili aj Meyersovej Prázdniny. Príjemne to odsýpalo a mierna americká naivita sa dala odfiltrovať. V podstate celkom dobrý priemer vo svojom žánri. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Něco jako Láska nebeská jenže slabší ( už jen kvůli Keiře ). Jenže se propojuje příběh pouze 4 lidí, kteří mají problém se svýma vztahama. Vynikající Winslet jako redaktorka Iris, Jude, vdovec mající dvě dcery jako Graham, Jack skládájící hudbu pro studio jako Miles a podle mě nejslabší a moc vyumělkovaná Cameron jako Amanda. I když ve filmu hodně slaďoučká. Ale jinak krásná podívaná, kdy se z vás na konci filmu stane skoro romantik ( pokud ještě nejste ). Jinak zajímavá forma prázdnin, kdy si vymění dům-auto-všechno, možná bych měl taky nějakou podobnou naplánovat. ()

Reklama

Reklama